13.08.2015 19:10

Botteghin naar Feyenoord: "Een stap omhoog"

Terwijl op de achtergrond Adam Maher (m.) zijn treffer viert, baalt Eric Botteghin van de 2-0 achterstand tegen PSV. (02-08-2015)
Terwijl op de achtergrond Adam Maher (m.) zijn treffer viert, baalt Eric Botteghin van de 2-0 achterstand tegen PSV. (02-08-2015)

Donderdag maakten zowel FC Groningen als Feyenoord het nieuws officieel. Eric Botteghin verkast voor vier jaar naar Zuid-Holland. Op de clubwebsite van de Rotterdamse formatie spreekt de Braziliaan van een stap omhoog.

"Ik wilde dolgraag naar deze club, daarom sta ik hier met een hartstikke blij gevoel", vertelt hij in zijn eerste interview als Feyenoorder. Een gekke gewaarwording, aangezien Botteghin woensdagavond nog in het shirt van FC Groningen speelde. "Dat was soms niet makkelijk", geeft de verdediger toe.

"Toch kostte het mij geen moeite om gisteren te spelen. Als ik eenmaal in het veld sta, ben ik puur gefocust op mijn taak en het winnen van de wedstrijd. Dat alles nu rond is, maakt me blij en opgelucht tegelijk. Voor mij is dit een geweldige stap omhoog, Feyenoord is een topclub en speelt altijd om de bovenste plaatsen."

Het interview werd afgenomen in De Kuip, waar Botteghin al vaak genoeg speelde met zowel NAC Breda als FC Groningen. "In Nederland is er geen stadion met een betere sfeer. Die is hier altijd geweldig, zo weet ik uit eigen ervaring. Ik vind het heel mooi dat ik hier nu zelf voor Feyenoord ga spelen."

Feyenoord wilde snel handelen met de transfer rondom Botteghin, waardoor het niet meer dan logisch is dat de mandekker snel in actie komt. Dit kan zomaar aankomende zondag al zijn, als de Rotterdammers tegen SC Cambuur spelen. "Als het aan mij ligt wel. Ik ben topfit en heb in de voorbereiding alles gespeeld. Ik ben er klaar voor en kan niet wachten om er een mooi seizoen van te gaan maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner