19.02.2016 14:29

'Van der Vaart kan naar MLS of China'

Rafael van der Vaart zoekt naar oplossingen tijdens het competitieduel FC Barcelona - Real Betis. (30-12-2015)
Rafael van der Vaart zoekt naar oplossingen tijdens het competitieduel FC Barcelona - Real Betis. (30-12-2015)

Rafael van der Vaart had meer gehoopt van zijn Spaanse avontuur bij Real Betis. De middenvelder kan zijn carrière echter nieuw leven inblazen, want de voormalig speler van Ajax staat in de belangstelling van enkele clubs uit China en Amerika.

Steeds meer topspelers trekken naar de Chinese Super League, terwijl ook in de MLS grote vedettes rondlopen. Volgens de Spaanse krant Marca bestaat de kans dat Van der Vaart voorlopig zijn laatste wedstrijd op Europese bodem heeft gespeeld. Het management beraadt zich nu over de gedachte of Van der Vaart een franchise speler wil zijn. Dit betekent dat hij een van de drie spelers is bij een club die meer verdient dan het salarisplafond wat Amerikaanse clubs opgelegd krijgen door de voetbalbond.

Onder andere Steven Gerrard, (LA Galaxy), Didier Drogba (Montreal Impact), Kaká (Orlando City SC), Frank Lampard, Andrea Pirlo en David Villa (allen New York City FC) verdienen meer dan het salarisplafond. Mocht Van der Vaart naar China vertrekken, heeft hij nog een week bedenktijd. De transferwindow in China sluit op 26 februari terwijl deze in de Verenigde Staten pas sluit in mei. Real Betis zal niet onwelwillend tegenover een transfer staan, aangezien de Nederlander zwaar op de begroting drukt en amper aan spelen toekomt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner