03.07.2015 13:30

Transferpraat: Turan, Cuadrado en Türüç

De transfermarkt is in Europa sinds 1 juli open! Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Gaat Arda Turan nou wel of niet naar FC Barcelona? Volgens het Spaanse Sport heeft de Catalaanse club al een overeenkomst gesloten met Atlético Madrid. Er zou een bedrag van 35 miljoen euro gemoeid zijn met de transfer. De speler en club moeten er nu nog onderling uitkomen. Als de transfer doorgaat, is het onduidelijk waar Turan het komende halfjaar zijn wedstrijden speelt. Barcelona mag immers geen nieuwe spelers inschrijven tot 2016.

Juan Cuadrado staat nog maar een halfjaar onder contract bij Chelsea, maar het lijkt erop dat zijn tijd in Londen er nu al op zit. De Colombiaan mocht in de Premier League maar vier keer in de basis starten en zou niet goed genoeg bevonden zijn door trainer José Mourinho. Een terugkeer naar Italië lonkt voor de oud-speler van Fiorentina. Juventus en Inter zouden de 27-jarige speler graag willen inlijven. Italiaanse media melden dat de Oude Dame de beste papieren zou hebben om Cuadrado binnen te hengelen.

Het ziet ernaar uit dat Deniz Türüç binnenkort vertrekt bij Go Ahead Eagles. Tegenover FOX Sports gaf de middenvelder toe dat een transfer aanstaande is. "Er spelen wat dingetjes en ze beginnen nu concreet te worden. Ik ben niet bang dat het misloopt, want het zijn goede en mooie clubs. Het zou voor mij het beste zijn om in Nederland te blijven, maar als je van een buitenlandse topclub een fantastische aanbieding krijgt, kan je geen nee zeggen", aldus de 22-jarige Türüç. Onder meer FC Groningen, FC Utrecht en sc Heerenveen zouden geïnteresseerd zijn in de linkspoot. De middenvelder wordt ook in verband gebracht met Duitse en Turkse clubs.

West Ham United gaat een stadsgenoot aftroeven in de strijd om Alex Song. Volgens het Britse Metro zullen The Hammers de Kameroener vrijdag of zaterdag presenteren. Song heeft nog een contract voor één jaar bij FC Barcelona, maar zou gratis mogen vertrekken. Ook Chelsea zou de middenvelder graag inlijven, maar lijkt dus mis te tasten. Song speelde het afgelopen seizoen ook al voor West Ham United. Scoren deed hij nog niet voor de club uit Londen.

Nani vertrekt naar Fenerbahçe. Dat meldt de Turkse club via de officiële kanalen. De komst van de Portugees wordt waarschijnlijk zondag afgerond, dan wordt Nani medisch gekeurd. De aanvaller heeft nog een contract tot medio 2018 bij Manchester United, dat hem liever kwijt dan rijk is. Het afgelopen seizoen verhuurde de Engelse club Nani nog aan Sporting CP. De buitenspeler heeft in totaal acht seizoenen onder contract gestaan bij Manchester United.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner