Southampton FC
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Wes Morgan 38. / Kopbal  (Christian Fuchs)

90'
Ook Ronald Koeman kan met zijn ploeg Leicester City tegenhouden. De treffer van Wes Morgan in de eerste helft bleek het enige doelpunt. In de tweede helft zette Southampton wel aan, maar de mannen van Koeman waren niet bij machte om echt grote kansen te creëren. Het was de thuisploeg die de grootste kansen kreeg om het duel op slot te gooien, maar Fraser Forster ontpopte zich tot een grote sta-in-de-weg. De missers maakte na negentig minuten voetbal niet uit, want de 1-0 zege werd uit het vuur gesleept. En zo komt koploper Leicester City zeven punten los van de nummer twee Tottenham Hotspur. Met nog zes wedstrijden op het programma lijkt het er sterk op dat het sprookje een happy end krijgt.
90'
90'
Nog oppassen voor de koploper. In de laatste minuut krijgt Southampton een vrije trap.
90'
Leicester City tikt de bal rustig rond. Er zijn nog twee minuten te spelen in de blessuretijd.
90'
Er komen nog vijf spannende minuten bij.
90'
Wissel in bij Leicester City -> Nathan Dyer
90'
Wissel uit bij Leicester City -> Marc Albrighton
88'
Gele kaart voor Christian Fuchs (Leicester City)
87'
Komen de missers Leicester City duur te staan? Nog een paar minuten te spelen.
85'
Leicester laat kansen liggen om het duel op slot te gooien. Nu is het Vardy die dichtbij de 2-0 is, maar Forster houdt ook nu zijn ploeg op de been.
84'
De corner komt uit bij Morgan, maar zijn schot wordt geblokt.
83'
Het kan nog alle kanten op. Is het Leicester die profiteert van de ruimte of krijgt Southampton toch de gelijkmaker? Eerst moeten de mannen verdedigen bij een hoekschop tegen.
79'
Vardy lijkt weg te kunnen, maar op het moment van spelen staat de topscoorder buitenspel.
78'
Wissel in bij Leicester City -> Demarai Gray
78'
Wissel uit bij Leicester City -> Riyad Mahrez
75'
Nog een kwartier spelen. Southampton is op zoek naar de gelijkmaker, maar Leicester City krijgt hierdoor veel ruimte. Het kan nog alle kanten op in het King Power Stadium.
75'
Gele kaart voor Dušan Tadić (Southampton FC)
Tadić oogt gefrustreerd en dat levert hem nu de gele kaart op.
74'
Wissel in bij Southampton FC -> James Ward-Prowse
74'
Wissel uit bij Southampton FC -> Steven Davis
73'
Wissel in bij Southampton FC -> Charlie Austin
73'
Wissel uit bij Southampton FC -> Jordy Clasie
73'
Weer een hands moment in het strafschopgebied van Leicester City. Ditmaal is het Robert Huth die de bal op de arm raakt, maar weer wil scheidsrechter Oliver van niets weten.
71'
DAT HAD DE 2-0 MOETEN ZIJN!
Vardy met de uitstekende actie op de achterlijn en de Engelsman heeft een goede voorzet in huis. Danny Simpson lijkt de 2-0 binnen te kunnen schuiven, maar hij geeft doelman Forster de kans om redding te brengen. Dit had de 2-0 moeten zijn! Wat laat Leicester City hier een kans liggen.
70'
Een schot van Bertrand belandt in het zijnet. Zo blijft Southampton aanvallend weinig brengen. Het ontbreekt de ploeg aan creativiteit vanmiddag.
67'
Een vrije trap voor Southampton. Met Davis achter de bal, maar zijn voorzet is te kort.
63'
Wissel bij Leicester: Shinji Okazaki heeft zich leeg gelopen en wordt vervangen door Leonardo Ulloa.
63'
Hoekschop voor Leicester City, maar de voorzet van Riyad Mahrez is matig en gaat voorlangs.
63'
Wissel in bij Leicester City -> Leonardo Ulloa
63'
Wissel uit bij Leicester City -> Shinji Okazaki
61'
Bijna eigen doelpunt!
Fonté verrast bijna zijn eigen doelman, maar Forster reageert alert en houdt zijn doel schoon. Dat was even schrikken voor de aanvoerder.
59'
Mooi hakballetje van Vardy, maar Shinji Okazaki vergeet om de bal mee te nemen. Jammer, want jet hoogstandje van Vardy had meer verdiend.
56'
Southampton probeert tot aanvallen te komen, maar bij balverlies zijn the Foxes er razendsnel uit.
53'
Het tempo is in de tweede helft omhoog gegaan en ook de irritaties nemen onderling toe. Nu is het Tadić die ruzie zoekt met spelers van Leicester City.
51'
Een subtiele voorzet van Pellè wordt makkelijk gevangen door Schmeichel.
51'
Gele kaart voor Danny Drinkwater (Leicester City)
Drinkwater houdt het shirtje van Dušan Tadić vast en dat betekent de eerste gele kaart voor Leicester City.
48'
Kan Southampton wat terug doen in de tweede helft? De mannen van Koeman komen sterk uit de kleedkamer en zetten veel druk naar voren.
46'
Eén wissel in de rust. Dušan Tadić vervangt Matt Targett die niet helemaal fris meer was.
46'
Gele kaart voor Victor Wanyama (Southampton FC)
Direct na de rust komt daar de eerste gele kaart. Victor Wanyama ligt zijn hand in het gezicht van Vardy en krijgt daarvoor de gele kaart.
46'
45'
Wissel in bij Southampton FC -> Dušan Tadić
45'
Wissel uit bij Southampton FC -> Matt Targett
45'
Leicester City gaat halverwege rusten met een 1-0 voorsprong. De mannen van Ranieri begonnen sterk aan de wedstrijd, maar kwamen niet tot grote kansen. Southampton kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg via Mané dé kans op de openingstreffer. De aanvaller omspeelde de doelman, maar schoot tegen de arm van Danny Simpson. De scheidsrechter zag geen opzet. Zeven minuten voor rust was daar opeens de voorsprong voor de koploper. Uit de fraaie voorzet van Fuchs scoorde Wes Morgan met het hoofd.
45'
45'
Een harde tackle van Vardy zorgt voor irritatie bij Southampton. De scheidsrechter zag er niets in, maar daar zijn ze bij the Saints niet eens en halen verhaal bij de Engelsman.
43'
Leicester blijft ook na de 1-0 de bovenliggende partij. Southampton speelt slordig in balbezit.
41'
Uit het niets was daar opeens weer Leicester. Een doelpunt, net wat de wedstrijd nodig had. Hoe zal Southampton hierop reageren?
38'
Doelpunt voor Leicester City, 1:0 door Wes Morgan
Net op het moment dat Southampton beter in de wedstrijd komt, is daar de voorsprong voor Leicester. Fuches komt met de perfecte voorzet en de bal gaat over de kleine Clasie heen, precies op het hoofd van Wes Morgan. Zijn kopbal laat Forster kansloos.
36'
Clasie zet zijn man opzij en komt met een vlammend schot, maar zijn bal gaat nipt over de lat heen. Wel een lekkere knal voor de Nederlander.
35'
Hoekschop voor the Saints. Clasie pikt de bal op en Fonté met een goed schot. Schmeichel heeft een redding in huis ten koste van nog een hoekschop.
31'
Wat een kans voor Mané!
Pellè stuurt Mané de diepte in, de aanvaller omspeelt de keeper en schiet vervolgens de bal tegen de arm van Danny Simpson. De scheidsrechter ziet er geen hands in en geeft slechts een hoekschop tot teleurstelling bij Mané. Dat had de 1-0 moeten zijn!
29'
Van grote afstand komt Pellè met een knappe kopbal, maar Schmeichel kan de bal over kijken.
28'
Riyad Mahrez vindt Christian Fuchs op de rand van de zestien, maar zijn schot gaat ruim naast.
25'
Een hoekschop voor Southampton nadat de voorzet van Davis eruit werd gehaald.
24'
Southampton kruipt wat uit zijn schulp. De mannen van Koeman durven voorzichtig wat druk te zetten en komen zo wat meer op de helft van Leicester.
21'
Davis stuurt Pellè de diepte in en de Italiaan probeert Davis op zijn beurt weer te bereiken, maar zonder succes. Wel een hoekschop voor the Saints.
19'
Net is het Vardy met de harde, lage voorzet en dat gaat net voor Shinji Okazaki voorbij. Prima mogelijkheid voor de koploper!
17'
Lage voorzet van Riyad Mahrez kan net weggehaald worden door Southampton. Leicester City kruipt richting het doel van Forster.
14'
Southampton trekt zich terug op eigen helft als Leicester City de bal heeft. De mannen van Koeman hebben moeite om zelf tot aanvallen te komen.
11'
Het is wachten op grote kansen in deze open wedstrijd waar Leicester de bovenliggende partij is. Wellicht komt die kans nu, als Leicester een hoekschop mag nemen.
7'
Leicester City is sterker aan de wedstrijd begonnen. Nu is het de hoge voorzet van Marc Albrighton die met één hand door Forster uit de lucht wordt geplukt.
4'
De kopbal van Christian Fuchs gaat naast zonder al te veel dreiging.
3'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Leicester.
1'
We zijn begonnen! Lukt het Leicester om Tottenham Hotspur op zeven punten te zetten? Je volgt het hier live!
1'
Opstellingen:
Koploper Leicester City start met dezelfde elf spelers. Trainer Claudio Ranieri ziet geen reden om een wijziging in zijn basisteam toe te passen.

Daar denkt de collega aan de andere kant anders over. Trainer Ronald Koeman heeft vier wijzigingen doorgevoerd. Shane Long(hamstringblessure), Dušan Tadić, Cuco Martina en Oriol Romeu worden vervangen door Cédric Soares, Matt Targett, Victor Wanyama en Sadio Mané, die daarmee wordt beloond voor zijn goede optreden tegen Liverpool.

Een hele goedenmiddag en welkom bij de liveticker Leicester City – Southampton! We naderen de laatste bladzijden van het sprookjesboek Leicester City. Zal het boek een happy end kennen voor de mannen van Claudio Ranieri? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal vanaf half drie jullie op de hoogte houden van dit affiche in de Premier League. Een uur voor aanvang zullen de opstellingen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

Leicester City
Wie had dat in september 2015 gedacht? Met nog zeven wedstrijden op het programma staat koploper Leicester City vijf punten los van nummer twee Tottenham Hotspur. De grote vraag in Engeland is dan ook: zal het ook echt lukken? De volgende horde op de weg naar de titel is een thuiswedstrijd tegen Southampton. Eerder dit seizoen in speelronde negen eindigde het duel nog in 2-2, nadat the Foxes op een 2-0 achterstand waren gezet door de mannen van Ronald Koeman. Een misstap kan Leicester City niet gebruiken richting het verrassende kampioenschap.

Trainer Claudio Ranieri voorspelt dat er spannende weken aankomen voor zijn ploeg. Op de officiële clubwebsite vertelt de Italiaan het volgende over de titelrace: "Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan, maar het wordt niet makkelijk voor ons. We zijn Leicester, en niet een team zoals Chelsea of Manchester City. Als die clubs vijf punten los staan, dan is het gespeeld. Zo is het voor ons niet", legt hij uit. "Wij moeten vechten, iedere wedstrijd weer. Nu zijn onze fans positief en noemen ze ons fantastisch, maar wij moeten rustig blijven. We hebben nog niets."

Southampton
Ook Southampton kent een goed seizoen met een keurige zevende plek. De mannen van Ronald Koeman waren in de vorige speelronde nog verantwoordelijk voor een geweldige comeback. Bij een 2-0 achterstand tegen Liverpool leek de wedstrijd al gespeeld. In de tweede helft veranderde Sadio Mané van schlemiel tot held. Hij miste eerst een penalty, maar hij tekende wel voor de 1-2, en de 3-2. Een fantastische zege voor The Saints die nog volop strijden voor Europees voetbal.

Trainer Ronald Koeman weet dat de laatste loodjes het zwaarst wegen in een kampioensstrijd: "Leicester City vecht van de eerste tot de laatste minuut en ze geloven in de titel. Maar hoe dichter je bij het einde van de competitie komt, hoe groter de druk wordt", luidde zijn analyse in de persconferentie. "Zij zijn ook op hun hoede voor ons, want ze weten dat wij in staat zijn om iedereen te verslaan. Dat hebben we laten zien tegen Liverpool, tegen Manchester United en tegen Chelsea. We spelen met veel vertrouwen, maar beseffen dat het heel lastig wordt tegen een sterke tegenstander met veel individuele kwaliteit."

Zal Koeman met zijn mannen het sprookje van Leicester City dwarsbomen? Je volgt de wedstrijd live vanaf half drie. Tot dan!