15.05.2016 09:15

Van der Wiel vertrekt definitief uit Parijs

Gregory van der Wiel kan als een transfervrije speler op zoek gaan naar een nieuwe club. De rechtsback heeft na het seizoen definitief te horen gekregen dat zijn aflopende contract bij de Franse landskampioen niet wordt verlengd.

Paris Saint-Germain liet dit weten na de laatste wedstrijd van het seizoen, waarin afscheid werd genomen van Zlatan Ibrahimović, die ook heeft besloten om na dit seizoen te stoppen in Frankrijk. Paris Saint-Germain sloot het seizoen in stijl af met een 4-0 overwinning op FC Nantes, Ibrahimović scoorde twee keer en Van der Wiel speelde 75 minuten mee.

De Nederlander, oud-speler van Ajax, kwam in dienst van de Franse titelhouder tot een kleine negentig competitiewedstrijden in de Ligue 1. De rechtsback werd in zijn periode bij Paris Saint-Germain elk seizoen kampioen en pakte daarnaast de Coupe de France, drie keer de Coupe de la Ligue en ook drie keer de Trophée des Champions.

De laatste wedstrijd van de club uit de hoofdstad is dit seizoen de finale van de Coupe de France tegen Olympique Marseille. Het is nog niet bekend wat Van der Wiel daarna gaat doen. Hij werd in de afgelopen periode aan meerdere clubs gelinkt, waaronder AS Monaco, Inter, en AS Roma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner