31.07.2016 17:07

Update: Salaris Van der Vaart vormt probleem

Rafael van der Vaart zoekt naar oplossingen tijdens het competitieduel FC Barcelona - Real Betis. (30-12-2015)
Rafael van der Vaart zoekt naar oplossingen tijdens het competitieduel FC Barcelona - Real Betis. (30-12-2015)

Rafael van der Vaart maakt mogelijk de overstap naar FC Midtjylland. De Deense club zou in gesprek zijn met de 33-jarige middenvelder over een contract. Van der Vaart zit zondag op de tribune bij een wedstrijd een thuiswedstrijd van Midtjylland, zo melden Deense media.

Volgens TV3 Sport en Bold zijn er op dit moment gesprekken gaande tussen Van der Vaart en Midtjylland. De middenvelder staat nog voor twee seizoenen onder contract bij Betis Sevilla, maar komt niet langer voor in de plannen van de clubleiding en mag daarom vertrekken. Van der Vaart werd op de tribunes gespot bij een wedstrijd tussen Midtjylland en Silkeborg, die zondagmiddag wordt gespeeld. Ook zijn zaakwaarnemer is aanwezig.

Van der Vaart bood zich eerder al aan bij Reading, de club van Jaap Stam, maar dat liep op niets uit. De oud-middenvelder van Ajax, Hamburger SV, Tottenham Hotspur en Real Madrid heeft een relatie met handbalster Estavana Polman, die op dit moment ook actief is in Denemarken. Zij speelt bij topclub Esbjerg. Bij Midtjylland kan Van der Vaart mogelijk de opvolger worden van Pione Sisto, die onlangs nog in de belangstelling stond van Ajax. 1. FC Köln lijkt de beste papieren om de Deense middenvelder te contracteren. 

Update: 31-07-2016, 17:03 uur:

Technisch directeur Claus Steinlein heeft gereageerd op de geruchten over de komst van Van der Vaart naar FC Midtjylland. "Hij wilde gewoon ons stadion zien en kennismaken met onze club', liet Steinlein weten aan het Deense Eurosport. "Dat is natuurlijk alleen maar goed. Hij is meer dan welkom. Het zou geweldig zijn als wij Van der Vaart naar Midtjylland kunnen halen."

Volgens Steinlein is de komst van Van der Vaart vooralsnog geen haalbare kaart. "Het gaat lastig worden. Hij moet ook zijn geld denken. En er zijn veel andere clubs die bereid zijn om zijn salaris te betalen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner