09.03.2016 14:01

'Braziliaanse belangstelling voor Van der Vaart'

Rafael van der Vaart baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel Real Betis - Celta de Vigo. (05-12-2015)
Rafael van der Vaart baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel Real Betis - Celta de Vigo. (05-12-2015)

Rafael van der Vaart kan alsnog een transfer maken. De Nederlandse middenvelder komt bij Real Betis amper aan spelen toe en kan volgens zaakwaarnemer Marcos Leite naar Brazilië vertrekken.

De Braziliaanse zaakwaarnemer regelt de zaken van Van der Vaart in Zuid-Amerika en zegt in gesprek met Globeesporte dat hij in naam van Van der Vaart met twee Braziliaanse clubs in onderhandeling is. "Ik heb met twee clubs gesproken. Eentje uit Rio de Janeiro en een club uit het noordoosten van Brazilië. Niet elke club kan een speler als Van der Vaart aantrekken. We zijn met beide clubs in gesprek over het salaris."

Twee Braziliaanse clubs zullen volgens Marcos Leite in ieder geval niet aan de haal gaan met Van der Vaart. "Palmeiras heeft navraag gedaan, maar is niet concreet geworden", vervolgt Marcos Leite. "Er gingen ook geruchten rondom een transfer naar Santos, maar dat klopt niet." Mocht Van der Vaart daadwerkelijk naar Brazilië vertrekken, dan is hij niet de eerste Nederlander in de Braziliaanse competitie. Clarence Seedorf was tussen 2012 en 2014 actief namens Botafogo.

De Braziliaanse competitie ligt op dit moment stil, maar zal op korte termijn beginnen aan het seizoen 2016.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner