20.12.2015 13:02

Messi schiet weer een record aan diggelen

Lionel Messi is weer terug na een blessure en dat mag iedereen weten. De Argentijn opende de score in de finale van het Wereldkampioenschap voor clubteams en daardoor heeft de superster van FC Barcelona weer een record in handen.

In de 36e minuut was het raak tegen River Plate en voor Messi was dit zijn twaalfde doelpunt in het huidige seizoen. Het record pakt hij echter door in een nieuwe competitie te scoren. Zijn goal op het WK voor clubteams betekende dat hij in 2015 al in zeven competities het net wist te vinden. In de geschiedenis van het voetbal lukte een speler dit nooit eerder.

Messi scoorde dit jaar in de Spaanse competitie en in het bekertoernooi, was daarnaast trefzeker in de strijd om de Spaanse Supercup en liet het net ook bollen in de Champions League. Daarnaast speelde Messi ook meerdere interlands voor Argentinië en in dienst van zijn land scoorde hij tijdens de Copa América en de WK-kwalificatie. Met zijn vijfde doelpunt op het WK voor clubteams heeft Messi dus in zeven competities gescoord in het huidige voetbaljaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner