17.08.2016 13:31

Mourinho kan naam Varane doorstrepen

Raphaël Varane blijft waar hij is. De centrale verdediger van Real Madrid staat in de belangstelling van Manchester United, maar heeft de keuze gemaakt om in Madrid te blijven.

José Mourinho wil Varane graag nog Engeland halen. De nieuwe manager van Manchester United werkte al met hem samen in zijn tijd bij Real Madrid. Bij de Koninklijke is Varane vooral reserve. Hij is er vooralsnog niet in geslaagd om de centrale verdedigers Sergio Ramos en Pepe uit de basis van trainer Zinédine Zidane te spelen.

Ondanks zijn reserverol in de Spaanse hoofdstad is de Fransman niet van plan te vertrekken. "Ik vertrouw de club en ik vertrouw de coach", zegt Varane in AS. "Ik praat veel met de coach en hij heeft vertrouwen in me, dus dat was een belangrijke reden om te blijven. Ik weet zeker dat dit de juiste beslissing is. Ik ga mijn best doen om dit seizoen weer beter te worden en ik hoop dat het een goed jaar wordt voor mij."

De inmiddels 23-jarige Varane speelt als sinds de zomer van 2011 in Estadio Santiago Bernabéu. Hij speelde 91 wedstrijden in de Primera División waarin de verdediger een doelpunt wist te maken. De verbintenis van Varane loopt in Madrid nog door tot de zomer van 2020.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner