09.06.2015 22:30

'AS Roma wil met Van der Wiel Europa in'

De toekomst van Gregory van der Wiel kan weleens in Italië liggen. De rechtsback van Paris Saint-Germain staat volgens Italiaanse media nadrukkelijk in de belangstelling van AS Roma. De Romeinen gaan volgend seizoen de Champions League in en willen de selectie versterken.

AS Roma eindigde dit seizoen als tweede achter landskampioen Juventus, waardoor een plek in de groepsfase van de Champions League een zekerheid is. Voor de Nederlandse rechtsback, die in de hoofdstad van Frankrijk over een contract tot medio 2016 beschikt, is de concurrentie flink toegenomen. De landskampioen in de Ligue 1 nam Serge Aurier definitief over na een huurperiode, waardoor Van der Wiel opeens een jonge concurrent voor de positie van rechtsback heeft.

Van der Wiel maakte in 2012 de overstap van Ajax naar Paris Saint-Germain en speelde inmiddels een kleine tachtig wedstrijden in de Franse competitie. Daarnaast speelde hij ruim twintig wedstrijden op het hoogste, Europese niveau voor de Franse ploeg. Bij AS Roma zou Van der Wiel de concurrentie aan moeten gaan met Vasilis Torosidis en Maicon.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner