30.01.2016 10:30

FC Volendam huurt pijlsnelle Hooi van NAC

Elson Hooi (l.) zet vol druk op Travis Brent, die daardoor snel moet handelen tijdens de competitiewedstrijd Almere City - NAC Breda. (18-12-2015)
Elson Hooi (l.) zet vol druk op Travis Brent, die daardoor snel moet handelen tijdens de competitiewedstrijd Almere City - NAC Breda. (18-12-2015)

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt heeft FC Volendam nog een mooie slag geslagen. De club huurt Elson Hooi voor het resterende deel van het seizoen van NAC Breda, waar de rechtsbuiten nauwelijks kans op speeltijd had.

De Brabanders verhuurden Hooi vorig seizoen al aan het Deense Viborg FF, maar tot een definitieve transfer kwam het vervolgens niet. In de eerste seizoenshelft kreeg de buitenspeler maar liefst twaalf invalbeurten en slechts één basisplaats, waarna hij in de winterstop op zoek mocht naar een nieuwe club. Hooi probeerde het in Engeland, maar dwong geen contract af bij Coventry City.

FC Volendam biedt nu uitkomst tot aan het einde van het seizoen. Daarna is de in Curaçao geboren aanvaller transfervrij. De Volendammers staan momenteel zevende in de Jupiler League, maar als de ploeg enkele plekken stijgt, heeft het een gunstigere uitgangspositie in de play-offs voor promotie. Clubs kunnen in de winterperiode nog tot en met 1 februari handelen met andere clubs, daarna is de transfermarkt in de grotere, Europese competities gesloten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner