Everton FC Zondag, 4. December 2016
17:00 uur
Manchester United
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Zlatan Ibrahimović 42. / Schot met rechts  (Anthony Martial)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Leighton Baines 89. / Penalty

90'

De tweede helft was een stuk leuker dan het eerste bedrijf. Met name de slotfase van de wedstrijd was vermakelijk. Everton kreeg vlak voor tijd een strafschop, die benut werd door Leighton Baines. De maker van de 1-1 kreeg ook nog een kans op de 2-1, maar dat was te veel van het goede geweest.
90'
90'
Daar is ook bijna de 2-1! Met buitenkant links probeert de maker van de 1-1, Leighton Baines, De Gea te verrassen. De doelman bokst het harde schot over de achterlijn.
90'
Gele kaart voor Romelu Lukaku (Everton FC)
De Belgische spits gaat in de weg staan op het moment dat De Gea de bal naar voren wil trappen. Dat komt hem op geel te staan.
89'
Doelpunt voor Everton FC, 1:1 door Leighton Baines
Daar is de late gelijkmaker van Everton! Leighton Baines blijft oog in oog met De Gea heel kalm en plaats vanaf elf meter de bal in de linkerhoek: 1-1.
88'
Gele kaart voor De Gea (Manchester United)
De Gea krijgt ook geel, want hij gaat niet in zijn doel staan op het moment dat Everton een strafschop moet nemen.
88'
Gele kaart voor Marouane Fellaini (Manchester United)
De invaller krijgt geel voor de overtreding op Idrissa Gueye, die tot een strafschop leidt.
87'
Penalty Everton! Marouane Fellaini haalt in het strafschopgebied Idrissa Gueye onderuit en de scheidsrechter is onverbiddelijk.
85'
Wissel in bij Manchester United -> Marouane Fellaini
85'
Wissel uit bij Manchester United -> Henrikh Mkhitaryan
84'
Manchester United komt er niet maar aan te pas en houdt alleen nog maar tegen. Inclusief blessuretijd is er nog ongeveer tien minuten te spelen.
83'
Wissel in bij Manchester United -> Marcus Rashford
83'
Wissel uit bij Manchester United -> Anthony Martial
82'
De Gea brengt weer redding! Een prachtige voorzet van Mason Holgate komt terecht bij Enner Valencia, die van dichtbij bijna raak kopt. De inzet van dan de spits uit Ecuador gaat door het midden en kan daardoor worden gepakt door de Spaanse goalie.
80'
José Mourinho geeft de laatste aanwijzingen aan Marcus Rashford, die zich klaarmaakt voor een invalbeurt.
77'
Even later is Mason Holgate dicht bij de gelijkmaker. De invaller kopt uit een hoekschop de bal via de vingertoppen van De Gea over het doel.
75'
Redding De Gea! Na balverlies van Ander Herrera komt Everton in kansrijke positie. Idrissa Gueye is degene die de trekker overhaalt en dat doet de invaller uitstekend. De Gea lijkt even te worden verrast, maar de doelman weet de bal toch uit het doel te werken.
72'
Manchester United wordt wat meer teruggedrongen door Everton, dat aan een slotoffensief lijkt te zijn begonnen.
70'
Everton heeft nog twintig minuten om wat aan de 1-0 achterstand te doen. Het team van trainer Ronald Koeman is er tot nu toe nog maar één keer in geslaagd om gevaarlijk te worden.
69'
Wissel in bij Everton FC -> Enner Valencia
69'
Wissel uit bij Everton FC -> Yannick Bolasie
68'
Ronald Koeman is plots door al zijn wissels heen. Zowel Séamus Coleman als Yannick Bolasie is niet fit genoeg om door te gaan en gaat naar de kant.
67'
Wissel in bij Everton FC -> Mason Holgate
67'
Wissel uit bij Everton FC -> Séamus Coleman
66'
Manchester United blijft aandringen en is naarstig op zoek naar een tweede doelpunt.
65'
Wissel in bij Everton FC -> Gerard Deulofeu
65'
Wissel uit bij Everton FC -> Tom Cleverley
63'
Yannick Bolasie lijkt zijn knie te verdraaien nadat hij een schouderduw van Anthony Martial krijgt. De aanvaller van Everton wordt op het veld behandeld door de medische staf.
60'
Vol op het houtwerk! Een voorzet van Henrikh Mkhitaryan komt niet bij Paul Pogba terecht, maar bij de tweede paal staat nog wel Ander Herrera. De Spaanse middenvelder controleert de bal met de borst en knalt het leder vervolgens keihard tegen de kruising.
60'
Er zit na rust meer vuur in het spel van Everton, dat nog wel altijd erg slordig is in balbezit.
57'
Zlatan Ibrahimović neemt een hoge bal in één keer uit de lucht, maar de Zweed schiet binnen het strafschopgebied tegen Ramiro Funes Mori op.
55'
De eerste tien minuten van de tweede helft zijn een stuk leuker dan de gehele eerste helft. Het lijkt erop dat beide teams wat meer risico durven nemen.
53'
Bijna de gelijkmaker! Everton krijgt aan het begin van de tweede helft de eerste mogelijkheid tot nu toe en het is meteen bijna raak. Vanuit een lastige hoek schiet Kevin Mirallas vanaf een meter of tien de bal hard op doel, maar De Gea staat goed opgesteld en voorkomt de gelijkmaker.
51'
Séamus Coleman blijft met pijn op de grond liggen nadat Zlatan Ibrahimović met zijn volle gewicht op hem valt. Er lijkt geen opzet in het spel te zijn, maar dat vermindert de pijn niet voor de Ier.
49'
Paul Pogba werd deze zomer voor een recordbedrag overgenomen van Juventus, maar is vanmiddag onzichtbaar.
47'
Ross Barkley liep warm in de rust, maar hij wordt nog niet ingebracht door Ronald Koeman.
46'
45'

De eerste helft leek zonder doelpunten te eindigen, maar Zlatan Ibrahimović heeft er vlak voor rust voor gezorgd dat Manchester United met een 0-1 voorsprong gaat rusten. Het doelpunt van de Zweed was het enige hoogtepunt van het eerste bedrijf, want beide ploegen weten nauwelijks wat te creëren.
45'
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt één minuut.
42'
Doelpunt voor Manchester United, 0:1 door Zlatan Ibrahimović
Uit het niets komt Manchester United op voorsprong! Maarten Stekelenburg komt te vroeg zijn doel uit en Zlatan Ibrahimović wipt de bal over de Nederlandse doelman heen. Via de lat en de paal stuitert de bal nét over de doellijn heen: 0-1.
40'
Het tempo ligt hoog, maar het spel is van beide kanten zeer slordig. Er zit daarnaast weinig creativiteit in de aanvallen van Manchester United en Everton.
37'
Als Manchester United vandaag niet wint van Everton, dan wordt het zelfs een helse klus voor José Mourinho om dit seizoen bij de eerste vier te eindigen. Manchester United speelt deze jaargang geen Champions League en volgend seizoen als het zo doorgaat ook niet.
35'
Ook deze vrije trap van Kevin Mirallas levert Everton niet de eerste kans van de wedstrijd op. Romelu Lukaku wint weliswaar het kopduel,maar kan niet meer dan de bal verlengen naar een medespeler die buitenspel staat.
32'
Gele kaart voor Gareth Barry (Everton FC)
Genoeg is genoeg voor scheidsrechter Michael Oliver. Gareth Barry houdt Henrikh Mkhitaryan vast en krijgt nu wel geel.
30'
Het resultaat van de vrije trap is teleurstellend. Zlatan Ibrahimović neemt 'm en de Zweedse spits knalt de bal in de muur.
29'
Dit kan Manchester United misschien iets opleveren. Ramiro Funes Mori haalt op twintig meter van het doel Henrikh Mkhitaryan onderuit, waardoor de bezoekers een vrije trap op een interessante positie krijgen.
27'
Net iets te scherp! Yannick Bolasia wordt vrijgespeeld door Romelu Lukaku en brengt de bal hard en laag voor het doel. Kevin Mirallas rekende daar niet echt op en is te laat om bij de tweede paal het leder tegen de touwen te werken.
23'
We zijn halverwege de eerste helft en beide teams hebben nog geen kansen gekregen om de score te openen. De ploegen houden elkaar qua veldspel aardig in evenwicht.
20'
De spelers van Manchester United vragen om een gele kaart voor Gareth Barry, die met een handsbal een counter onderbreekt. De scheidsrechter spaart Barry echter weer.
17'
Gele kaart voor Marcos Rojo (Manchester United)
Marcos Rojo komt heel goed weg met een gele kaart. De Argentijn springt met twee gestrekte benen naar voren en raakt niet de bal, maar Idrissa Gueye. Rood had hier niet misstaan.
15'
Anthony Martial probeert zich in het strafschopgebied langs Séamus Coleman te wurmen, maar de verdediger uit Ierland blijft op zijn voeten staan, verovert de bal en versiert een vrije trap.
14'
Manchester United voetbalt tot nu toe wat makkelijker dan Everton. Tot kansen heeft dat echter nog niet geleid.
12'
Een bijzondere beslissing van scheidsrechter Michael Oliver, die besluit Gareth Barry geen geel te geven. De verdediger haalt Zlatan Ibrahimović keihard onderuit, maar krijgt slechts een waarschuwing.
10'
Dat is natuurlijk een vrij kansloze poging van Ramiro Funes Mori. De verdediger krijgt ruimte om door te lopen, maar haalt uit vanaf een meter of veertig. De bal vliegt nog net niet het stadion uit.
9'
Anthony Martial mist één op één met Maarten Stekelenburg, maar de Franse aanvaller wist op dat moment al dat de grensrechter zijn vlag in de lucht had gestoken. Martial stond op het moment dat de pass werd gegeven een meter buitenspel.
7'
De teams houden elkaar aardig in evenwicht in de openingsfase van de wedstrijd. Manchester United is de favoriet, maar Everton laat vanaf de eerste minuut zien zich niet te zullen verstoppen.
5'
Er staat vandaag één Nederlander in de basis op Goodison Park: Maarten Stekelenburg, de doelman van Everton. Daley Blind zit op de bank bij Manchester United. Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah zijn niet opgenomen in de wedstrijdselectie.
3'
Het is Everton dat na een scherpe voorzet van Yannick Bolasie bijna de eerste kans van de wedstrijd krijgt. Michael Carrick voorkomt dat het daadwerkelijk een kans wordt, want hij kopt de bal over de eigen achterlijn.
1'
Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege de vliegramp in Colombia, heeft Zlatan Ibrahimović namens Manchester United de aftrap genomen.
1'

Manchester United begint zondagmiddag met Anthony Martial als Henrikh Mkhitaryan aan het duel met Everton. De twee spelers maken de laatste tijd een goede indruk en worden beloond met een basisplaats op Goodison Park.

Zowel Martial als Mkhitaryan begon midweeks in het League Cup-duel met West Ham United ook in de basis. De Franse aanvaller scoorde toen twee keer en Mkhitaryan was tweemaal als aangever betrokken bij een doelpunt. Paul Pogba kreeg in de League Cup rust, maar keert tegen Everton terug in de basis. Wayne Rooney is er vanwege een schorsing niet bij tegen zijn oud-werkgever.

Het Everton van Ronald Koeman gaat op zoek naar de eerste zege sinds eind oktober. De Nederlandse trainer heeft zijn team behoorlijk gewijzigd ten opzichte van het verloren duel met Southampton (1-0). Phil Jagielka, Ross Barkley en Aaron Lennon zijn hun basisplek kwijt. Ramiro Funes Mori, Kevin Mirallas en Tom Cleverley staan in tegenstelling tot de vorige wedstrijd wel in de basis.

The Toffees versus The Red Devils, Ronald Koeman versus José Mourinho, ofwel Everton versus Manchester United. Op Goodison Park nemen de nummers acht en zeven van de Engelse Premier League het tegen elkaar op. De clubs ontlopen elkaar dit seizoen weinig, dus het belooft een spannend duel te worden. Een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen hier te vinden.

Subtop

Koeman is sinds de zomer de trainer van Everton en de Nederlandse oefenmeester is zijn periode in Liverpool aardig goed begonnen. Zoals verwacht staan The Toffees in de subtop, al vallen de resultaten de laatste tijd tegen. Everton won slechts één van de laatste acht duels en is de aansluiting met de topploegen kwijtgeraakt.

Nu al afgehaakt?

Ook Manchester United heeft geen aansluiting bij de top van de Engelse competitie. Mourinho presteert nog niet beter dan David Moyes en Louis van Gaal en zal heel snel veel punten moeten pakken, wil hij met The Red Devils nog een rol van betekenis spelen in de strijd om de landstitel. Verliest United vanmiddag, dan bedraagt de achterstand op koploper Chelsea al veertien punten.

De Nederlanders

Bij United hebben geen van de drie Nederlanders de laatste tijd een basisplaats. Daley Blind krijgt nog wel veel speeltijd, maar lijkt niet de eerste keuze van Mourinho te zijn. Timothy Fosu-Mensah wordt rustig gebracht en speelt minder dan vorig seizoen. Het verhaal van Memphis Depay is bekend: de Nederlander is overbodig in Manchester en vertrekt in de winter mogelijk naar de tegenstander van vanmiddag: Everton.