24.12.2016 15:37

Jubilerende Buffon baalt van verlies Juventus

Juventus ging vrijdagavond enigszins verrassend onderuit in de strijd om de Supercoppa. De Italiaanse landskampioen verloor na strafschoppen van AC Milan. Tot frustratie van doelman Gianluigi Buffon, die het jaar positief had willen beëindigen.

De 38-jarige sluitpost speelde vrijdag zijn zeshonderdste wedstrijd in het shirt van Juventus, maar was na afloop niet in een feeststemming. Volgens Buffon had zijn ploeg niet hoeven verliezen van Milan. "We hadden niet door dat Milan in de eerste 25 minuten heel erg aan het spelen was tegen zichzelf. Toen hadden we de wedstrijd moeten winnen, want na het halfuur werd het een gelijke strijd", vertelde de doelman na afloop.

Juventus werd afgelopen seizoen met overmacht kampioen in de Serie A en pakte ook de Italiaanse beker. De Supercoppa gaat aan de neus van de Oude Dame voorbij. Buffon: "Milan speelde bij vlagen erg goed en creëerde voldoende kansen. Maar ook wij hadden genoeg mogelijkheden, maar helaas wonnen wij niet. Dat hoort nou eenmaal ook bij het spel. 2016 eindigt daardoor niet zoals we hadden gehoopt", besluit de sluitpost zijn analyse.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner