15.01.2016 14:28

Kâzım krijgt het aan de stok met journalist

Colin Kâzım-Richards (tweede van rechts) krijgt het aan de stok met een tegenstander tijdens de oefenwedstrijd van Feyenoord tegen Sporting Charleroi. (08-01-2016)
Colin Kâzım-Richards (tweede van rechts) krijgt het aan de stok met een tegenstander tijdens de oefenwedstrijd van Feyenoord tegen Sporting Charleroi. (08-01-2016)

Colin Kâzım-Richards maakt zichzelf niet populair in Rotterdam. De spits van Feyenoord misdroeg zich eerder rondom wedstrijden in het shirt van de club, nu ontstond er een dreigende situatie tussen de voetballer en een journalist.

Vlak voor het wekelijks persmoment van Feyenoord betrad Kâzım-Richards de perskamer om de betrokken journalist op te zoeken. De aanvaller zei tegen de journalist dat 'hij neer zou gaan', wat hij vervolgens meerdere keren herhaalde. De journalist in kwestie had in de week voor dit incident een kritisch artikel geschreven, waarbij hij vraagtekens zette bij de houding van Kâzım-Richards tijdens het trainingskamp van Feyenoord.

De nummer negen van de Rotterdammers, die nog tot 2017 onder contract staat bij de ploeg maar nauwelijks aan spelen toekomt in het huidige seizoen, was hier dus niet van gediend en zocht de journalist op. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckorst kreeg lucht van het moment voor de persconferentie, maar wilde er niet uitgebreid op ingaan. Hij wil de zaak eerst intern bespreken, om zodoende alle details op een rijtje te krijgen.

Kâzım-Richards, die dit seizoen nog geen volledige Eredivisie-wedstrijd speelde, kwam vorig seizoen meerdere malen in opspraak vanwege opstootjes. Zijn nieuwspagina's staan dan ook vol met negatieve berichtgeving. Michiel Kramer is de eerste spits van Feyenoord, terwijl de club ook nog Anass Achahbar achter de hand heeft. Een vertrek van Kâzım-Richards is dus niet ondenkbaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner