30.05.2016 13:44

'Kâzım-Richards hard op weg naar Brazilië'

Frustratie bij Colin Kâzım-Richards tijdens het competitieduel Motherwell - Celtic (09-04-2016).
Frustratie bij Colin Kâzım-Richards tijdens het competitieduel Motherwell - Celtic (09-04-2016).

Colin Kâzım-Richards vertrekt aankomende zomer hoogstwaarschijnlijk naar Brazilië. De Turk stond tot de afgelopen transferperiode onder contract bij Feyenoord, maar moest het doen met een reserverol achter Michiel Kramer en vertrok daarom naar Celtic.

Het Braziliaanse Coritiba FC hoopt Kâzım op huurbasis over te nemen van Celtic. "Hij arriveert dinsdag in Brazilië", aldus Valdir Barbosa, technisch directeur van Coritiba, tegenover Radio Transamerica Curitiba. "Zijn vrouw is afkomstig uit Brazilië en daarom ziet hij het wel zitten om voor onze club te komen spelen. Hij is zeker een interessante speler."

Coritiba-trainer Gilson Kleina sprak met Alex, die bij Fenerbahçe ploeggenoot was van Kâzım en zijn jeugdopleiding genoot bij Coritiba, over de Turkse spits. "Hij vroeg me wat voor speler hij was in Turkije en daar heb ik antwoord op gegeven. Ik heb hem al jaren niet meer zien spelen, dus ik weet niet hoe hij er nu voor staat. Het is hopen dat hij fit is. Aan zijn karakter zal het niet liggen", aldus Alex.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner