26.08.2015 12:28

Speler van veertig miljoen vertrekt bij Real

De Spaanse middenvelder Asier Illarramendi keert per direct terug naar Real Sociedad. De 25-jarige spelmaker werd twee jaar geleden nog voor bijna veertig miljoen euro gekocht door Real Madrid, maar in de Spaanse hoofdstad wist hij geen basisplaats af te dwingen. 

Sociedad betaalt nu ongeveer de helft van dat bedrag aan Real Madrid om de middenvelder terug te nemen. Illarramendi zei woensdag bij zijn aankomst op het vliegveld van San Sebastian blij te zijn terug te kunnen keren bij zijn jeugdliefde Sociedad, dat zijn komst nog niet officieel heeft bevestigd.

Bij Real Madrid had Illarramendi op zijn positie concurrentie van spelers als Toni Kroos, Luka Modrić en James Rodríguez. Hij kwam in twee seizoenen tot wel tot negenting optredens, maar dat waren voornamelijk invalbeurten. Bij Real Sociedad komt Illaramendi terecht bij de nummer elf van vorig seizoen. Daardoor speelt Sociedad dit seizoen geen Europees voetbal.

In het nieuwe seizoen openden de Basken met een doelpuntloos gelijkspel bij Deportivo La Coruña. Zaterdag komt Sporting Gijón op bezoek. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner