17.07.2015 15:25

Real Madrid haalt doelman uit Barcelona

Iker Casillas moest weg bij Real Madrid, doelman Kiko Casilla komt. De Spaanse topclub heeft de 28-jarige Casilla opgepikt bij Espanyol, zo maakte de club uit Barcelona vrijdag bekend. Met de transfer zou zes miljoen euro zijn gemoeid.

Casilla speelde vier jaar voor Espanyol, dat afgelopen jaar tiende werd in de Primera División. Het product van de jeugdopleiding van Real Madrid kwam echter al in 2007 naar de club. De sluitpost speelde ook nog twee seizoenen voor Cádiz CF. 

In november maakte Casilla zijn debuut voor de nationale ploeg van Spanje. De goalie viel in een oefenduel met Duitsland een kwartier voor tijd in. Ook toen verving hij Iker Casillas. De invaller moest echter wel vissen, in de slotminuut moest hij de enige goal van de wedstrijd toelaten. Tot dusver heeft dat debuut geen gevolg gekregen.

Cassila is de vierde versterking voor Real Madrid. Eerder kwamen Casemiro en Danilo al over van FC Porto en Marco Asensio van RCD Mallorca. Keeper Iker Casillas vertrok op zijn beurt naar FC Porto na zestien seizoenen onder de lat voor Real Madrid. De Koninklijke verkocht eerder ook al Sami Khedria aan Juventus.

Bekijk hier het complete transferoverzicht van de Primera División

ANP/Voetbal.com
 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner