24.07.2016 11:31

Beşiktaş handelt met FC Barcelona-verdediger

Beşiktaş is de onderhandelingen met FC Barcelona gestart voor een transfer van Adriano. De Braziliaan beschikt in Spanje over een aflopend contract en kreeg er met Lucas Digne een concurrent erbij. Beşiktaş hoopt toe te slaan, zo valt te lezen op de clubwebsite.

Adriano begon zijn carrière bij Coritiba FC in zijn thuisland, maar Sevilla pikte de linksback in 2005 al op. Na ruim vijf jaar kocht FC Barcelona de vleugelverdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, voor een bedrag van ongeveer negen miljoen euro. Bij de Catalanen groeide de Zuid-Amerikaan nooit uit tot een basiskracht, toch speelde hij in zes seizoenen ruim honderd competitieduels voor FC Barcelona.

Het afgelopen seizoen kreeg Jordi Alba echter de voorkeur op de positie van linksback, waardoor Adriano maar acht keer in het veld kwam tijdens duels in de Primera División. Adriano moet naar verluidt nog geen miljoen euro kosten voor Beşiktaş, dat afgelopen seizoen kampioen van Turkije werd. De club is daarmee verzekerd van de groepsfase van de Champions League. Adriano heeft ruim tachtig Europese duels op zijn cv staan.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner