03.08.2016 10:15

'Van der Vaart mondeling akkoord met Denen'

Rafael van der Vaart tijdens een oefenwedstrijd tussen Borussia Dortmund en zijn nieuwe club Betis Sevilla. (04-08-2015)
Rafael van der Vaart tijdens een oefenwedstrijd tussen Borussia Dortmund en zijn nieuwe club Betis Sevilla. (04-08-2015)

Rafael van der Vaart maakt waarschijnlijk toch de overstap naar het Deense FC Midtjylland. De middenvelder staat op het punt een tweejarig contract te ondertekenen.

Volgens Voetbal International is er al sprake van een mondeling akkoord tussen de 33-jarige middenvelder en de Deense club. Van der Vaart komt over van Real Betis Sevilla, waar hij ondanks een doorlopend contract mocht vertrekken. Trainer Gustavo Poyet deelde de international eerder al mee geen toekomstperspectief meer voor hem te zien bij de middenmoter in de Primera División.

Technisch directeur van FC Midtjylland liet zondag nog weten weinig vertrouwen te hebben in de komst van Van der Vaart, die op dezelfde dag aanwezig was bij een wedstrijd van de Deense club. Volgens Claus Steinlein zou het binnenhalen van Van der Vaart geweldig zijn, maar vormde het salaris van de middenvelder een probleem. Die plooien lijken nu toch gladgestreken te zijn.

Eerder bood Van der Vaart zich nog aan bij Reading, maar de club van Jaap Stam was niet enthousiast over de mogelijke komst van de middenvelder. Van der Vaart kwam vorig seizoen tot slechts zeven wedstrijden in dienst van Betis. Estavana Polman, de huidige vriendin van Van der Vaart, is als handbalster eveneens actief in Denemarken. Zij speelt voor topclub Esbjerg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner