15.03.2016 12:22

'Ter Stegen overweegt Barcelona te verlaten'

Marc-André ter Stegen staat onder de lat tijdens het Champions League-duel Bayer Leverkusen - FC Barcelona. (09-12-2015)
Marc-André ter Stegen staat onder de lat tijdens het Champions League-duel Bayer Leverkusen - FC Barcelona. (09-12-2015)

Marc-André ter Stegen is niet langer gelukkig met zijn reserverol bij FC Barcelona. De Duitse doelman keept weliswaar in de Copa del Rey en Champions League, maar wil meer speelminuten maken.

Volgens Mundo Deportivo overweegt Ter Stegen om FC Barcelona in de zomer te verlaten. De 23-jarige sluitpost verruilde in de zomer van 2014 Borussia Mönchengladbach voor FC Barcelona, maar in de Primera División krijgt de Chileense goalie Claudio Bravo de voorkeur van FC Barcelona-trainer Luis Enrique. Ter Stegen stond daardoor pas tijdens vier competitiewedstrijden onder de lat bij de Catalaanse grootmacht.

Het Spaanse medium weet echter dat Ter Stegen niet hoeft te vrezen voor zijn carrière. Naar verluidt zijn er een aantal clubs uit de Bundesliga geïnteresseerd in Ter Stegen, terwijl ook Manchester City en Manchester United belangstelling zouden hebben voor de Duitser. De doelman heeft in Barcelona nog een contract tot medio 2019 en zal hoogstwaarschijnlijk flink wat geld opleveren, want Ter Stegen heeft in zijn contract een afkoopclausule van tachtig miljoen euro staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner