29.10.2015 11:33

Büttner gaat Dinamo in januari verlaten

Alexander Büttner laat zich fotograferen tijdens een trainingskamp van Dinamo Moskou. (04-07-2015)
Alexander Büttner laat zich fotograferen tijdens een trainingskamp van Dinamo Moskou. (04-07-2015)

Alexander Büttner gaat Dinamo Moskou in januari verlaten. De Russen willen van het hoge salaris van de linksback af. Dinamo kampt met financiële problemen, waardoor eerder grootverdieners William Vainqueur (AS Roma), Mathieu Valbuena (Olympique Lyon), Kevin Kuranyi (1899 Hoffenheim), Douglas (Trabzonspor) en Balázs Dzsudzsák (Bursaspor) al vertrokken.

"De intentie van beide kanten is om in januari tot een oplossing te komen", aldus de zaakwaarnemer van Büttner, Aleksandar Bursac, tegenover Voetbal International. "Hij had laatst een kleine blessure, maar normaal traint Alex gewoon volwaardig mee met de A-selectie. Hij wordt niet onder druk gezet of een bepaalde richting opgeduwd. Maar de club kan niet meer met de grote contracten uit het verleden werken, je krijgt dus wel signalen dat ze Alex niet meer onder de belangrijke spelers scharen. Maar hij blijft gewoon zijn werk doen en zet zich volledig in op de training."

Büttner leek Dinamo afgelopen zomer al te verlaten, maar de Russische club bleef vasthouden aan een transfersom van vijf miljoen euro. "Voor twee clubs, uit de Bundesliga en Premier League, was dat bedrag te hoog", vervolgt Bursac. "Pas in de tweede helft van augustus ging deze omlaag, maar toen waren de meeste clubs al voorzien. En Alex wilde niet zomaar zijn contract inleveren. In 2014 had hij met gezond verstand een goed contract getekend. Maar nu zal het in de winter tot een transfer komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner