18.12.2015 17:42

FC Barcelona traint zonder Messi in Japan

Lionel Messi staat voor een race tegen de klok. De Argentijnse superster van FC Barcelona hoopt zondag mee te doen aan de finale van het WK voor clubs tegen River Plate, maar hij moest vrijdag de training overslaan. Volgens de Spaanse krant AS heeft de Argentijn in Japan een operatie ondergaan, waarbij een niersteen zou zijn verwijderd.

De medische staf van Barcelona meldde alleen dat Messi achterbleef in het hotel, net als de Braziliaanse rechtsback Dani Alves, die een voetblessure heeft overgehouden aan de gewonnen halve finale donderdag tegen Guangzhou Evergrande (3-0). Messi haakte kort voor die wedstrijd af vanwege fysieke klachten. Het zou gaan om een nierkoliek. Onduidelijk is wat dat betekent voor zijn inzetbaarheid zondag in de finale in Yokohama.

De Braziliaanse aanvaller Neymar lijkt het duel met River Plate in ieder geval wel te gaan halen. Neymar trainde vrijdag weer mee met de groep, nadat hij tegen Guangzhou Evergrande aan de kant was gebleven vanwege een lichte spierblessure. Bij afwezigheid van Neymar en Messi nam Luis Suárez de winnaar van de Champions League donderdag bij de hand. Met drie treffers leidde de Uruguayaanse spits zijn ploeg langs de Chinese topclub (3-0) en naar een plek in de eindstrijd. Barcelona won het wereldkampioenschap voor clubs in 2009 en 2011 en kan het toernooi als eerste club drie keer winnen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner