30.11.2015 23:00

Higuaín schiet Napoli aan kop van Serie A

Gonzalo Higuaín viert zijn doelpunt voor Napoli tegen Internazionale. (30-11-2015)

Napoli heeft maandagavond de koppositie in de Serie A overgenomen van Internazionale. In een onderling duel was Napoli in eigen huis met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Roberto Mancini. Gonzalo Higuaín was de beste man van het veld, hij scoorde twee keer voor Napoli.

Voor aanvang van de wedstrijd wisten de twee ploegen dat de winnaar van het duel zeker tot vrijdag aan kop van de competitie zou gaan. Napoli begon wervelend aan de wedstrijd en stond binnen twee minuten al op voorsprong in het eigen San Paolo. De Spaanse flankspeler van Napoli, José Callejón, dribbelde de zestien in, gaf de bal af aan zijn Argentijnse collega voorin Gonzalo Higuaín, die op zijn beurt op instinct de bal in het doel ramde.

Internazionale kon daar maar weinig tegen inbrengen. Alleen de Colombiaanse middenvelder Fredy Guarín was een keer dichtbij met een afstandsschot, maar zijn schot daalde net iets te langzaam waardoor de bal over het doel ging. Inter-linksback Yuto Nagatomo haalde het einde van de eerste helft niet. De Japanner moest in de 44ste minuut met zijn tweede gele kaart het veld verlaten. De vergrijpen waren niet zwaar, maar dom was de overtreding wel. Hij kwam te laat ingegleden op Napoli-middenvelder Allan en moest het strijdtoneel voortijdig verlaten.

In de tweede helft koos Inter voor een ander strijdplan en zette de ploeg van Roberto Mancini veel sneller druk op de verdedigers van Napoli. Daardoor ontstond er ruimte voor de thuisploeg. In de 62ste minuut profiteerde Higuaín van de ruimte achter de verdediging, sprintte zijn tegenstanders eruit en lepelde de bal prachtig in de verre hoek. Met de 2-0 voorsprong en een man meer op het veld, zat Napoli in een zetel, maar nog geen vijf minuten na de 2-0 was het Adem Ljajić die uit het niets de eerste treffer voor de Milanezen binnenschoot.

Napoli schrok daar klaarblijkelijk van want daarna trok de thuisploeg zich terug op eigen helft en liet het Inter het spel maken. Daarbij kregen de bezoekers nog een enorme kans, maar Adem Ljajić kreeg zijn voorzet niet bij de vrijstaande medespelers. Inter zette alles op alles om nog op gelijke hoogte te komen, raakte tot twee keer toe nog het aluminium, maar het mocht niet baten. Napoli gaat door de 2-1 zege aan kop in de Italiaanse competitie.

Door: Thomas Mulder