31.01.2016 10:10

'Büttner hard op weg naar de Eerste Klasse'

Na avonturen in Engeland en Rusland komt Alexander Büttner mogelijk weer een stuk dichterbij Nederland voetballen. De linksback, die furore maakte bij Vitesse, staat in de nadrukkelijke belangstelling van RSC Anderlecht.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Het Laatste Nieuws is het een kwestie van tijd totdat Büttner de selectie van de Belgen op huurbasis komt versterken. De linksback staat momenteel onder contract bij Dinamo Moskou, maar speelt bijzonder weinig in Rusland. Eerder werd al aangekondigd dat een wintertransfer van Büttner in de lijn der verwachtingen ligt.

De vleugelverdediger belandde in een sprookjeswereld toen Manchester United na vier goede seizoenen bij Vitesse opeens aanklopte. Büttner tekende een langlopend contract, maar kwam in Engeland nooit aan de bak. Toch maakte hij voor de Engelse formatie zijn debuut in de Champions League en Europa League.

Dinamo Moskou verloste Büttner uit zijn situatie in de Premier League, maar ook in de Premier Liga speelde de Nederlander lang niet alles. Inmiddels staat hij op twintig competitiewedstrijden voor Dinamo Moskou. Bij RSC Anderlecht treft Büttner met Bram Nuytinck een landgenoot. De Belgen doen weer mee om het kampioenschap in de Eerste Klasse, maar staan wel achter op KAA Gent.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner