0 : 1 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 36. / Schot met links  (Neymar)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 49. / Schot met rechts  (Busquets)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 68. / Kopbal  (Neymar)

90'
Al vroeg in de tweede helft kwam Barcelona op een 0-2 voorsprong. Luis Suárez werd prachtig vrijgespeeld door Busquets en kon zo alleen op doelman Marcelo Barovero af en liet dat kansje niet onbenut. Na de 0-2 ging River Plate meer druk zetten op de defensie van de Catalanen, maar dat resulteerde in open ruimtes in de eigen defensie. Barcelona profiteerde daar lang niet van. Pas in de 68ste minuut wist Suárez zijn tweede van de avond te maken en vijfde van het toernooi, waarmee de Uruguayaan topscorer werd. Barcelona wint dus de vijfde titel van het jaar 2015.
90'
90'
Drie extra minuten zijn toegevoegd aan de speeltijd.
89'
Neymar is naar de kant gehaald door Luis Enrique. Zijn vervanger is verdediger Jérémy Mathieu.
89'
Wissel in bij FC Barcelona -> Jérémy Mathieu
89'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Neymar
88'
Wederom gaat Neymar naar de grond in de zestien, maar hij krijgt weer geen strafschop mee. En terecht, want Jonatan Maidana raakt de bal.
87'
Neymar probeert het wederom eens met een solo. Twee man kapt hij voortreffelijk uit, maar wil dan net iets te veel en stuit op Balanta.
84'
Prachtige uithaal Martínez!
De invaller die net al dichtbij was met een kopbal, probeert het nu met een schat vanaf de zo'n twintig meter van het goal. De bal dreigt in de verre hoek te belanden, maar doordat Claudio Brave de bal nog licht aanraakt, belandt de bal op de paal.
81'
Ook Thomas Vermaelen mag nog in actie komen. De Belg mag tien minuten meevoetballen en vervangt Javier Mascherano.
81'
Wissel in bij FC Barcelona -> Thomas Vermaelen
81'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Javier Mascherano
77'
Prachtige redding Claudio Bravo!
Eindelijk doet River Plate dan wat terug. Een voorzet vanaf rechts wordt gekopt door Gonzalo Martínez, maar Claudio Bravo tikt de bal over.
76'
Daar gaat Busquets hard door op opnieuw Gabriel Mercado. De verdediger krijgt het zwaar te verduren.
73'
River Plate lijkt niet echt op zoek te gaan naar een eretreffer. De Argentijnen vinden het welletjes en voeren het tempo niet op.
72'
Gele kaart voor Sergi Roberto (FC Barcelona)
De zesde gele kaart van de wedstrijd is voor invaller Sergi Roberto. Beetje ongelukkig. De middenvelder glijdt uit en haalt daarmee gelijktijdig zijn tegenstander onderuit. Wel kost het hem een gele kaart.
68'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:3 door Luis Suárez
Daar is de derde treffer dan eindelijk. Het zat al lang in de lucht, maar Suárez is de doelpuntenmaker. Neymar geeft de bal uit stand voor en Suárez kopt tegendraads in.
67'
Niet Neymar, maar Ivan Rakitić gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door Sergi Roberto.
67'
Wissel in bij FC Barcelona -> Sergi Roberto
67'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
64'
Luis Enrique zou er wellicht goed aan doen om Neymar naar de kant te halen. De aanvaller keert net terug na een dijbeen blessure en heeft al heel wat tikken te verwerken gehad vanmiddag.
63'
Nog geen twee minuten later zijn de twee weer in duel en gaat nu Neymar schreeuwend naar de grond. De aanvaller wordt aangetikt van achteren en krijgt slechts een vrije trap mee.
61'
Gele kaart voor Neymar (FC Barcelona)
Neymar krijgt ook geel. De Braziliaan komt met een hoog been inzetten op zijn tegenstander. Er zit wat frustratie bij.
60'
Het wordt weer grimmiger. De ene naar de andere speler gaat naar de grond. Suárez is betrokken in een opstootje en Neymar gaat plots naar de grond. Er gebeurd van alles.
57'
Het is prijsschieten voor Barcelona. Tot drie keer toe krijgt Barcelona een goede kans. Eerste schiet Messi van dichtbij voorlangs, daarna krijgt Suárez de bal niet langs Marcelo Barovero en tot slot krult Neymar de bal net over de goal.
56'
River Plate heeft nog een keer gewisseld. De 19-jarige Sebastián Driussi komt in het veld voor Tabaré Viudez.
56'
Wissel in bij River Plate -> Sebastián Driussi
56'
Wissel uit bij River Plate -> Tabaré Viudez
55'
Prachtige solo van Neymar!
Neymar gaat op avontuur en gaat op hoge snelheid langs drie van zijn tegenstanders. Het laatste obstakel, Éder Balanta, kan de bal met de punt van zijn schoen nog net aanraken waardoor de actie ongedaan gemaakt kan worden.
55'
Weer een kans voor Messi. Nu krijgt hij de bal aan de rechterkant van de zestien, passeert hij de doelman met een schot, maar wordt de bal van de lijn gehaald door Gabriel Mercado.
53'
Er ontstaat wat ruimte in de verdediging van River Plate en Barcelona komt er snel uit. Messi krijgt de bal van Neymar aangespeeld, kan vrij inschieten maar stuurt de bal niet ver genoeg naar de hoek. Marcelo Barovero kan redding brengen.
51'
Suárez was al topscorer in deze editie van het WK voor clubteams, maar met deze goal verstevigt hij de leiding met vier doelpunten uit twee wedstrijden.
49'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:2 door Luis Suárez
Prachtige bal van Busquets! De controlerende middenvelder van Barcelona geeft een lange bal richting de vrijstaande Luis Suárez. De Uruguayaan kan afspelen op de meegelopen Neymar, maar hij rond het zelf af.
46'
De tweede helft is begonnen in de finale van het WK voor clubteams. Marcelo Gallardo heeft twee keer gewisseld in de rust. Lucho González en Gonzalo Martínez zijn binnen de ploeg gekomen en dat gaat ten koste van Rodrigo Mora en Leonardo Ponzio.
46'
Wissel in bij River Plate -> Lucho González
46'
Wissel uit bij River Plate -> Leonardo Ponzio
46'
Wissel in bij River Plate -> Gonzalo Martínez
46'
Wissel uit bij River Plate -> Rodrigo Mora
46'
45'
Het eerste kwartier was een beetje aftasten van beide ploegen. Met name River Plate ging de duels hard in en na mate de wedstrijd vorderde werd het van beide kanten grimmiger. Er werd daarom ook al vier keer geel getoond voor harde overtredingen. Barcelona kwam daardoor moeilijk in hun spel. Wel kwamen de Catalanen na 36 minuten spelen op voorsprong door een knappe goal van Lionel Messi.
45'
45'
Barcelona krijgt vlak voor rust nog een goede mogelijkheid via Suárez. De aanvaller wordt weggestuurd door Messi, maar heeft het vizier nog niet op scherp staan en schiet de bal naast.
45'
De extra speeltijd in de eerste helft bedraagt één minuut extra.
44'
Dani Alves ligt op de grond. De verdediger van Barcelona wordt door een tegenstander z'n arm in het gezicht geraakt. Alves voelt wat aan zijn lip, maar kan door.
43'
Gele kaart voor Ivan Rakitić (FC Barcelona)
Zo, dat is ook een pittige overtreding van Ivan Rakitić. De middenvelder van Barcelona komt hard inglijden zonder de intentie te hebben de bal te spelen. Terecht geel.
39'
Daar is Barcelona alweer. Neymar krijgt de bal op de punt van de zestien, maar komt niet langs zijn tegenstanders, waardoor hij geen ruimte voor een schot krijgt.
39'
Dan zijn het toch weer Neymar en Lionel Messi die het doen voor Barcelona. Ze werden niet echt gemist in de halve finale, omdat Suârez toen dé man was met drie doelpunten. Tegen een tegenstander als River Plate is het meedoen van Neymar en Messi een welkome versterking.
36'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:1 door Lionel Messi
Daar is Lionel Messi! Daniel Alves met een hoge voorzet vanaf rechts, die knap terug wordt gelegd door Neymar. Ter hoogte van de penaltystip staat Messi die de bal met de buiten kant van zijn voet in de hoek stuurt.
33'
Lionel Messi neemt van grote afstand een vrije trap en schiet die bal met een stuiter richting de hoek. Doelman Marcelo Barovero kan de bal ternauwernood wegtikken.
32'
Gele kaart voor Leonardo Ponzio (River Plate)
River Plate-middenvelder Leonardo Ponzio is de derde speler die een gele kaart ontvangt. Ponzio tikt Dani Alves aan op zijn enkel en dat komt hem op geel te staan.
32'
Luis Enrique zal af en toe ook op de bank zitten met samengeknepen billen, want de Argentijnen spelen fel en delen hier en daar een tikje uit.
30'
River Plate komt er gevaarlijk uit in een counter. Lucas Alario krijgt de bal op zo'n twintig meter van de goal en haalt uit richting de korte hoek. Claudio Bravo laat zich niet verrassen en houdt de bal tegen.
28'
Het is een fel duel. De Argentijnen spelen op z'n Argentijns en kleunen hard de duels in. Iets wat de spelers van Barcelona toch niet dagelijks meemaken. Het zorgt er wel voor dat Barcelona nog niet echt in hun goede spel komen.
26'
Tabaré Viudez probeert het eens van grote afstand. De middenvelder, die in deze ontmoeting Leonardo Pisculichi op de bank houdt, ziet zijn schot gemakkelijk worden gekeerd door Claudio Bravo.
25'
Trainer bij River Plate is Marcelo Gallardo. De Argentijn, opgeleid bij River Plate, maakte furore in Europa. Hij speelde als middenvelder tussen 1999 en 2003 bij AS Monaco, keerde terug naar River Plate en kwam in 2007 weer voor een seizoen naar Paris Saint Germain. Gallardo is trainer bij River Plate sinds eind vorig seizoen.
21'
Barcelona is wel opvallend onnauwkeurig in het overspelen. Korte en lange ballen zijn soms heel slordig. Niet des Barcelona's.
19'
Mooie aanval van FC Barcelona. Neymar dribbelt de zestien in. Gaat de één-twee aan met Messi, die de bal met de buitenkant teruggeeft. De bal is alleen net iets te hard, waardoor Neymar niet meer bij de bal kan komen.
16'
Ruim een kwartier gespeeld in Japan. Barcelona heeft met Messi de beste kans van de wedstrijd gehad. Daarnaast is River Plate zeker niet behoudend aan het spelen. Het leunt niet achterover.
16'
Gele kaart voor Jordi Alba (FC Barcelona)
Ook geen voor Jordi Alba. De linkervleugel verdediger van Barcelona komt inzetten op zijn tegenstander, trekt zijn been nog terug, maar een overtreding is het zeker.
11'
Daar was de eerste kans van de wedstrijd. Lionel Messi mag tot twee keer toe proberen de bal in het netje te tikken, waarbij de tweede poging voortvloeit uit een grote kans, op aangeven van Iniesta. De Argentijn controleert de hoge bal knap en schiet dan ineens met rechts, maar River-doelman Marcelo Barovero tikt die bal goed uit de hoek.
10'
Gele kaart voor Matías Kranevitter (River Plate)
Daar is het eerste geel al van de wedstrijd. Matías Kranevitter gaat op de bon omdat hij Messi hard aanpakt en daarbij de bal niet raakt. Net iets te traag.
9'
Dan komt plots Luis Suárez langs zijn tegenstander, na slordig uitverdedigen van River Plate. Suárez wil de bal terugleggen richting Neymar, maar de kan de bal niet controleren. Ook Iniesta kan de bal niet op doel schieten.
9'
FC Barcelona heeft nog niet echt de aanval kunnen zoeken. De tegenstanders van River Plate zitten kort op de Spanjaarden en maken het Barcelona in de eerste helft lastig.
6'
Zo, daar krijgt Iniesta even een tik. Leonardo Ponzio is te laat en tikt Iniesta hard aan van achteren.
4'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor de Zuid-Amerikanen. De corner wordt getrapt door Carlos Sánchez, maar krijgt zijn bal niet bij een teamgenoot omdat Piqué de bal wegkopt.
2'
Lionel Messi zijn eerste balbezit is een feit. De Argentijn krijgt de bal ter hoogte van de middellijn en passeert direct twee man, totdat hij tot stilstand wordt gebracht middels een overtreding van Matías Kranevitter.
1'
River Plate heeft het balletje voor het eerst doen rollen in Yokohame, waar de finale is begonnen.
1'
De spelers staan er klaar voor. Inclusief dus Neymar en Lionel Messi. De wedstrijd gaat over enkele minuten beginnen. Veel plezier bij het volgen.
Vanochtend werd ook de wedstrijd voor de derde plek gespeeld. Daarin namen de verliezende halve finalisten, Sanfrecce Hiroshima en Guangzhou Evergrande het tegen elkaar op. Na vier minuten spelen kwam de Chinese ploeg van Filipe Scolari al op voorsprong door een doelpunt van oud Tottenham-middenvelder Paulinho. Lang zag het er naar uit dat de Chinese ploeg de winst naar zich toe zou trekken, maar invaller Douglas zorgde met twee doelpunten diep in de tweede helft voor de winst voor Sanfrecce Hiroshima. De Japanse ploeg eindigt door de overwinning op de derde plek.
Lionel Messi en Neymar keren terug in de basisopstelling van FC Barcelona-trainer Luis Enrique. De twee supersterren waren vanwege respectievelijk nierstenen en een dijbeenblessure afwezig in de halve finale tegen Guangzhou Evergrande. Munir en Sergio Roberto zitten daarom weer op de bank.

Bij River Plate heeft er één wijziging plaats gevonden. Leonardo Pisculichi, die in de halve finale tegen Sanfrecce Hiroshima nog in de basis stond, is vervangen in de finale. In zijn plaats speelt Tabaré Viudez.
Barcelona kan de eerste prijs van het seizoen zondagochtend alweer binnenslepen, wanneer het in Yokohama aantreedt tegen River Plate in de finale van het WK voor clubteams. De finale tussen de twee ploegen zal om 11.30 uur van start gaan. Een uur voor de wedstrijd zullen de opstellingen bekend zijn. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe verslag van deze wedstrijd.

Halve finales
River Plate stroomde in de halve finales in van het toernooi. De ploeg van Marcelo Gallardo nam het daarin op tegen Sanfrecce Hiroshima uit Japan. Makkelijk hadden de Argentijnen het in ieder geval niet. Pas in de 72ste minuut kwam River op voorsprong, nadat Lucas Alario een bal binnenkopte. Het was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor River Plate zich plaatste voor de finale.

Net als River Plate, stroomde Barcelona ook in de halve finales in. Barcelona trof daarin het Guangzhou Evergrande van Filipe Scolari. De Chinese ploeg, met enkele bekende Brazilianen als Paulinho en Robinho, hielden in de eerste helft prima stand, maar kregen uiteindelijk geen grip op Luis Suárez, die met drie doelpunten de grote man aan de zijde van Barcelona was. FC Barcelona won daardoor met 3-0 van de Chinese ploeg en staat dus deze ochtend tegenover River Plate in de finale.

Messi en Neymar weer terug
In de halve finale moest FC Barcelona het stellen zonder de twee vedettes Lionel Messi en Neymar. Hoewel Messi de training voorafgaand aan het duel met Guangzhou Evergrande vrolijk afwerkte, ontbrak de Argentijn bij de wedstrijd tegen de Chinese ploeg. Messi zou last hebben van nierstenen. Neymar moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege een dijbeenblessure. Toch is de kans groot dat zowel Messi als Neymar vandaag in actie gaan komen. De twee lijken weer hersteld te zijn.

De finale van het WK voor clubteams staat onder leiding van een Iraniër. Alireza Faghani is zijn naam. De leidsheer is voornamelijk actief in Azië en floot daar dit seizoen al twee WK kwalificatiewedstrijden. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd!