18:30 uur
Liverpool FC
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Eliaquim Mangala 7. / Eigen goal
0 : 2 Torinfos in de Ticker Philippe Coutinho 23. / Schot met rechts  (Roberto Firmino)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Roberto Firmino 32. / Schot met rechts  (Philippe Coutinho)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Sergio Agüero 44. / Schot met rechts  (Aleksandar Kolarov)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Martin Škrtel 81. / Schot met rechts

90'
Dit was niet de dag van Manchester City. De treffer vlak voor rust gaf hoop op spectakel in de tweede helft, maar City kon geen moment doordrukken. Liverpool was ook na de rust de gevaarlijkste ploeg, al was het in die periode meer vanuit de counter. Uiteindelijk bepaalde Škrtel de eindstand door de 1-4 aan te tekenen, maar met meer precisie had Liverpool nog vaker toe kunnen slaan. Een enorme dreun voor Manchester City!
90'
90'
Ondanks dat de wedstrijd nu toch echt wel ruim beslist is, komen er nog vier minuten extra tijd bij.
90'
Wissel in bij Liverpool FC -> Kolo Touré
90'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Adam Lallana
89'
Als Liverpool in sommige situaties niet zo slordig had geweest, had de zege nog groter uit kunnen vallen. Ibe komt er nu snel uit, met Benteke en Emre Can om zich heen, maar de invaller loopt zich eenvoudig vast en raakt de bal kwijt.
88'
Het uitpubliek zingt de vertrokken jeugdspeler Raheem Sterling plagend toe. De vertrokken jongeling wordt gevraagd naar de tussenstand, tot groot leedvermaak van alle meegereisde supporters.
84'
Wat een wedstrijd voor Liverpool. En wat een fantastisch strijdplan van Klopp. De Duitser drukt zijn nadrukkelijke stempel op het spel van Liverpool en ziet dat vanavond riant beloond worden.
81'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:4 door Martin Škrtel
Wat een doelpunt! Martin Škrtel haalt verwoestend uit, nadat de bal uit een hoekschop voor zijn voeten valt. Hier kon zelfs Hart niets meer aan doen.
80'
Benteke met een open kans, maar ook de invaller stuit op Hart! Wat zou City vandaag moeten zonder zijn doelman.
80'
Met nog tien minuten te gaan lijkt het geloof bij City er toch echt niet meer te zijn. In de tweede helft is de thuisploeg ook niet tot echt hele grote kansen gekomen en is Liverpool redelijk eenvoudig overeind gebleven.
78'
Met de wissel van Firmino is ook de tweede smaakmaker naar de kant gehaald bij Liverpool. Gelukkig voor Klopp betreft het nu geen blessure.
77'
Wissel in bij Liverpool FC -> Christian Benteke
77'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Roberto Firmino
75'
Bijna een eigen doelpunt van Lovren. Een lage voorzet vanaf links wordt door de verdediger maar net langs de voor hem goede kant van de paal glijdt. Deze actie was niet hoognodig, want achter hem stond Mignolet klaar om die bal te onderscheppen.
71'
Het is al even geleden, maar hier was weer een verdedigende fout bij City. Demichelis krijgt in zijn eigen zestien de bal niet weg en laat hem voor de voet van Firmino liggen. De spits krijgt niet genoeg kracht in zijn shot, doordat hij uit balans is. Hierdoor kan Hart zijn inzet eenvoudig oppikken.
68'
Wissel in bij Liverpool FC -> Jordon Ibe
68'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Coutinho
67'
Eén van de smaakmakers vandaag, Coutinho, is erbij gaan zitten. Hij lijkt last van zijn hamstring te hebben.
66'
Wissel in bij Manchester City -> Kelechi Iheanacho
66'
Wissel uit bij Manchester City -> Kun Agüero
65'
Wat een kans voor Fernando! Een indraaiende vrije trap valt achter de op één lijn staande verdediging. Van dichtbij kan Fernando de bal inglijden, maar hij raakt de bal niet lekker en ziet deze hoog over gaan.
64'
Bijna helpt Milner zijn oude ploeg terug in het zadel. De Liverpool speler levert de bal zomaar in, maar ziet tot zijn opluchting dat Mignolet schade voorkomt.
63'
Weer een combinatie tussen Firmino en Coutinho. Ditmaal schuift de laatste de bal in het doel, maar hij ontvangt de bal ruim in buitenspel positie. Dat hij daarna Hart goed omspeelt, telt dus niet meer.
60'
Wat een redding van Hart! Firmino lijkt hier de wedstrijd te gaan beslissen, na een prachtig overstapje van Adam Lallana. De maker van de 0-3 staat daarna alleen voor de doelman, maar schiet op z'n Robbens tegen het been van de doelman aan.
59'
De wedstrijd verschuift meer en meer naar een potje vechtvoetbal. Er wordt voor elke meter geknokt op het veld, maar het spel wordt daar zeker niet verzorgder van.
56'
Het is een rommelige fase. Liverpool probeert aan te vallen, City probeert te verdedigen. Maar aan beide kanten lukt het niet echt. Het ziet er soms allemaal wat knullig uit.
53'
Liverpool lijkt de eerste storm na de rust te hebben overleefd. De bezoekers komen iets meer aan voetballen toe en weten de bal redelijk uit de buurt van het eigen doel te houden.
50'
City komt fanatiek de kleedkamers uit. In de eerste vijf minuten van de tweede helft is de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer., maar net als voor de rust wordt de laatste man in de aanval maar niet gevonden.
47'
Gele kaart voor Emre Can (Liverpool FC)
Waar dit een tackle op de bal lijkt te zijn, wordt Emre Can bestraft met een vrije trap tegen en een gele kaart. Dit lijkt een verkeerde beslissing van de scheidsrechter.
46'
Manuel Pellegrini heeft ingegrepen in de rust. De jarige Delph en Fernandinho moeten na de rust voor meer controle bij de thuisploeg zorgen.
46'
Wissel in bij Manchester City -> Fabian Delph
46'
Wissel uit bij Manchester City -> Jesús Navas
46'
Wissel in bij Manchester City -> Fernando
46'
Wissel uit bij Manchester City -> Yaya Touré
46'
45'
Wat een heerlijke eerste helft. Veertig minuten lang waren Coutinho en Firmino onhoudbaar voor de verdediging van Manchester City. Dat leverde de bezoekers dan ook drie treffers en daarmee een enorme voorsprong op. Vlak voor rust vuurde Agüero het eerste schot van de thuisploeg richting het doel en die was direct raak. Met deze 1-3 tussenstand zit er nog een heerlijke tweede helft aan te komen.
45'
44'
Doelpunt voor Manchester City, 1:3 door Kun Agüero
Eén schot, één kans. Wat een geweldenaar is Kun Agüero toch. De spits haalt van buiten de zestien prachtig uit met zijn rechterbeen en schiet onhoudbaar binnen. Wat belangrijk voor City dat hij weer terug is.
41'
Nog een kleine vijf minuten tot aan de rust. City krijgt het vanavond maar niet voor elkaar iets fatsoenlijks af te leveren. Achterin schuttert het en voorin speelt het niets klaar.
38'
Gele kaart voor Lucas Leiva (Liverpool FC)
De eerste kaart voor de wedstrijd is voor Lucas. Hij houdt Agüero vast, die aan een snelle aanval denkt. In plaats van voordeel voor de thuisploeg, fluit de scheidsrechter voor een vrije trap en geel.
36'
Weer Firmino net niet! Wat een heerlijk duo vormen Firmino en Coutinho deze eerste helft. Dit keer komt de spits op links aan de bal en schiet hij de bal nipt voorlangs.
35'
Liverpool kan ook een kans niet benutten! Firmino is dicht bij zijn tweede, na wederom geklungel achterin bij City. Hart is nu wel op zijn hoede en komt op tijd zijn doel uit om de inzet te blokken.
32'
Doelpunt voor Liverpool FC, 0:3 door Roberto Firmino
Wat gebeurd hier allemaal!? Roberto Firmino is ongrijpbaar en scoort zijn eerste voor Liverpool. Nadat Hart een schot van Coutinho met moeite weg kan boksen, komt de bal weer bij Coutinho terecht. En aangezien Coutinho en Firmino elkaar blind vinden vanavond, is de derde treffer een feit.
31'
Heel het Etihad Stadion wil een strafschop! Agüero wil Škrtel omspelen in de zestien en speelt daarbij de bal tegen de hand van de glijdende verdediger aan. De scheidsrechter staat erbij en kijkt ernaar, maar fluit niet.
30'
Nee. Nadat de voorzet niet bij een ploeggenoot komt, kiest Sagna zelfs voor een bal helemaal terug naar zijn doelman. Dertig minuten, nul kansen. De pijnlijke balans bij City momenteel.
29'
Een hoekschop voor de thuisploeg, na een poging tot een aanval over links. Kan City uit een standaardsituatie wel gevaarlijk worden?
26'
Hoe gaat City hier mee om? Blijkbaar kan de thuisploeg vooralsnog het duo Coutinho - Roberto Firmino maar niet in bedwang houden.
23'
Doelpunt voor Liverpool FC, 0:2 door Coutinho
Waar iedereen aan de 1-1 denkt, staat het zomaar 0-2! Weer is Roberto Firmino belangrijk voor Liverpool. Hij jaagt goed door op Mangala, waarna hij met de bal naar rechts loopt. Coutinho is daarna aan de aandacht van iedereen ontsnapt en kan de lage voorzet eenvoudig binnen lopen.
22'
Ondanks het gebrek aan doelpogingen wordt City wel steeds dreigender. Liverpool dreigt de controle kwijt te raken en ziet City meer en meer aandringen.
21'
Opvallend genoeg heeft City na bijna een kwart wedstrijd nog geen één keer een schot op of richting het doel van Liverpool afgeleverd. De thuisploeg loopt vast, wanneer het al aanvalt, op de rand van de zestien van de bezoekers.
19'
Een schot van Milner! Wederom Liverpool dus, wat gevaar probeert te stichten. De oud-speler van City probeert het van afstand, maar schiet hoog over het doel van Hart.
16'
De voorsprong heeft Liverpool veel vertrouwen gegeven. De bezoekers spelen brutaal en hangen zeker niet alleen voor het eigen doel. Sterker nog, als de bezoekers iets minder vaak buitenspel hadden gestaan, had de voorsprong misschien al wel groter kunnen zijn.
13'
Bij de thuisploeg loopt bijna iedere aanval via Kevin De Bruyne. De Belg, die dit seizoen zijn rentree in de Premier League maakt, is een van de belangrijkste schakels in de miljoenenploeg van City.
10'
Dit komt City uiteraard niet goed uit. United en Leicester hebben gewonnen en zijn vanmiddag over City heengegaan. Een nederlaag kan de lichtblauwe brigade uit Manchester dan ook niet gebruiken.
7'
Doelpunt voor Liverpool FC, 0:1 door Eliaquim Mangala (eigen doelpunt)
Hoe ongelukkig is dit eigen doelpunt! Liverpool komt er aan de linkerkant snel uit, nadat Sagna de bal wordt ontfutseld. Coutinho steekt de bal naar Roberto Firmino. De gelegenheidsaanvaller legt de bal terug, maar doet dat precies in de loop van Mangala, die de bal zo in zijn eigen doel loopt.
6'
Joe Hart komt heel ver zijn doel uit en glijdt de bal over de zijlijn. Totaal overbodig, want er liepen ook twee City verdedigers in de buurt. Liverpool kan net niet snel genoeg ingooien om van het lege doel te profiteren.
4'
De openingsfase is voor de thuisploeg. City heeft de bal en probeert direct het tempo van de wedstrijd te bepalen.
1'
Liverpool heeft afgetrapt en daarmee is deze topper onderweg.
1'
Ook in Manchester klinkt het Franse volkslied. De nodige steunbetuigingen zijn te lezen vanaf de tribunes voor de slachtoffers van Parijs.
De opstellingen
Raheem Sterling, de man van één van de meest veelbesproken transfers de afgelopen zomer op de Engelse velden, start zaterdagavond bij Manchester City in de basis tegen zijn oude ploeg Liverpool. Net als voor de interland break, toen City op bezoek ging bij Aston Villa, staat de Engelsman in de basis bij de thuisploeg.

Bij Liverpool zitten Daniel Surridge en Christian Benteke op de bank. Sturridge is op de weg terug van een blessure. Afgelopen week, toen hij de groepstraining kon hervatten, leek de wedstrijd van dit weekend te vroeg te komen, maar de aanvaller zit toch bij de selectie. Benteke, de man die twee weken terug nog in de basis stond bij Liverpool, moet zaterdagavond genoegen nemen met een plek aan de zijkant van het veld.

Op papier start Liverpool met zes middenvelders in de basis, maar in de praktijk zal Roberto Firmino zeer waarschijnlijk de meest vooruitgeschoven man zijn en daarmee het vaakst op de spits positie rondlopen.
Waar Manchester City de laatste weken met de grote rivaal en stadsgenoot Manchester United strijd om de koppositie in de Premier League, is Liverpool aan de hand van de nieuwe manager Jürgen Klopp bezig om de slechte seizoenstart te herstellen. Wie kan de goede reeks van voor de interlandbreak het beste vervolg geven? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Manchester City
Sinds eind september heeft City geen wedstrijd meer verloren. Na de uitwedstrijd bij Tottenham, waar men met 4-1 aan de broek kreeg, wist de ploeg negen wedstrijden zonder nederlaag te blijven. Drie zeges in de Champions League, één in de Capitol One cup en drie zeges in de Premier League, samen met twee gelijke spelen in de Premier League, brachten de blauwe ploeg van Manchester naar de top van de competitie. Maar juist de gelijke spelen tegen Manchester United en Aston Villa zorgen ervoor dat de ploeg momenteel genoegen moet nemen met een tweede plaats. Dit komt echter wel door de zege van buurman United, eerder vandaag. Een goed resultaat tegen Liverpool brengt City weer terug naar de top. Dat resultaat moet behaald worden zonder Samir Nasri, die afgelopen week te horen kreeg dat zijn blessure hem drie maanden aan de kant gaat houden. Aanvaller Sergio Agüero is sinds deze week weer begonnen met trainen na zijn blessure. Of hij vanavond kan spelen zal pas op het laatste moment worden besloten.

Ook Liverpool was met een goede reeks bezig. Deze reeks werd echter bruut verstoord door Crystal Palace, die op Anfield Road met 1-2 wisten te winnen. Voor die nederlaag bleef Liverpool twaalf wedstrijden zonder nederlaag, waaronder in een reeks van vijf gelijke spelen op rij in oktober. De laatste nederlaag van Liverpool in een uitwedstrijd was in Manchester, op bezoek bij United. Een nieuwe nederlaag in Manchester moet voorkomen zien te worden zonder aanvaller Daniel Sturridge, die inmiddels al weer een maand geblesseerd is. Wel is Sturridge op de weg terug, met daarbij de hoop dat hij voor het einde van het jaar nog wel in actie moet kunnen komen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.