20:45 uur
Tottenham Hotspur
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Daniel Sturridge 9. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Daniel Sturridge 64. / Schot met links  (Georginio Wijnaldum)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 76. / Penalty

90'
Tottenham begon erg sterk aan de tweede helft, maar het was Liverpool wat de beste kansen creëerde. Net zoals in de eerste helft was het vooral Sturridge die de kansen kreeg. Een offensief van Liverpoolse kansen werd uiteindelijk alsnog beloond door Sturridge. De Engelse aanvaller werd door Wijnaldum alleen voor doelman Vorm gezet en miste niet. Een kwartier voor tijd kreeg Tottenham een strafschop, die Vincent Janssen onberispelijk binnenschoot. Toch was de ploeg van Pochettino niet meer bij machte om de gelijkmaker te maken. Door de overwinning van Liverpool gaat de ploeg van Klopp door naar de kwartfinales.
90'
90'
De blessuretijd bedraagt vier minuten.
90'
Gele kaart voor Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur)
Wimmer gaat hard door op Danny Ings, die zojuist ook al schoppen van Harry Winks moest incasseren. Wimmer gaat op de bon.
89'
Gele kaart voor Harry Winks (Tottenham Hotspur)
Harry Winks komt met een gestrekt been in op invaller van Liverpool Danny Ings. De jongeling komt goed weg met een gele kaart. Ings mag van geluk spreken.
89'
Wissel in bij Liverpool FC -> Emre Can
89'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Marko Grujić
88'
Vorm houdt Tottenham in de wedstrijd!
Weer een formidabele redding van Michel Vorm. Danny Ings is er met de bal vandoor. In vrijheid schiet hij de bal hard en geplaatst in de hoek, maar Vorm tikt de bal fantastisch uit het doel.
86'
Wat een heerlijke opening van Èrik Lamela. De Argentijn legt de bal panklaar neer voor invaller Shayon Harrison. De jongeling kan de bal niet goed controleren op de borst, waardoor Mignolet de bal kan oppikken.
84'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Shayon Harrison
84'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Georges-Kévin N'Koudou
84'
Gele kaart voor Marko Grujić (Liverpool FC)
Ook Marko Grujić gaat op de bon. De middenvelder houdt opzichtig vast en houdt zo een tegenaanval van Tottenham tegen. Dat komt hem op geel te staan.
82'
Gele kaart voor Danny Ings (Liverpool FC)
Invaller Danny Ings is de tweede speler van Liverpool die op de bon gaat. De aanvaller is te laat en gaat hard door op Wimmer. Terecht geel.
81'
Wat een bal van Sturridge. De aanvaller besluit de bal van afstand met de buitenkant van de voet richting de kruising te schieten, maar via de hand van Vorm belandt de bal op de lat.
76'
Doelpunt voor Tottenham Hotspur, 2:1 door Vincent Janssen
Lamela wordt tot meerdere keren toe op de enkels getikt en gaat neer. Vincent Janssen eist de bal op en schiet de bal onberispelijk in de rechterhoek. Mignolet duikt de andere kant op.
75'
Strafschop voor Tottenham!
73'
Het blijft kansen regenen voor Liverpool. Wijnaldum mag nu een vrije trap nemen vanaf de linkerkant. Met zijn rechter schiet hij de bal over de muur, maar Vorm tikt de bal uit het doel.
72'
Invaller Danny Ings krijgt meteen een kans. Hij staat koud in het veld, passeer zijn tegenstander, maar kan niet tot een schot komen.
71'
Vrije trap voor Liverpool. Wijnaldum en Sturridge staan achter de bal, het is laatstgenoemde de schiet, maar zijn poging gaat naast.
69'
Beide ploegen hebben gewisseld. Origi en Trent Arnold zijn namens Liverpool naar de kant gegaan, de vervangers zijn Danny Ings en Nathaniel Clyne zijn de vervangers. Bij Tottenham verlaat Eric Dier het veld voor Victor Wanyama.
69'
Wissel in bij Liverpool FC -> Nathaniel Clyne
69'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Trent Arnold
69'
Wissel in bij Liverpool FC -> Danny Ings
69'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Divock Origi
68'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Victor Wanyama
68'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Eric Dier
66'
Origi is erbij gaan liggen. De aanvaller lijkt last van kramp te hebben en zal zo ook het veld gaan verlaten.
64'
Doelpunt voor Liverpool FC, 2:0 door Daniel Sturridge
Een doelpunt hing al in de lucht en daar is de treffer dan ook. Wijnaldum stuurt Sturridge vanaf de middellijn alleen op doelman Vorm af en faalt dit keer niet. De aanvaller speelt de bal door de benen van de uitkomende doelman en zet Liverpool op 2-0.
61'
Daar is de eerste wissel van de wedstrijd. Tom Carroll moet het strijdtoneel verlaten. Hij wordt vervangen door de behendige Argentijn Èrik Lamela.
60'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Èrik Lamela
60'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Tom Carroll
60'
Wat een pegel van Origi!
De ene kans is nog niet voorbij of Liverpool krijgt alweer een nieuwe mogelijkheid. Origi krijgt ruimte, besluit dan maar eens te schieten, maar het is Michel Vorm die de bal weergaloos uit de kruising tikt.
59'
Liverpool is aan een offensief bezig. Wederom zijn het Wijnaldum en Sturridge die voor gevaar stichten. De Engelsman legt terug op Wijnaldum, maar die kan zijn schot niet plaatsen.
56'
Vorm voorkomt de 2-0!
Weer een heerlijke aanval van Liverpool. Wijnaldum krijgt de bal van Grujic op rechts. Legt de bal terug ter hoogte van de penaltystip waar Sturridge de bal met een prachtige beweging meeneemt en kan inschieten. Vorm is echter attent, komt als een speer uit het doel en tikt de bal weg.
55'
Lekker tempo zo in de openingsfase. Het spel gaat op en neer. Nu al een betere helft dan die van de eerste.
54'
Kan Liverpool dan alsnog de 2-0 maken? Nee, Origi legt de bal terug op Wijnaldum, maar die moet vanuit een moeilijke hoek schieten en schiet dan tegen een tegenstander aan.
53'
Dat had de 2-0 moeten zijn!
Een goede dieptepass van Stewart richting de snelle Divock Origi, die de bal panklaar neerlegt voor Sturridge, maar de Engelse aanvaller raakt de bal helemaal verkeerd.
53'
Waar Liverpool in de eerste helft goed begon is het nu Tottenham wat goed uit de startblokken komt. Er zit meer aanvalsdrang in de ploeg van Pochettino.
51'
Heerlijke poging van Kieran Trippier. Vincent Janssen wordt aangegooid vanuit een ingooi, hij neemt de bal aan op de borst en legt de bal met een stuit terug op de rechtsback. Die bedenkt zich geen moment en haalt uit met een volley. De bal daalt net iets te laat.
50'
Inmiddels is Liverpool-aanvaller Danny Ings begonnen aan de warming-up. Net zoals meerdere spelers van zowel Liverpool als Tottenham.
46'
Daar wordt Wijnaldum gelijk omver gekegeld door Eric Dier. De aanvoerder van Tottenham tikt de Nederlander op de enkels en krijgt een vrije trap tegen.
46'
46'
Sturridge heeft de bal weer aan het rollen gebracht. De tweede helft op Anfield is begonnen. Geen wissels aan beide kanten.
45'
Liverpool was de betere in de eerste helft. Een helft die uit veel fouten van beide kanten bestond. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Met enig geluk kreeg Daniel Sturridge de bal voor zijn voeten en hij promoveerde de bal vakkundig tot doelpunt. Daarna kreeg de Engelse aanvaller nog twee goede kansen, maar Michel Vorm lag in de weg. Tottenham wist nog geen potten te breken. Vincent Janssen kreeg een kopkans, maar die ging over het doel.
45'
45'
Er komen twee minuten aan blessuretijd bij.
41'
Een scrimmige voor de goal van Liverpool na een indraaiende corner vanaf links. Janssen staat aan de grond genageld en kan er niet bij, ook zijn teamgenoten zijn verrast en kunnen geen voet tegen de bal zetten.
39'
Eindelijk weer een doelpoging in de wedstrijd. Goede aanval van Liverpool. Marko Grujić krijgt de bal mee de zestien in. Hij wil de bal in de verre hoek schieten, maar de bal gaat voorlangs.
35'
Snel geschoten van Stewart, maar de arbiter heeft al gefloten voor een overtreding. Overigens redde Vorm ook op het schot van Stewart, dus de bal was er sowieso niet ingegaan.
33'
N'Koulou met de kans. Een snelle vrije trap van Tottenham wordt in eerste instantie weggewerkt. Daarna kan de bal door Trippier opnieuw worden ingebracht, maar N'Koulou krijgt de bal niet op het doel.
30'
Een half uur gespeeld op Anfield. Beide ploegen hebben veel slordigheden in hun spel. Liverpool staat wel terecht voor, zij kregen de betere kansen.
28'
Twee spelers liggen op het veld. Marko Grujić en Cameron Carter-Vickers komen met de hoofden tegen elkaar tijdens een kopduel. Beide moeten even voor verzorging naar de kant, maar kunnen wel verder.
26'
Gele kaart voor Trent Arnold (Liverpool FC)
Daar is het eerste geel van de wedstrijd. Debutant Trent Arnold gaat heel hard door, met gestrekt been, op Ben Davies. Hij krijgt voor de overtreding een gele kaart.
24'
De Spurs lijken wel iets beter in de wedstrijd te komen nu. In de eerste twintig minuten had de ploeg uit London veel foutieve passes in het spel, nu vinden de spelers elkaar wat beter.
21'
Daar is de eerste kans van de wedstrijd voor Vincent Janssen. Een vrije trap draait van de goal af en gaat richting de tweede paal. Mignolet ziet de bal over hem heen gaan, maar Janssen kan de bal net niet goed koppen, zodat de bal een metertje of twee over gaat.
18'
Weer een goede kans voor Daniel Sturridge. De aanvaller krijgt de bal in de zestien aangespeeld, heeft geen verdediger in de buurt, maar schiet de bal met zijn rechter precies op Vorm af.
11'
Geen buitenspel voor Sturridge, die rustig naar binnen kan dribbelen omdat zijn tegenstander ook niet op hem afkomt. Sturridge legt de bal voor zijn linker en probeert de verre bovenhoek te bereiken. Vorm met een sierlijke redding, tikt de bal over.
9'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:0 door Daniel Sturridge
Daar is al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer. N'Koudou glijdt uit, zodat Marko Grujić de bal mee kan nemen in de zestien. De voorzet komt wat gelukkig terecht bij Sturridge, maar de aanvaller maakt de bal knap af door de bal nog over Vorm heen te tikken.
7'
Trent Arnold is in een duel met N'Koudou naar de grond gegaan. In het voorbij gaan krijgt de jonge Engelsman een hand van de Fransman in zijn gezicht, maar van opzet is geen sprake. N'Koudou biedt wel zijn excuses aan. Arnold kan verder
3'
De eerste poging op doel is ook een feit. Na goed doorzetten van Trent Arnold jint Kevin Stewart rond de zestien in balbezit en die haalt uit. Stewart zijn schot gaat ruim over het doel
2'
Mignolet heeft geen problemen met de eerste corner van de kant van Tottenham. De Belgische doelman plukt de bal gemakkelijk uit de lucht en kan een counter opzetten. Sturridge verspeelt de bal echter.
1'
1'
Tottenham heeft afgetrapt voor het eerste bedrijf. De sfeer zit er al gelijk lekker in.
Het You'll never walk alone schalt door Anfield. De spelers staan inmiddels op het veld en schudden de handen. We gaan binnen enkele minuten beginnen. Veel plezier met het volgen van deze wedstrijd.
Hoewel beide coaches in de opstellingen al aangaven het belang van het toernooi niet echt groot te vinden, denken de supporters daar anders over. Althans, Anfield is bomvol vanavond. Het blijft natuurlijk ook een mooi affiche.
Zowel Jürgen Klopp als Mauricio Pochettino heeft zijn opstelling helemaal omgegooid voor de wedstrijd van vanavond. Dat beide coaches dit toernooi niet heel serieus nemen is te zien aan de grote namen die afwezig zijn bij beide ploegen. Klopp voert in vergelijking met de wedstrijd tegen West Bromwich Albion maar liefst elf veranderingen door, Pochettino wisselt er tien. Alleen Eric Dier blijft staan.

Drie Nederlanders maken dankbaar gebruik van de wisseling van de trainers. Bij Liverpool speelt Georginio Wijnaldum op het middenveld en bij de tegenstander staat Michel Vorm in de spits, terwijl Vincent Janssen de positie in de spits inneemt.
De League Cup is niet een van de meest prestigieuze bekertoernooien die de Europese voetbalcompetities rijk zijn, maar vanavond staat in de achtste finale hier wel een mooi affiche op het programma, namelijk: Liverpool FC – Tottenham Hotspur. Anfield is vanavond het thuisdecor voor deze wedstrijd, die om 20.45 uur afgetrapt gaat worden.

Dit seizoen stonden beide ploegen al eerder tegenover elkaar in de derde speelronde van de Premier League. In die wedstrijd kwam Vincent Janssen, die als wissel begon, al binnen het half uur in het veld, vanwege een blessure van Kyle Walker. Het was Liverpool, waar Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd speelde, dat op voorsprong kwam vanaf de penaltystip. James Milner faalde niet tegenover Michel Vorm. Danny Rose maakte in de 72ste minuut toen de gelijkmaker.

League Cup
Vanavond treffer Liverpool en Tottenham elkaar in een andere competitie. De League Cup, voluit Capital One Cup genoemd, begon begin augustus, met de 1e speelronde. Liverpool stroomde in in de tweede speelronde. Liverpool won het eerste duel uit bij Burton Albion gemakkelijk met 0-5. Divock Origi, Roberto Firmino en tweemaal Daniel Sturridge verzorgden de doelpunten voor Liverpool. De overige werd gemaakt door Tom Nayler die de bal in eigen doel werkte.

Tottenham stroomde pas een ronde later dan Liverpool in. Ook zij kenden geen probleem met de tegenstander. Gillingham FC werd met 5-0 verlies naar huis gestuurd. Christian Eriksen maakte de eerste twee doelpunten, Vincent Janssen de derde, waarna Joshua Onomah en Èrik Lamela de eindstand op 5-0 bepaalden. Liverpool won in de derde ronde ook gemakkelijk, uit bij Derby County werd met 0-3 gewonnen.

Vorm keept
De loting bepaalde dat Liverpool het nu in de achtste finales moet opnemen tegen Tottenham Hotspur. Het is niet het enige mooie affiche, morgen nemen Manchester United en Manchester City het tegen elkaar op, ook in de achtste finales. Maar eerst dus de wedstrijd van vanavond. Daar in ieder geval één Nederlands tintje, Michel Vorm begint in de basis. In aanloop van de wedstrijd melde trainer Mauricio Pochettino dat de Nederlander Hugo Lloris vervangt. De oefenmeester van Tottenham geeft meerdere spelers rust vanavond.

Wie er dan allemaal gaan spelen, dat wordt vanavond een uur voor de wedstrijd bekend. Het duel van vanavond staat overigens onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss. Hij zal om 20.45 uur het eerste fluitsignaal geven. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe liveverslag van deze ontmoeting in de League Cup.