12.07.2016 14:12

Kip verlaat Almere City voor Engels avontuur

Damon Mirani (l.) zit Ricardo Kip op de hielen tijdens de wedstrijd Almere City - Jong Ajax. (04-03-2016)
Damon Mirani (l.) zit Ricardo Kip op de hielen tijdens de wedstrijd Almere City - Jong Ajax. (04-03-2016)

Ricardo Kip gaat aan de slag in de Engelse competitie. De middenvelder was afgelopen seizoen een van de smaakmakers bij Almere City. Fleetwood Town legde Kip dinsdag transfervrij vast, nadat hij uit zijn contract liep in Almere.

Fleetwood Town, dat uitkomt in de League One, claimt enkele Europese clubs te hebben afgetroefd in de strijd om Kip. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde sinds 2013 voor Almere City. "Ik heb meerdere beelden van Ricardo bekeken. Tien dagen geleden heb ik hem voor het eerst ontmoet en ik was onder de indruk van zijn houding. Ik had direct het gevoel dat hij bij de club zou passen", verklaart hoofdtrainer Steven Pressley.

"De scouting was erg onder de indruk van Kip. Hij was afgelopen seizoen goed op dreef, wat ook blijkt uit zijn statistieken. Hopelijk kan hij zich snel aanpassen aan het Engelse voetbal. We geloven dat wij hem kunnen helpen in zijn ontwikkeling. Afgelopen seizoen wist hij meerdere doelpunten te maken. Hij kan voor dreiging zorgen en kan overal op het middenveld uit de voeten." Kip scoorde in zijn laatste seizoen voor Almere achttien treffers in 39 duels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner