21.01.2016 20:33

Ongewenste Langedijk vindt onderdak bij RKC

Pieter Langedijk (l.) zoekt het doel met een poging van afstand, maar verdediger Arjan Swinkels blokt de inzet van de Sparta-speler. (06-04-2015)
Pieter Langedijk (l.) zoekt het doel met een poging van afstand, maar verdediger Arjan Swinkels blokt de inzet van de Sparta-speler. (06-04-2015)

Pieter Langedijk heeft zeer kort na het ontvangen van slecht nieuws een nieuwe club gevonden. Sparta maakte bekend dat de linksbuiten transfervrij mocht vertrekken uit Rotterdam en RKC Waalwijk heeft een week daarna toegeslagen. Langedijk tekent een contract voor anderhalf jaar in Brabant, met een optie voor een extra jaar.

De carrière van Langedijk verliep bijzonder. De flankspeler brak twee seizoenen geleden al door bij Sparta, met vijf doelpunten in 22 competitiewedstrijden, maar vervolgens kreeg de in Maassluis geboren voetballer steeds minder speeltijd. In de eerste seizoenshelft van het huidige voetbaljaar kwam Langedijk tot maar twee wedstrijden, waarin hij wel één keer wist te scoren.

Ook in de voorbereiding op het huidige seizoen ging het goed voor Langedijk, die maar liefst vijftien keer wist te scoren in diverse oefenwedstrijden. Toch besloot Sparta dat het niet verder wilde met de linkspoot, die nu dus onderdak heeft gevonden bij RKC Waalwijk, de nummer achttien van de Jupiler League.

"Ik ben enorm blij dat ik bij RKC Waalwijk aan de slag kan. Het feit dat ze zo snel weer op de stoep stonden na de ontbinding van mijn contract geeft voor mij aan hoe welkom ik hier ben.  Ik voel veel vertrouwen van de clubleiding en de staf en ik kijk ernaar uit om er de komende seizoen iets moois van te maken bij RKC Waalwijk", stelt Langedijk op de website van de Waalwijkers. De aanvaller gaat met rugnummer twaalf spelen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner