11.01.2017 13:30

Çavlan wijst Heracles af en kiest voor Turkije

Caner Çavlan geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Feyenoord - sc Heerenveen (30-10-2016).
Caner Çavlan geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Feyenoord - sc Heerenveen (30-10-2016).

Caner Çavlan maakt het seizoen af bij Şanlıurfaspor. De Turkse club uit de 1. Lig (tweede niveau in Turkije) huurt de linksback voor de rest van het seizoen van sc Heerenveen.

De Friezen hopen dat Çavlan zich in Turkije verder gaat ontwikkelen. "Voor Caner is het belangrijk om wekelijks te spelen en zich verder te kunnen ontwikkelen", vertelt Gerry Hamstra, technisch manager van sc Heerenveen, op de clubsite van de Friezen. "Het is mooi dat hij daar bij Şanlıurfaspor de kans voor krijgt. We wensen Caner heel veel succes in Turkije." De linkspoot stond ook in de belangstelling van Heracles Almelo, maar heeft dus gekozen voor een Turks avontuur.

Çavlan vertrok een anderhalf jaar geleden van De Graafschap naar sc Heerenveen. Vorig seizoen kreeg de Doetinchemmer regelmatig speeltijd van Dwight Lodeweges en zijn opvolger Foppe de Haan, maar de huidige trainer Jurgen Streppel doet amper een beroep op de linksback. Şanlıurfaspor is momenteel terug te vinden op de twaalfde plek in de Turkse 1. Lig, daarmee staat de club in de middenmoot. 

De linksback, die ook op het middenveld uit de voeten kan, heeft bij sc Heerenveen nog een contract tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner