30.08.2016 14:23

Barcelona betaalt grof geld voor Valencia-spits

FC Barcelona heeft zich versterkt met Paco Alcácer. De spits, die overkomt van Valencia, tekende dinsdagmiddag een contract voor vijf jaar bij de Spaanse grootmacht.

De Catalanen maken een slordige dertig miljoen euro over naar Valencia. Door twee miljoen euro aan bonussen, kan de uiteindelijke transfersom zelfs nog hoger uitvallen. Afgelopen speelronde hield trainer Pako Ayestarán de 22-jarige aanvaller al buiten de selectie tijdens de 1-0 nederlaag tegen Eibar.

Bij Barcelona wordt Alcácer de eerste stand-in voor het trio Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez. Eerder greep de regerend Spaans kampioen al naast Nolito, Luciano Vietto en Kévin Gameiro. Deze drie zagen het niet zitten om als stand-in te fungeren en vertrokken naar respectievelijk Manchester City, Sevilla en Atlético Madrid.

Afgelopen seizoen kwam de international in het shirt van Valencia tot dertien treffers in 34 competitieduels. Sinds 2014 is hij Spaans international, wat hem tot nu toe dertien interlands opleverde.

El Haddadi
Munir El Haddadi, die door de komst van Alcácer overbodig is geworden bij Barça, wordt op zijn beurt verhuurd aan Valencia. De twintigjarige aanvaller krijgt een jaar de tijd om daar te rijpen. Valencia kan de spits definitief vastleggen voor twaalf miljoen euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner