15.08.2016 15:35

Morata is officieel terug: "Twee lange jaren"

Álvaro Morata is officieel teruggekeerd bij Real Madrid. Het was al langer duidelijk dat de spits zijn rentree zou maken bij de Spaanse club, maar maandag werd hij pas gepresenteerd in Estadio Santiago Bernabéu.

"Ik ben weer thuis. Het waren twee lange jaren en ik heb lang gewacht op mijn terugkeer", aldus Morata tijdens zijn presentatie in het stadion van de Madrileense grootmacht. "Er zijn tijden dat je volwassen moet worden. Ik geef mijn leven voor Real Madrid, zoals ik in het verleden ook al heb gedaan."

Voorzitter Florentino Perez is zeer te spreken over de terugkeer van de spits. "We kunnen rekenen op een van de beste spitsen ter wereld, iemand die de club al jaren kent. Hij is een van de besten geworden. Hij is weer thuis en hij heeft het zelf verdiend, met zijn talent en zijn kwaliteiten om zichzelf op te offeren", laat Perez zich citeren.

Morata speelde de afgelopen twee seizoenen bij het Italiaanse Juventus. Daarmee won hij afgelopen seizoen de landstitel. Daarop besloot Real Madrid de Spaans international voor zo'n dertig miljoen euro terug te kopen van de Oude Dame. Daarvoor speelde Morata ook al Real Madrid en Real Madrid Castilla.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner