Stoke City Woensdag, 1. Februari 2017
21:00 uur
Everton FC
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Peter Crouch 7. / Schot met rechts  (Marko Arnautović)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ryan Shawcross 39. / Eigen goal

90'
De tweede helft kende niet zoveel spektakel als de eerste. Charlie Adam probeerde doelman Joel vanaf eigen helft te verrassen met een prachtige trap, maar de goalie voorkwam een wereldgoal. In de slotfase konden beiden ploegen nog winnen. Invaller Lookman vond Grant op zijn weg en Funes Mori voorkwam dat Berahino kon scoren voor Stoke City. De grootste kans was echter voor Everton. Een harde kopbal van Davies werd fraai gekeerd door Grant.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
89'
Marko Arnautović is klaar voor vanavond. De aanvaller van Stoke City gaat naar de kant en wordt voor de slotfase vervangen door Julien N'Goy.
89'
Wissel in bij Stoke City -> Julien N'Goy
89'
Wissel uit bij Stoke City -> Marko Arnautović
86'
Enorme kans voor Everton! Coleman zet voor en Thomas Davies moet de 1-2 maken, maar doelman Grant haalt de bal fantastisch uit de hoek. De rebound is niet besteed aan Lookman.
84'
Stoke City zet toch nog even aan. Een prachtige pass van Adam komt bij invaller Saido Berahino, die doelman Joel kwijt is. Op de doellijn is echter nog Ramiro Funes Mori en hij voorkomt dat de spits de 2-1 binnen kan werken.
81'
Gele kaart voor Phil Bardsley (Stoke City)
Bardsley geeft invaller Lookman een opzichte duw in de rug en krijgt daarvoor de eerste gele kaart van de wedstrijd.
78'
Daar is Stoke City weer eens! Adam strooit vanavond met fraaie passes en zoekt nu naar spits Crouch. Die mist de bal en wordt ook teruggefloten vanwege buitenspel.
74'
Everton FC lijkt het meest aanspraak te willen maken op de overwinning. De ploeg uit Liverpool zoekt massaal de aanval terwijl Stoke City wat meer op hun hoede is.
70'
En daar is Lookman direct met een kans! De jongeling krijgt de bal ineens voor zijn voeten en schiet direct op doel. Keeper Grant weet in de korte hoek een treffer ternauwernood te voorkomen.
69'
Ook Ronald Koeman grijpt in bij Everton FC. Kevin Mirallas heeft weinig laten zien in Stoke-on-Trent en wordt vervangen door jongeling Ademola Lookman.
69'
Wissel in bij Everton FC -> Ademola Lookman
69'
Wissel uit bij Everton FC -> Kevin Mirallas
67'
Daar is de eerste wissel aan de kant van Stoke City. Middenvelder Joe Allen gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door aanvaller Saido Berahino.
67'
Wissel in bij Stoke City -> Saido Berahino
67'
Wissel uit bij Stoke City -> Joe Allen
65'
Weinig spektakel nog in deze tweede helft. Beide ploegen lijken wat wissels door te gaan voeren om de wedstrijd weer op gang te brengen.
62'
Joel lijkt verkeerd te timen op een draaiende vrije trap van Adam. De doelman voorkomt alsnog dat Martins Indi in kan knikken. Uit de hoekschop kopt Crouch over.
58'
Fantastische poging van Charlie Adam! De middenvelder ziet doelman Joel ver voor zijn goal staan en probeert hem van eigen helft te verrassen. De goalie is net op tijd terug en voorkomt een wereldgoal.
55'
Marko Arnautović ligt aangeslagen op de grond na een pittig duel met Leighton Baines. De aanvaller van Stoke City krijgt een tik in zijn gezicht, maar lijkt gewoon verder te kunnen.
52'
De bezoekers komen wat beter in de wedstrijd. Ze dringen de thuisploeg wat verder terug, maar grote kansen blijven vooralsnog uit voor Everton.
49'
Het is even aftasten in de tweede helft na een vreemd einde van het eerste bedrijf. De thuisploeg was voor de pauze de betere partij, maar slikte toch de gelijkmaker.
46'
De tweede helft is begonnen met een wissel aan de kant van Everton FC. Mason Holgate is in de kleedkamer achtergebleven. Zijn vervanger heet James McCarthy.
46'
Wissel in bij Everton FC -> James McCarthy
46'
Wissel uit bij Everton FC -> Mason Holgate
46'
45'
Een leuke eerste helft tussen Stoke City en Everton FC. De thuisploeg begon goed en kwam snel op 1-0. Arnautović ontsnapte aan buitenspel en gunde Peter Crouch een niet te missen kans. Dat betekende zijn 100e goal in de Premier League. Everton leek daarna wakker, maar Crouch kreeg toch een enorme kans op 2-0. Hij schoot net naast. Aangever Arnautović verscheen even later ook oog in oog met doelman Joel, maar stuitte op de keeper. In de 40e minuut kwam Everton zomaar langszij. Een voorzet van Coleman werd door Shawcross achter zijn eigen doelman gewerkt. Arnautović had in de slotfase nog de 2-1 moeten maken, maar Joel voorkwam dat Everton met een achterstand de rust in ging.
45'
45'
Marko Arnautović op slag van rust met de kans op 2-1. Crouch hakt de bal fraai naar zijn ploeggenoot, die oog in oog met Joel verschijnt. De doelman van Everton maakt zijn doel goed klein en voorkomt de achterstand.
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste drie minuten.
40'
Doelpunt voor Everton FC, 1:1 door Ryan Shawcross (eigen doelpunt)
Uit het niets is daar de gelijkmaker. Coleman zet voor richting Lukaku en Ryan Shawcross werkt de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman.
35'
Stoke City laat de bezoekers nu wat meer aan de bal. De ploeg van Koeman is echter zo slordig dat de bal snel weer terug is bij de the Potters.
31'
Dat had de 2-0 moeten zijn. Charlie Adam zet de spelers van Everton in de wind en vindt de geheel vrijstaande Marko Arnautović. De Oostenrijker wacht lang en stuit op doelman Joel.
29'
De bezoekers melden zich op de helft van Stoke City. Thomas Davies probeert Séamus Coleman te bereiken in de zestien van de thuisploeg. De rechtsback komt uiteindelijk aan de bal, maar schiet hoog over het doel van Grant.
26'
Weer een kans voor Crouch! Marko Arnautović wipt de bal fraai naar de Engelse spits, die zich niet bedenkt en ineens uithaalt. Doelman Joel kan alleen maar kijken hoe de bal net naast zijn doel gaat.
22'
Daar is toch weer Peter Crouch! De boomlange spits wordt dit keer door de lucht gezocht door zijn ploeggenoten, maar zijn kopballetje is een gemakkelijke prooi voor doelman Joel.
19'
Lukaku krijgt plotseling wat ruimte en heeft twee ploeggenoten mee. Uit een moeilijke hoek besluit de Belg zelf te schieten, maar doelman Grant kan zijn poging laten lopen.
15'
Everton FC zet nu wat aan. De bezoekers begonnen slap, maar zoeken steeds meer de weg naar het doel van keeper Lee Grant.
12'
Daar zijn de bezoekers voor de eerste keer! Een fraaie actie van jongeling Thomas Davies komt bij Lukaku, maar hij speelt de bal te ver voor zich uit.
9'
Ronald Koeman moet met zijn Everton FC direct met en reactie komen. Dat lukt vooralsnog allerminst want Stoke City blijft via routinier Crouch brutaal de aanval zoeken.
7'
Doelpunt voor Stoke City, 1:0 door Peter Crouch
En daar is de goal! Arnautović ontsnapt aan buitenspel en geeft Peter Crouch een niet te missen kans. 1-0 voor Stoke City!
6'
De thuisploeg kent het belang van deze wedstrijd tegen Everton FC en pakt direct het initiatief stevig in handen.
3'
Het eerste gevaar is van de thuisploeg. Een vrije trap belandt bij spits Crouch, maar Schneiderlin maakt er een hoekschop van. Die wordt slecht genomen door Adam en gaat over de achterlijn.
1'
Stoke City heeft de wedstrijd in gang gezet. Met Erik Pieters, Bruno Martins Indi en Ibrahim Afellay spelen zij tegen het Everton FC van manager Ronald Koeman.
1'
Stoke City treedt in eigen huis met drie Nederlanders in de basis. Manager Mark Hughes stuurt Erik Pieters, Bruno Martins Indi en Ibrahim Afellay het veld in. Ook is er een basisplaats voor routinier Peter Crouch. Hij staat in de spits.

Ronald Koeman zet Maarten Stekelenburg op de bank bij Everton FC. Joel krijgt de voorkeur onder de lat. Nieuweling Morgan Schneiderlin staat voor het eerst in de basis op het middenveld. Voorin moeten de Belgen Kevin Mirallas en Romelu Lukaku voor de doelpunten zorgen.
De doordeweekse speelronde in de Premier League wordt woensdagavond afgesloten in Stoke-on-Trent. Daar ontmoeten Stoke City en Everton FC elkaar. Beide ploegen zijn bezig aan een prima seizoen, maar zullen ook beseffen dat er meer in zit dan de huidige plek op de ranglijst. De heenwedstrijd in speelronde drie eindigde in een 1-0 thuisoverwinning voor Everton FC. Stoke City zal er dan ook alles aan doen om die nederlaag in eigen huis goed te maken. Onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson wordt om 21:00 uur afgetrapt in het Britannia Stadium. De opstellingen van beide ploegen zullen kort voor aanvang van de wedstrijd verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Nederlands onderonsje in Stoke-on-Trent
De kans is vrij groot dat we woensdagavond Nederlanders aan het werk gaan zien in Stoke-on-Trent. Bij de thuisploeg spelen dit seizoen namelijk drie Hollanders. In de achterhoede van The Potters staan Erik Pieters en Bruno Martins Indi terwijl Ibrahim Afellay op het middenveld speelt bij de ploeg van manager Mark Hughes. Of dit drietal daadwerkelijk een basisplaats heeft in eigen stadion, valt nog te bezien. Bij de bezoekers uit Liverpool zit Maarten Stekelenburg in ieder geval op de bank. Hij werd afgelopen zomer door manager Ronald Koeman naar Goodison Park gehaald en had in de eerste seizoenshelft een basisplaats. Inmiddels heeft oud-trainer van onder meer Feyenoord en AFC Ajax bekendgemaakt dat Joel Robles onder de lat zal staan. De doelman greep zijn kans toen Stekelenburg geblesseerd raakte. "Hij moet wachten op een nieuwe kans", zo gaf Koeman aan tijdens de persconferentie.

Stoke City wil omhoog kijken
Onder leiding van manager Hughes is Stoke City bezig aan een prima seizoen in de Premier League. De ploeg staat na 22 wedstrijden op de tiende plaats met 28 punten. "We zijn negende geworden in elk van de drie voorgaande seizoen en ons doel is dat te gaan verbeteren", aldus Hughes op de clubwebsite. Stoke City begon ook goed aan 2017. Uit de laatste drie wedstrijden werden zeven punten gehaald. Nu volgen wedstrijden tegen Everton FC en West Bromwich Albion. "Nu gaan we voor een eindklassering in de top zeven of acht. Daarvoor moeten we strijden met onder meer Everton FC en West Bromwich Albion." Daarom kent Hughes het belang van de komende twee wedstrijden. "We weten dat het niet gemakkelijk gaat worden, niets is eenvoudig in de Premier League. Maar deze twee wedstrijden zijn erg belangrijk voor ons en zijn bepalend voor de rest van ons seizoen", besluit de trainer.

Koeman zou wijzigingen kunnen doorvoeren
Everton FC is onder leiding van manager Ronald Koeman de huidige nummer zeven van Engeland. Een klassering in de top zes is niet ver voor de the Toffees. Dan zal er wel gewonnen moeten worden van Stoke City. Komend weekeide staat de wedstrijd tegen Bournemouth alweer op het programma. Reden genoeg voor Koeman of enkele wijzigingen te overwegen. "Het is mogelijk om de basiself hetzelfde te houden", aldus Koeman op de persconferentie. "Het is ook mogelijk om wijzigingen door te voeren omdat Schneiderlin fit is en klaar om te spelen." Koeman verwacht een lastige wedstrijd tegen Stoke City, maar kent ook de kracht van zijn eigen mannen. "Al met al denk ik dat we goed verdedigen", vervolgt de oefenmeester. "Het is lastig om tegen ons te scoren. We werken heel hard aan onze defensie. Dat is waar het allemaal begint. Daar moet iedereen vertrouwen van krijgen. Elke wedstrijd om het weer een uitdaging om de nul te houden."