14.08.2015 09:21

FC Groningen haalt twee nieuwe verdedigers

FC Groningen heeft snel gereageerd op het vertrek van Eric Botteghin naar Feyenoord. De bekerwinnaar heeft zich versterkt met Etiënne Reijnen (SC Cambuur) en Kasper Larsen (Odense BK). Dat bevestigt de club vrijdag op de eigen website.

Beide verdedigers tekenen voor drie seizoenen. De 28-jarige Reijnen voetbalde eerder voor PEC Zwolle en AZ. De 22-jarige Larsen werd afgelopen seizoen door Odense verhuurd aan Astana in Kazachstan. Hij kwam in het verleden uit voor Jong Denemarken.

Reijnen stond bovenaan het verlanglijstje van trainer Erwin van de Looi als Botteghin zou vertrekken. De club maakt geen melding van de transfersommen, maar de club geeft wel aan dat Reijnen een gelimiteerde transfersom had. Die prijs heeft de club betaald. Reijnen tekent voor drie seizoenen bij FC Groningen, Larsen tekent voor dezelfde periode met een optie voor een extra jaar.

Manager technische zaken Peter Jeltema is blij met het duo. "Met het aantrekken van Kasper Larsen hebben we snel geanticipeerd en gehandeld na het vertrek van Botteghin naar Feyenoord. Larsen is een nog relatief jonge speler, maar al wel met de nodige ervaring in de Deense Superliga", zo zegt hij op de website van de Groningers over de 1 meter 90 lange verdediger. "Daarnaast was het belangrijk voldoende lengte en kracht in de ploeg te houden. Larsen heeft zijn opleiding genoten bij Odense BK en is nu toe aan een volgende stap in zijn carrière. Wij zijn blij dat we hem naar Groningen hebben weten te halen."

Jeltema is zeer te spreken over Reijnen. "Binnen de huidige samenstelling van onze eerste selectie vonden wij het belangrijk om na het vertrek van Chery, Kieftenbeld en Botteghin een speler in de leeftijdscategorie 25+ toe te voegen aan de groep. Wij denken bovendien dat Reijnen een toegevoegde waarde binnen onze selectie kan hebben, te meer omdat hij beschikt over leidinggevende capaciteiten. Reijnen is vooral centraal in de verdediging inzetbaar en kan ook in een controlerende rol op het middenveld uit de voeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner