1 : 0 Torinfos in de Ticker Carlos Tévez 5. / Schot met rechts  (Arturo Vidal)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mauro Icardi 64. / Schot met rechts  (Fredy Guarín)

90'
90'
Nog twee minuten blessuretijd te gaan. Zal het dan toch op een gelijkspel uit gaan draaien?
89'
Wissel in bij Inter -> Yann M'Vila
89'
Wissel uit bij Inter -> Mauro Icardi
86'
Rode kaart voor Mateo Kovačić (Inter)
Een schandalig harde overtreding en wederom moet Lichtsteiner het ontgelden. Inter zal de laatste minuten uit moeten spelen met tien man.
85'
Wissel in bij Inter -> Pablo Osvaldo
85'
De slotfase is er één om van te smullen. Het spel golft op en neer en aan beide kanten kan er zomaar nog eens een doelpunt vallen.
85'
Wissel uit bij Inter -> Hernanes
84'
Gele kaart voor Gary Medel (Inter)
Ook Medel doet vrolijk mee met het kaartenfestival. Met een rugbytackle gaat hij in het boekje.
82'
Gele kaart voor Leonardo Bonucci (Juventus)
82'
Ai ai ai! Hoe krijg je het voor elkaar deze bal naast te werken Hernanes. Podolski zet de aanvaller van Inter vrij voor het doel van Juventus, maar Hernanes glijdt de bal voor open doel langszij.
80'
Gele kaart voor Juan Jesus (Inter)
Wat een domme overtreding rond de middenlijn. Nog op de speelhelft van Internazionale besluit Juan Jesus Pogba hard onderuit te schoffelen. Een terechte gele prent.
78'
Wissel in bij Juventus -> Roberto Pereyra
78'
Wissel uit bij Juventus -> Arturo Vidal
75'
Gele kaart voor Danilo D'Ambrosio (Inter)
Stephan Lichtsteiner moet het ontgelden. Ook D'Ambrosio gaat op de bon als hij te hard inkomt op de speler van Juventus.
74'
Ondertussen blijft Inter doordrukken. De middenmoter uit de Serie A neemt geen genoegen met een puntendeling en voelt dat er na de slappe eerste helft wat te halen is in Turijn.
71'
Gele kaart voor Morata (Juventus)
Een ouderwetse schwalbe van de invaller. In het strafschopgebied duikelt Morata veel te opzichtig naar de grond.
69'
Oei Pirlo! Uit de vrije trap die blijft staan weet de technicus bijna het doel te vinden. Handanovič kan de vrije trap stijlvol uit de verre hoek plukken.
68'
Gele kaart voor Andrea Ranocchia (Inter)
Geen hele slimme overtreding. Op de rand van het strafschopgebied trekt de verdediger van Juventus Morata naar de grond.
66'
Gele kaart voor Mauro Icardi (Inter)
Meteen na zijn gelijkmaker plant Icardi zijn arm in het gezicht van Stephan Lichtsteiner. Van een doelpunt naar een gele kaart in een minuut tijd.
65'
Doelpunt voor Inter, 1:1 door Mauro Icardi
Dit kon je zien aankomen. Inter komt langszij! Een schitterende steekpass van Fredy Guarín snijdt door de defensie van Juventus, waarna Mauro Icardi de bal ijskoud over doelman Buffon in het doel van Juventus wipt.
64'
Wissel in bij Juventus -> Morata
64'
Wissel uit bij Juventus -> Llorente
61'
Ook Massimiliano Allegri is er nog niet gerust op. De oefenmeester van Juventus is zijn dug-out uitgekomen en staat druk gebarend aan de zijlijn zijn spelers naar voren te schreeuwen.
58'
Nee, deze wedstrijd is nog niet gespeeld. Het spel dat Inter laat zien in de tweede helft is een wereld van verschil met het eerste bedrijf en aangezien Juventus het voor de rust verzuimde om de voorsprong uit te bouwen, kunnen de Milanezen zomaar nog eens langszij komen.
55'
Daar is het dan zo ver. Het debuut van Podolski voor Internazionale.
54'
Door het aanvallende spel van de bezoekers vallen er echter wel gaten achterin en dat is vragen om problemen. Voorlopig blijven gevaarlijke momenten voor Juventus echter nog uit.
