05.12.2016 14:46

Guðjohnsen biedt zich aan bij Chapecoense

Eiður Guðjohnsen wil de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense helpen. De 38-jarige aanvaller heeft aangeboden om aankomend seizoen voor de Braziliaanse club te spelen.

Een groot gedeelte van de selectie van Chapecoense kwam onlangs om het leven door een vliegtuigramp in Colombia. De gehele voetbalwereld schiet nu te hulp, ook Guðjohnsen ziet voor zichzelf een rol weggelegd. Guðjohnsen heeft namelijk aangeboden om, net als oud-ploeggenoot Ronaldinho, voor Chapecoense te komen spelen. "Ik zou uit respect voor Chapecoense voor hun willen spelen, mits ze plaats voor mij in hun selectie hebben", zegt Guðjohnsen op zijn officiële Twitter account. "Al was het alleen al om weer samen te mogen spelen met Ronaldinho."

Guðjohnsen zit momenteel zonder club. De IJslander leek in de Indian Super League te gaan spelen, maar liet in september zijn contract bij FC Pune City ontbinden, waardoor hij nimmer een wedstrijd speelde namens die club. In het verleden stond de aanvaller onder meer onder contract bij PSV, Chelsea en FC Barcelona. Op 11 december staat de laatste competitiewedstrijd in de Braziliaanse competitie op het programma, in mei begint de Braziliaanse Série A weer. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner