SSC Napoli Maandag, 30. November 2015
21:00 uur
Inter
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Gonzalo Higuaín 2. / Schot met rechts  (José Callejón)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Gonzalo Higuaín 62. / Schot met rechts  (Raúl Albiol)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Adem Ljajić 67. / Schot met links

90'
Het was een enerverende tweede helft waar Gonzalo Higuaí­n zijn ploeg in de 62ste op voorsprong bracht. Vijf minuten later deed Inter wat terug door een doelpunt van Adem Ljajić. Daarna zette Internazionale de aanval in op de gelijkmaker. Daarbij raakte Inter in de slotfase tot tweemaal toe het aluminium. Invaller Stevan Jovetić kopte op de paal en even later tikte Reina de bal tegen de andere paal. Napoli weerstaat de druk en wint van Inter.
90'
90'
Op de lat en paal! Napoli komt goed weg want tot twee keer toe raakt de bal het aluminum. Even kreeg de thuisploeg de schrik van zijn leven, maar tot twee keer toe zat er een engeltje op de laat.
90'
Er ontstaat nu wel heel veel ruimte voor Napoli, maar de ploeg van Maurizio Sarri weet het duel nog niet op slot te gooien, omdat het kansen slecht uitspeelt.
90'
De blessuretijd bedraagt vier minuten.
90'
Gonzalo Higuaí­n krijgt ook nog eens de kans op zijn derde treffer, maar deze poging die richting de verre hoek gaat, wordt keurig uit de hoek geplukt door Samir Handanovič.
87'
Ook Napoli heeft voor het laatst gewisseld. José Callejón is naar de kant gegaan en verdediger Christian Maggio is binnen de lijnen gekomen.
87'
Wissel in bij SSC Napoli -> Christian Maggio
87'
Wissel uit bij SSC Napoli -> José Callejón
87'
Reina redt daar Inter. Een goede voorzet van Jonathan Biabiany dreigt bij Adem Ljajić te komen, maar Pepe Reina komt goed uit en tikt de bal weg.
85'
Gele kaart voor José Callejón (SSC Napoli)
José Callejón heeft geel gekregen voor een overtreding op eigen helft. De Spanjaard houdt Adem Ljajić vast aan het shirt, terwijl hij wil wegdraaien.
83'
Voor de laatste maal in deze wedstrijd heeft Roberto Mancini gewisseld. Ivan Perišić is naar de kant gegaan en voor hem in de plaats komt Stevan Jovetić binnen de lijnen.
83'
Wissel in bij Inter -> Stevan Jovetić
83'
Wissel uit bij Inter -> Ivan Perišić
81'
Dat was dè kans voor Inter! Met een snelle uitbraak gaan de Milanezen met vier man richting de goal van Napoli. Adem Ljajić heeft de medespelers voor het uitkiezen, waarvan er twee vogeltje vrij staan. De voorzet wordt echter zo in de voeten van een tegenstander geschoven.
80'
Wissel in bij SSC Napoli -> David López
80'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Marek Hamšík
80'
Tien minuten voor tijd wordt Marek Hamšík naar de kant gehaald. De Slowaak speelde een prima wedstrijd en mag nu rusten. Zijn vervanger luistert naar de naam David López.
78'
En daar is Inter meteen met zo'n uitbraak. Marcelo Brozović stoomt op richting de zestien van Napoli. Hij heeft twee teamgenoten bij zich, maar kiest voor een schot. Zijn poging gaat een metertje naast.
77'
Nog zo'n kwartier te gaan in San Paulo in Napels. Napoli heeft het heft in handen, maar moet oppassen op de plotselinge uitbraken van Inter.
73'
De meeste dreiging komt vanaf de linkerkant bij Napoli. Faouzi Ghoulam komt mee opgestoomd, geeft een lage voorzet richting Gonzalo Higuaí­n, maar met een sliding komt Jeison Murillo er nog net tussen.
70'
Twintig minuten voor tijd komt Omar El Kaddouri in het veld bij Napoli. Hij vervangt Lorenzo Insigne in de voorhoede.
70'
Wissel in bij SSC Napoli -> Omar El Kaddouri
70'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Lorenzo Insigne
67'
Doelpunt voor Inter, 2:1 door Adem Ljajić
Uit het niets doet Internazionale nog iets terug. Adem Ljajić krijgt de bal aan de linkerkant in de zestien aangespeeld. legt de bal goed voor zijn linker en schiet de bal hard en geplaatst in de korte hoek.
65'
De supporters van Napoli scanderen de naam van Gonzalo Higuaí­n en het feestje is volop aan de gang in San Paulo.
62'
Doelpunt voor SSC Napoli, 2:0 door Gonzalo Higuaí­n
Wat een prachtige treffer van wie anders dan Gonzalo Higuaí­n! De Argentijn sprint zijn tegenstanders Miranda en Jeison Murillo eruit en lepelt de bal dan in de verre hoek. Napoli op een ruime voorsprong.
62'
Napoli heeft gewisseld. Aanvoerder Fredy Guarín is naar de kant gehaald, voor hem een extra aanvaller: Jonathan Biabiany
61'
Wissel in bij Inter -> Jonathan Biabiany
61'
Wissel uit bij Inter -> Fredy Guarín
61'
Even later nog een kans voor Napoli. Allan krijgt alle ruimte om te schieten en doet dat dan ook. Zijn schot gaat een metertje of twee over de lat.
61'
Kansje voor Marek Hamšík. De Slowaak ziet een voorzet vanaf de rechterkant van het veld bij de tweede helft belanden en kopt de bal op doel. De kopbal mist kracht en Inter-doelman Samir Handanovič kan gemakkelijk klemmen.
60'
De frustraties bij Inter worden langzamer hand ook meer zichtbaar op het veld. Internazionale speelt harder dan de tegenstander en de spelers van Napoli gaan sneller naar de grond.
57'
Lorenzo Insigne snelt buitenom langs zijn tegenstander en geeft de bal met links voor. Daar komt Gonzalo Higuaí­n naar de eerste paal toe en kopt de bal. Zijn inzet gaat over.
55'
Anders dan in de eerste helft zet Inter veel meer druk op Napoli. Dat kan zijn voordelen hebben, maar met een man minder zal er ook meer ruimte ontstaan daardoor.
52'
Gele kaart voor Allan (SSC Napoli)
Niet alleen Guarín heeft geel gekregen, ook Allan, de tegenstander waarmee hij het aan de stok heeft gekregen heeft geel ontvangen voor zijn reactie van zojuist.
51'
Gele kaart voor Fredy Guarín (Inter)
Opstootje op het veld. Fredy Guarín heeft het aan de stok gekregen met Napoli-middenvelder Allan. Guarín krijgt geel.
49'
Elseid Hysaj krijgt een tikje van Inter-aanvaller Ivan Perišić. De verdediger grijpt even naar zijn enkel, maar lijkt niet zo veel last te ondervinden van het tikje.
48'
Napoli zit in een goede positie met de voorsprong en een man meer situatie. Het hoeft nu niet aan te vallen, maar zal ook zeker niet over zich heen willen laten lopen.
46'
Inter start goed aan de tweede helft en gaat meteen in de aanval. Marcelo Brozović krijgt de bal op de rand van de zestien, maar is dan even besluiteloos. De middenvelder kiest dan voor een schot met links, maar schiet tegen een tegenstander aan.
46'
Internazionale heeft gewisseld in de rust. Mauro Icardi is in de kleedkamer achtergebleven en voor hem is Alex Telles binnen de lijnen gekomen. Een verdedigende wissel dus.
46'
Wissel in bij Inter -> Alex Telles
46'
Wissel uit bij Inter -> Mauro Icardi
46'
45'
Napoli begon ijzersterk aan de eerste helft. Binnen twee minuten stond de thuisploeg op een 1-0 voorspong, nadat Higuaí­n op aangeven van José Callejón de bal snoeihard binnenschoot. Napoli was heer en meester en Inter kon daar maar weinig tegen inbrengen. Fredy Guarín was dichtbij met een afstandsschot, maar daar bleef het dan ook bij. Nagatomo haalde het einde van de eerste helft niet. De Japanner moest na twee keer geel met rood van het veld.
45'
45'
De blessuretijd van de wedstrijd bedraagt twee minuten.
44'
Geel-rode kaart voor Yuto Nagatomo (Inter)
Nagatomo moet vlak voor rust met rood naar de kant. Nagatomo glijdt door op tegenstander Allan. De linksback is veel te laat en ontvangt zijn tweede gele kaart.
41'
Aan de andere kant krijgt Ivan Perišić een goede kans. De aanvaller krijgt de bal vanaf rechts laag ingespeeld en ter hoogte van de penaltystip knalt hij de bal met rechts naast. Het scheelt een metertje.
40'
Napoli combineert gemakkelijk en Insigne brengt Gonzalo Higuaí­n in stelling. De Argentijn kijkt niet naar het doel en schiet gelijk. Zijn poging wordt geblokkeerd door Miranda.
38'
Uit een voorzet vanaf de rechterkant van het veld gaat Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly het duel aan met Miranda en krijgt een vrije trap tegen. De Inter spelers willen een tweede gele kaart zien, maar de arbiter wil van niks weten.
37'
Razendsnelle uitbraak van Napoli via de linkerkant van het veld. Gonazalo Higuaí­n heeft zijn positie alweer gevonden in de spits, maar kan niet worden bereikt door zijn teamgenoot.
36'
Gele kaart voor Elseid Hysaj (SSC Napoli)
Scheidsrechter Orsato geeft ook alweer de derde gele kaart van de wedstrijd. De laatste is voor Elseid Hysaj. De Albaniër toucheert de bal opzettelijk met de bovenarm en krijgt daarvoor geel.
35'
Gele kaart voor Yuto Nagatomo (Inter)
Ook de eerste speler van Internazionale is op de bon gegaan. Yuto Nagatomo legt José Callejón neer. Het is niet hard, maar de overtreding is gemaakt en scheidsrechter Orsato geeft geel aan de Japanner.
34'
Nog zo'n tien minuten te spelen voor de rust. Napoli is heer en meester in de eerste helft en heeft maar weinig te duchten van tegenstander Inter.
29'
Guarín schiet net over! Inter mag de bal rondspelen rond de zestien van Napoli. De Colombiaan Fredy Guarín komt in balbezit, kapt naar zijn linker en krult de bal dan richting de verre kruising. De bal daalt net niet snel genoeg, waardoor de bal rakelings over het doel van Napoli-goalie Pepe Reina gaat.
29'
Mauro Icardi, de spits van Inter die tot dusver vier doelpunten maakte in de Serie A, is nog amper in balbezit gekomen in het eerste half uur van de wedstrijd.
26'
José Callejón gaat na een paar snelle schaarbewegingen buitenom langs zijn tegenstander. Wanneer de Spanjaard de voorzet wil geven wordt de bal nog getoucheerd en verdwijnt de bal bijna in de korte hoek.
24'
Inter komt er maar niet uit en dat komt omdat Napoli al vroeg op de helft van de tegenstander druk zet op de verdediging van de Milanezen. Het balbezit is daarom al snel weer voor de thuisploeg en moet Inter weer opnieuw beginnen.
20'
Kenmerkend als altijd staat Roberto Mancini druk te coachen aan de zijkant van het veld. Ook hij ziet dat Internazionale nog niet aan voetballen toekomt in de eerste twintig minuten van de wedstrijd.
17'
Inter krijgt de eerste mogelijkheid om op doel te schieten. Ivan Perišić krijgt de bal aan de rechterkant van de zestien, kapt de bal naar zijn linker en wil dan op doel schieten. Het schot is echter zo matig dat de bal over de zijlijn aan de andere kant van het veld gaat.
16'
Verrassend geschoten van Marek Hamšík. De middenvelder krijgt de bal aan de linkerkant van de zestien en in plaats van een voorzet, schiet hij de bal ineens op doel. Daarmee verrast hij Samir Handanovič niet, want die staat goed op te letten.
14'
Inter-aanvaller Adem Ljajić moet even naar de kant. De linkspoot raakt geblesseerd wanneer hij in het duel gaat met Napoli-verdediger Elseid Hysaj. De speler kan de wedstrijd wel voortzetten.
13'
Weer is het Napoli wat snel kan omschakelen en een nieuwe aanval kan beginnen. Insigne legt de bal breed op Marek Hamšík, maar zijn voorzet komt niet aan.
11'
Gele kaart voor Kalidou Koulibaly (SSC Napoli)
Daar is al vroeg in de eerste helft een gele kaart. Kalidou Koulibaly is te laat in een duel en gaat dan door op de benen van Fredy Guarín. Het is alweer de zesde gele kaart van de verdediger van Napoli.
10'
Lorenzo Insigne maakt het zijn tegenstanders weer lastig in de zestien van Inter. Insigne houdt balbezit en speelt de bal terug net buiten de zestien richting Marek Hamšík. De middenvelder lost een schot met links, maar die gaat ruim over.
9'
Internazionale kan in de eerste kleine tien minuten van de wedstrijd alleen maar toekijken hoe de thuisploeg de bal rondspeelt over het veld. Napol combineert erop los.
7'
Napoli krijgt opnieuw een grote kans. De bal wordt vanaf links de zestien ingedraaid, José Callejón staat op het randje van buitenspel, maar wel aan de goede kant. Vervolgens wil de kleine Spanjaard de bal ineens op de pantoffel nemen, maar hij raakt de bal verkeerd.
6'
Wat een heerlijke pirouette van Lorenzo Insigne ter hoogte van de achterlijn. De kleine Italiaan speelt daarmee zijn tegenstander door de benen, maar kan uiteindelijk niet meer aan de bal komen omdat die te ver is doorgeschoven. De bedoeling was goed.
4'
Een doelpunt binnen de eerste minuten van de wedstrijd, dat belooft veel goeds. Laten we gelijk even de virtuele stand erbij pakken. Met de voorsprong voor Napoli, stijgt de ploeg van Maurizio Sarri naar de eerste plaats in de Serie A.
2'
Doelpunt voor SSC Napoli, 1:0 door Gonzalo Higuaí­n
Wat een heerlijke start voor Napoli! Gonzalo Higuaí­n pikt de bal op bij José Callejón en schiet de bal daarna vanaf de rand van de zestien heerlijk binnen. Doelman Samir Handanovič is kansloos bij het schot van de Argentijn.
1'
Na een minuut stilte is de wedstrijd in Napels begonnen.
1'
Daar komen de spelers het veld op van het San Paolo in Napels. Over een paar minuten gaan we hier beginnen in Italië. Heel veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
Fiorentina had vanavond eventjes de koploper in de Serie A kunnen zijn, maar de ploeg van Paulo Sousa kwam bij Sassuolo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door het gelijkspel van Fiorentina, klimt het wel over Napoli heen op de ranglijst. Straks gaat deze topper van start en kan het er over zo'n twee uurtjes er heel anders uitzien aan kop van de Italiaanse competitie.
Vanavond staat er de topper tussen Serie A lijstaanvoerder Internazionale en nummer twee Napoli op het programma. Daarin heeft Inter-coach Roberto Mancini zijn elftal voor de helft gewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijd in de Serie A. Eén van de doelpuntenmakers in die wedstrijd, Jonathan Biabiany is vervangen net als Alex Telles, Geoffrey Kondogbia, Felipe Melo en Stevan Jovetić. Het vijftal wordt vervangen door Danilo D’Ambrosio, Gary Medel, Fredy Guarín, Marcelo Brozović en Ivan Perišić.

Tegenstander Napoli doet het met minder wisselingen ten opzichte van de laatste wedstrijd in de Italiaanse competitie. Napoli-trainer Maurizio Sarri heeft Vlad Chiricheş gepasseerd. Voor hem speelt Kalidou Koulibaly, die de vorige keer niet bij de wedstrijdselectie zat.
De competitie in Italië blijft ongekend spannend. De nummers één tot en met negen staan binnen negen punten van elkaar en wekelijks zien we een andere ploeg aan kop gaan in de Serie A. Op deze maandagavond nemen SSC Napoli en Inter het tegen elkaar op, momenteel de nummers twee en één van de competitie. Mocht dit op een gelijkspel uitlopen, dan kan Fiorentina bij winst weer de koppositie van Inter overnemen. Mijn naam is Thomas Mulder en ik breng het verslag uit van deze wedstrijd.

Revival Inter
Het Inter van Roberto Mancini beleeft momenteel een revival in de Serie A. De Milanezen zijn koploper en dat is een positie die al lang niet meer is behaald. Tenminste, zeker niet tot aan het einde van het seizoen. Inter werd in het seizoen 2009/2010 kampioen van Italië. Onder leiding van José Mourinho en met spelers als Wesley Sneijder, Samuel Eto’o en Mario Balotelli in de gelederen eindigde het net boven AS Roma. Het seizoen daarna deed Inter lang mee om de titelstrijd, maar stadsgenoot AC Milan ging ermee aan de haal.

In de seizoenen die volgenden ging het bergafwaarts met Inter. Met een achtervolgende zesde, negende, vijfde en achtste plaats deed het nooit meer mee voor het kampioenschap. Dit seizoen is het echter anders en staat de ploeg van Mancini aan kop. Inter verloor tot dusver één keer dit seizoen en wist negen wedstrijden om te zetten in winst. Het doelsaldo valt wel wat tegen. De ploeg scoort moeilijk, maar krijgt dan ook weinig treffers tegen.

Napoli moeilijk te verslaan
Napoli zet de achtervolging in op Inter en volgt met 28 punten uit dertien wedstrijden op een tweede plek, met twee punten achterstand. In tegenstelling tot Inter behaalde SSC Napoli de laatste seizoenen steevast een top vijf klassering en ook nu is de ploeg van Andrea Mandorlini hard op weg om diezelfde trend voort te zetten.

Naast de goede prestaties in de Serie A, is Napoli op Europees niveau ook goed bezig. De Italianen spelen in Groep D van de Europa League en hebben daar nog geen puntverlies geleden. Twee keer werd er al met klinkende cijfers gewonnen. Thuis werd zowel Club Brugge als FC Midtjylland met 5-0 verslagen. Daarmee gaan de Napolitanen ruim aan de leiding en plaatste het zich al vroeg voor de volgende rondes.

Topscorers
Dat Napoli gemakkelijk tot scoren komt is ook terug te zien op de topscorerslijst in de Serie A. De Argentijnse topspits Gonzalo Higuaín bezet daar samen met Éder van Sampdoria de eerste plaats. Beide spitsen wisten in dertien wedstrijden tien keer het doel te vinden. Ook Lorenzo Insigne, de andere spits van Napoli, heeft er al zeven in het mandje liggen en staat daarmee op een vierde plaats op de topscorerslijst. Topscorer bij Inter is Mauro Icardi, hij moet het doen met vier doelpunten.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Daniele Orsato en begint om 21.00 uur. De opstellingen zijn rond de klok van 20.00 uur bekend en zijn dan te vinden onder het kopje wedstrijddetails. Heel veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.