54'
Wissel in bij Inter -> Lukas Podolski
54'
Wissel uit bij Inter -> Zdravko Kuzmanović
52'
Inter probeert het na de rust in ieder geval uit een ander vaatje te tappen. Het neemt de speelstijl van Juventus uit de eerste helft over. De hoogstandjes blijven achterwege, maar net als de ploeg uit Turijn zit ook Inter kort op de tegenstander na de rust.
50'
Ondertussen loopt kersverse Inter-aanwinst Lukas Podolski zich warm aan de zijlijn. Zal de Duitser in zijn eerste wedstrijd voor de Italianen dan iets kunnen forceren? Het zou een mooi scenario zijn.
47'
Juventus heeft afgetrapt voor de tweede helft. Kan de koploper uit de Serie A het galastukje van voor de rust hervatten of kan Internazionale nog wat terug doen?
46'
45'
Een wedstrijd kan je het in de eerste helft niet echt noemen. Juventus speelde 45 minuten lang met de bezoekers van Internazionale en heeft het aan zichzelf te wijten dat het slechts 1-0 staat. Na vijf minuten zette Tévez Juventus op voorsprong na een schitterende voorgaande actie van Vidal. Het startsein voor een galashow van de Turijn. Zullen de manschappen uit Turijn dit in de tweede helft kunnen voortzetten?
45'
43'
Ook de laatste minuten voor de rust weet Juventus nog niet van ophouden. Al vroeg wordt er op de helft van Internazionale druk gezet. De nummer elf van Italië krijgt geen enkele kans om op te bouwen.
40'
Nee, de opleving van Internazionale was van korte duur. Een minuut of vijf konden de bezoekers even weer meekomen, maar Juventus heeft het laatste kwartier geen kind meer aan de middenmoter uit de Serie A.
38'
Andrea Pirlo. Je was hem bijna vergeten maar daar was die dan toch. Hoewel zijn ingestuurde hoekschop strandt, laat de Italiaan zijn klasse nog maar eens zien. Een seconde of twintig is hij niet van de bal te krijgen. Drie spelers van Inter kunnen alleen maar toezien hoe hij de bal weet af te schermen om hem vervolgens in te leveren bij Llorente.
35'
Oef! Paul Pogba verzuimt Juventus op een 2-0 voorsprong te zetten. Nadat de Fransman langs twee verdedigers soleert vergeet hij de bal oog in oog met Handanovič in het doel te schuiven.
33'
Bijna Vidal! Waar Pogba en Tévez hun kwaliteiten willen showen met technische hoogstandjes, laat Vidal zijn klasse nog maar eens zien met een geplaatst schot van buiten het strafschopgebied. Zijn bal krult naar de rechter onderhoek maar Samir Handanovič kan de bal nog net uit het doel tikken.
30'
Het is tekenend voor de wedstrijd dat Juventus met maar liefst tien man op de speelhelft van Inter speelt. Slechts doelman Gianluigi Buffon blijft achter op de eigen speelhelft. 'De Oude Dame' is na een half uur spelen heer en meester in Turijn.
27'
Het lijkt er niet op alsof Juventus denkt dat het deze wedstrijd nog moeilijk gaat worden. Na de fabelachtige assist van Vidal wil iedereen het op zijn mooist doen. Ditmaal strand een hakje van Tévez na een langdurige aanval over vele schijven in de voeten van Inter-verdediger Andrea Ranocchia.
25'
Pogba wat doe je nu? Als de Fransman een één-tweetje opzet met Tévez denkt Pogba dat hij Vidal wel even kan nadoen. Zijn balletje achter het standbeen langs mislukt echter volkomen en de middenvelder heeft geluk dat hij nog een hoekschop versiert.
22'
Langzaam maar zeker komt Inter echter wel weer wat in de wedstrijd. De bezoekers dringen steeds vaker door tot de speelhelft van Juventus en tikken de bal eenvoudig van man naar man, zonder dat de thuisploeg het leder kan onderscheppen.
19'
Daar is dan de eerste kans voor Internazionale. Hoewel kans, mogelijkheid is een betere benaming. Aan de linkerkant van het veld komt Fredy Guarín door. De middenvelder heeft alle tijd van de wereld om de bal voor te geven, maar krijgt het voor elkaar de bal in de voeten te spelen van Andrea Pirlo.
16'
Juventus daarentegen is in zijn element en Paul Pogba gooit dat maar even ten tonele. Waar hij de bal voor het afspelen heeft aan drie medestanders, besluit hij eerst twee spelers van Inter uit te spelen om vervolgens het leder pas bij een teamgenoot in te leveren.
14'
De frustraties bij Internazionale beginnen nu zelfs al wat op te lopen. De bezoekers zijn sinds lange tijd eens van de eigen speelhelft af, maar dan wordt Zdravko Kuzmanović teruggefloten voor een overtreding. De vele protesterende spelers van Inter zijn veelzeggend.
11'
Waar de bezoekers zichtbaar even een tandje terugschakelen na de tegentreffer, probeert Juventus echter door te drukken. Naar achteren hangen komt even niet voor in het woordenboek van de thuisploeg. Juventus zet vol druk.
8'
Inter moet even bijkomen van de teleurstellende start van de wedstrijd. Dit kan nog wel eens een zwaar verhaal gaan worden voor de bezoekers. De neutrale toeschouwer zal het echter een zorg zijn. Want wat een actie van Vidal was dat zeg!
5'
Doelpunt voor Juventus, 1:0 door Carlos Tévez
Wat een start en wat schitterend uitgespeeld! Aan de rechterkant van het veld ontsnapt Arturo Vidal met een bal achter zijn standbeen aan de aandacht van de Milanezen. Eenmaal doorgebroken in het strafschopgebied legt hij de bal panklaar neer voor Tévez die het leder voor het intikken heeft.
4'
Zowel Juventus als Internazionale laten er in de openingsfase geen gras over groeien. Beide Italiaanse grootmachten zitten elkaar fel op de huid.
2'
De bal rolt. Een heerlijk affiche. Laten we hopen dat beide teams de verwachtingen waar kunnen maken. De sfeer in Turijn is in ieder geval een goede voorbode met de vele fakkels die na elkaar ontbranden.
1'
Een potje om van te smullen in de zeventiende speelronde van de Serie A. Koploper Juventus neemt het in eigen huis op tegen het tegenvallende Internazionale. De ploeg die al twaalf keer wist te winnen, tegen de formatie die dit seizoen pas vijfmaal de sterkste was. Mijn naam is Merten Simons en vanaf 21.00 uur zal ik verslag doen van deze tweestrijd. Rond een uur of 20.00 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 21.00 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

Juventus
Het gaat Juventus dit seizoen op zijn zachtst gezegd goed af in de Serie A. De ploeg uit Turijn gaat aan kop in de hoogste Italiaanse divisie en won als gezegd dit seizoen al twaalf van de zestien wedstrijden. De laatste zes wedstrijden gingen voor ‘De Oude Dame’ bovendien niet verloren. Het doelsaldo van Juventus dit seizoen is misschien wel tekenend voor het team van Massimiliano Allegri. In zestien wedstrijden werden er pas zeven doelpunten geïncasseerd. Geen enkel team kreeg minder tegendoelpunten te verwerken. Daarnaast wist Juventus zelf al 34 maal het doel te vinden en daarmee is het de meest scorende ploeg in de Serie A.

Internazionale
Hoe anders is dat voor Internazionale. De grootmacht uit Italië staat op een teleurstellende elfde plaats en wist dit seizoen al elfmaal niet te winnen. In de laatste zeven wedstrijden in de Serie A stapte het team van Roberto Mancini slechts eenmaal met de drie punten van het veld. Het doelsaldo van de Milanezen spreekt daarbij ook niet bepaald in het voordele van Inter. In zestien wedstrijden moesten er al 23 doelpunten geslikt worden. De achterstand tot koploper Juventus is inmiddels al opgelopen tot achttien punten en de voorsprong op de degradatiestreep is slechts negen punten.

Historie
Ook uit de onderlinge wedstrijden zal Inter weinig hoop kunnen putten. In Turijn speelden beide teams al 83 keer eerder tegen elkaar in de Serie A. 57 keer ging Juventus er met de overwinning vandoor en slechts elf keer was Inter te sterk voor de thuisploeg. Het doelsaldo van 147 voor Juventus tegen 65 voor Internazionale in de onderlinge wedstrijden spreekt voor zich. Evenals de laatste onderlinge ontmoeting. Vorig seizoen zegevierde Juventus in eigen huis met 3-1. Pas in de slotminuten kon Inter iets terug doen. Laten we hopen dat het vanavond spannender gaat worden!