06.01.2015 22:53

Juventus geeft winst weg na galavoorstelling

Arturo Vidal (l.) bespringt Carlos Tévez (m.), die Juventus zojuist op 1-0 heeft gezet tegen Inter. Paul Pogba blijft relatief kalm aan de rechterkant. (06-01-2015)

Juventus heeft dinsdagavond verzuimd om Internazionale een harde tik te geven. Na een eerste helft waarin ‘De Oude Dame’ een galavoorstelling weggaf liet het de bezoekers in de tweede helft langszij komen tot 1-1.

Al na vijf minuten was het Carlos Tévez die de thuisploeg op voorsprong wist te zetten. Echter niet het doelpunt van de Argentijn, maar de voorgaande actie van Arturo Vidal zal de bezoekers van de wedstrijd in Turijn bijblijven. Op fabelachtige wijze nam de Chileen de bal in het strafschopgebied van Inter achter zijn standbeen langs aan om de bal vervolgens in één keer panklaar te leggen voor Tévez. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje de bal tegen de touwen te werken.

Het startsein voor Juventus om er een ware voetbalshow van te maken. Internazionale kwam er voor de rust geen moment meer aan te pas en de spelers van ‘De Oude Dame’ lieten keer op keer hun klasse zien met Paul Pogba in de hoofdrol. Hakjes en balletjes achter het standbeen, de koploper uit de Serie A vernederde de nummer elf van Italië in de eerste helft.

Schrijnend was een actie van Pogba na een half uur spelen. In een flits van een seconde soleerde de Fransman tussen twee verdedigers van Internazionale door om vervolgens nog een derde Italiaan het bos in te sturen. Oog in oog met doelman Samir Handanovič verzuimde de middenvelder de bal echter tegen de touwen te schuiven.

Diezelfde Handanovič voorkwam een minuut daarvoor bovendien al dat smaakmaker Vidal voor de 2-0 voor Juventus tekende. Waar spelers als Pogba en Tévez hun klasse veelvuldig lieten zien met hakjes en andere hoogstandjes, liet Vidal zijn voeten spreken met een geplaatst afstandsschot. Zijn bal zeilde richting de rechter onderhoek, maar de doelman van Inter kon het leder nog net wegtikken voor de doellijn.

Na de rust probeerde Internazionale daarentegen uit een ander vaatje te tappen. Het slappe spel van de bezoekers was na de rust een wereld van het verschil met het eerste bedrijf. Waar de Milanezen elkaar in de eerste helft nauwelijks konden vinden, ging de bal in de tweede helft langdurig van voet naar voet en werd er bovendien al vroeg gestoord op de helft van Juventus.

Een speelstijl die na een kwartier al werd beloond met een doelpunt van Mauro Icardi. Met een fraaie steekpass zette Fredy Guarín de spits van Inter vrij voor doelman Guanluigi Buffon. Icardi wipte de bal vervolgens ijskoud over de Italiaanse doelman in het doel van de thuisploeg.

Verder dan de gelijkmaker van Icardi kwam Internazionale echter niet. Hoewel de bezoekers na de slappe eerste helft nog vol doordrukten na de 1-1, kon Juventus de poorten dichthouden en een puntje verdedigen. Mede dankzij een rode kaart voor Mateo Kovačić in de laatste tien minuten na een harde tackle op Stephan Lichtsteiner. Een belangrijk punt voor de ploeg uit Turijn. Juventus blijft de Serie A aanvoeren, terwijl Internazionale in de middenmoot eigenlijk weinig opschiet met slechts een puntje.