23.07.2016 16:14

Reusachtig bedrag lokt James niet uit Madrid

James Rodríguez gaat komend seizoen voor zijn kans in het shirt van Real Madrid. De middenvelder werd gelinkt aan een vertrek uit Spanje, een bod van 85 miljoen euro kwam er zelfs aan te pas, maar James blijft.

De creatieve middenvelder kon door concurrentie en blessureleed geen blijvende indruk achterlaten bij Real Madrid, dat hem kocht na een geweldig Wereldkampioenschap in Brazilië. De Koninklijke legde voor de topscorer van het WK maar liefst 75 miljoen euro neer, maar kon bij een zomerse transfer in 2016 zelfs winst maken.

"Ik weet dat er een bod van 85 miljoen euro op mij is gedaan", zegt de 25-jarige James tegen Marca. "Maar ik blijf bij Real Madrid. Ik ga knokken voor een basisplaats. Dat is mijn droom, ik zal hier slagen", zijn de duidelijke woorden van de Zuid-Amerikaan. James zal echter moeten wachten op zijn kans, aangezien de middenvelder niet meteen inzetbaar is in het nieuwe seizoen.

De oud-speler van FC Porto en AS Monaco kampt al maanden met pijn aan de schouder en moet onder het mes om meer schouderproblemen in de toekomst te voorkomen. Het is nog onduidelijk hoeveel duels James moet toekijken. Real Madrid opent het officiële seizoen op 9 augustus, als de club tegenover Europa League-winnaar Sevilla staat in de UEFA Supercup. De Koninklijke won afgelopen seizoen voor de elfde keer de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner