01.02.2016 20:28

Celtic verlost Feyenoord van Kâzım-Richards

Onbegrip bij Colin Kâzım-Richards tijdens het competitieduel Feyenoord - Willem II. (13-09-2015)
Onbegrip bij Colin Kâzım-Richards tijdens het competitieduel Feyenoord - Willem II. (13-09-2015)

Het zeer ongelukkige huwelijk tussen Feyenoord en Colin Kâzım-Richards is ten einde. De Turkse Engelsman maakte zich de afgelopen maanden onmogelijk in Nederland en vertrekt nu voor 2,5 jaar naar het Schotse Celtic.

Kâzım-Richards kwam in 2014 bij de Rotterdammers terecht en liet meteen zien een hardwerkende en scorende spits te zijn. Al snel werd hij door de Feyenoord-fans in de harten gesloten, maar de spits kwam vervolgens steeds vaker op negatieve wijze in het nieuws, vooral door opstootjes. Toen Kâzim-Richards in het huidige seizoen ook nog eens minder speeltijd kreeg, ging het van kwaad tot erger.

Midden januari volgde echter de druppel die de emmer deed overlopen Kâzım-Richards zocht een journalist op in de perskamer van Feyenoord en uitte vervolgens een bedreiging. Het desbetreffende lid van de pers had een kritisch stuk geschreven over de spits, waar hij klaarblijkelijk niet van gediend was. Kâzım-Richards werd door Feyenoord na het incident voor een halve maand geschorst, maar al snel werd duidelijk dat de club klaar was met de spits.

Celtic heeft Feyenoord nu uit de brand geholpen door de aanvalsleider een contract tot medio 2018 aan te bieden. Het wordt voor Kâzım-Richards zijn elfde verschillende club in zijn loopbaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner