0 : 1 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 19. / Schot met links  (Dani Alves)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Neymar 36. / Schot met rechts  (Luis Suárez)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 73. / Schot met links  (Dani Alves)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Iñaki Williams 80. / Kopbal  (Ibai)

90'
Zonder al te veel inspanningen in de tweede helft heeft FC Barcelona de Copa del Rey weten te winnen. Messi gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief op slot door de 3-0 te maken. Williams deed daarna nog iets terug door met het hoofd de 3-1 te maken, maar dat was niet genoeg voor Athletic Bilbao. FC Barcelona pakte de Copa del Rey voor de 27e keer in de clubgeschiedenis en kan vol vertrouwen uitkijken naar de Champions League-finale van volgende week.
90'
90'
Xavi mag aanleggen voor de vrije trap van een meter of 20, zijn schot spat uiteen op de kruising.
89'
Gele kaart voor Busquets (FC Barcelona)
Busquets krijgt geel voor protesteren bij de scheidsrechter.
88'
Gele kaart voor Neymar (FC Barcelona)
Zojuist een opstootje, nu een domme overtreding op het middenveld: ook Neymar krijgt geel.
87'
Gele kaart voor Aduriz (Athletic Bilbao)
Aduriz krijgt geel, na een opstootje met onder anderen Neymar.
83'
Athletic Bilbao geeft het nog niet op! Ibai schiet van afstand, maar Ter Stegen is alert.
80'
Doelpunt voor Athletic Bilbao, 1:3 door Williams
Williams doet wat terug voor Athletic! Hij weet zich knap vrij te maken van Busquets en de bal achter Ter Stegen te koppen.
78'
Wissel in bij FC Barcelona -> Pedro
78'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Luis Suárez
77'
Wissel in bij FC Barcelona -> Jérémy Mathieu
77'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Jordi Alba
75'
Wissel in bij Athletic Bilbao -> Iturraspe
75'
Wissel in bij Athletic Bilbao -> Ibai
75'
Wissel uit bij Athletic Bilbao -> Mikel Rico
75'
Wissel uit bij Athletic Bilbao -> Beñat
73'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:3 door Lionel Messi
Het lijkt nu wel gespeeld te zijn! De verdediging van Athletic Bilbao staat te slapen en Messi mag zijn tweede van de avond maken, ondanks dat hij tussen drie verdedigers in staat.
67'
Gele kaart voor Williams (Athletic Bilbao)
Williams krijgt de gele kaart voorgehouden, nadat hij Rakitić naar de grond werkt.
65'
Neymar met weer een goede actie, waardoor hij ruimte creëert voor zichzelf om te schieten. Hij komt naar binnen, maar raakt de bal volledig verkeerd. Iago Herrerín hoeft dit keer dus niet in te grijpen.
61'
FC Barcelona doet het wat rustiger aan dan in de eerste helft, maar heeft nog steeds weinig moeite met Athletic Bilbao.
58'
Gele kaart voor Balenziaga (Athletic Bilbao)
Een optelsom van verschillende kleine overtredingen zorgt ervoor dat Balenziaga geel krijgt.
57'
Wissel in bij Athletic Bilbao -> Susaeta
57'
Wissel uit bij Athletic Bilbao -> Iraola
55'
Xavi heeft inmiddels het veld betreden, voor zijn allerlaatste wedstrijd in Camp Nou.
54'
Wissel in bij FC Barcelona -> Xavi
54'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Iniesta
52'
Ook in de tweede helft heeft FC Barcelona het overwicht, maar gescoord is er nog niet.
49'
De eerste kans van de tweede helft is voor Athletic Bilbao, dat een corner krijgt. De scheidsrechter fluit echter af, omdat er een overtreding gemaakt is op Dani Alves.
46'
45'
Athletic Bilbao kwam er nauwelijks aan te pas in de eerst helft en FC Barcelona staat dan ook op een dikverdiende 2-0 voorsprong. Eerst scoorde Messi na een fraaie solo langs vier man, even later maakte Neymar de tweede goal na een prima aanval van de Catalanen. Vlak voor rust kreeg Athletic Bilbao nog wel één grote kans: Williams raakte de lat.
45'
43'
Wat een redding van Iago Herrerín weer! De doelman moet zich ver strekken, maar weet de vrije trap van Messi nog net uit de kruising te tikken.
42'
Gele kaart voor Iraola (Athletic Bilbao)
Ook geel voor Iraola nu, die Suárez neerhaalt.
41'
Gele kaart voor Piqué (FC Barcelona)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Piqué, na een te laat ingezette tackle op Aduriz.
40'
Op de lat! Williams haalt uit en ziet zijn schot via de lat over het doel van Ter Stegen gaan.
36'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:2 door Neymar
Opnieuw een geweldig doelpunt van FC Barcelona! Eerst een een-twee tussen Messi en Rakitic, waarna Suárez ontsnapt aan buitenspel en de bal breed legt op Neymar. De Braziliaan kan het vervolgens simpel afmaken.
33'
Nu is het Neymar die met een fraaie actie drie tegenstanders passeert. Hij loopt zichzelf daarna vast en de aanval eindigt als Suárez buitenspel staat.
30'
FC Barcelona krijgt kans op kans nu! Suárez staat er goed voor, maar krijgt zijn voet nét niet tegen een voorzet, waardoor de bal voorlangs gaat.
27'
De doelman van de Basken heeft het druk in het eerste halfuur. Opnieuw grijpt hij goed in, ditmaal tikt hij een inzet van Piqué over het doel.
25'
Dat leek een perfecte combinatie tussen Suárez en Messi te worden! De maker van 0-1 kwam het strafschopgebied al in gelopen, maar Iago Herrerín weet de voorzet te onderscheppen.
22'
Suárez met een kans op de 0-2, maar oog in oog met Iago Herrerín weet hij de bal niet goed genoeg te controleren om uit te kunnen halen.
19'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:1 door Lionel Messi
Wat een fe-no-me-naal doelpunt van Lionel Messi! Vanaf de rechterflank passeert hij vier tegenstanders om de bal vervolgens in de korte hoek te schieten.
17'
FC Barcelona krijgt een vrije trap op een mooie plek. Er wordt gekozen voor een korte variant, maar die mislukt als Neymar de bal simpel inlevert.
12'
FC Barcelona zet meer druk en dat levert gevaar op. Het is druk in het strafschopgebied, maar in de rebound valt de bal voor de voeten van Iniesta. Zijn schot wordt van richting veranderd.
10'
En even later een grote kans aan de andere kant! Neymar lijkt te scoren te scoren, maar doet dat vanuit buitenspelpositie en wordt teruggefloten.
8'
Een flinke kans voor Athletic Bilbao, als Ter Stegen de bal verliest. Het loopt allemaal goed af voor FC Barcelona.
3'
De sfeer zit er goed in in Camp Nou! Het balbezit is in de eerste minuten voor FC Barcelona, maar daar komen nog geen kansen uit voort.
1'
Naast de Engelse en Duitse bekerfinale staat ook in Spanje vandaag een finale op het programma. Welkom bij de finale van de Copa del Rey tussen FC Barcelona en Athletic Bilbao. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van deze wedstrijd. Ongeveer een uur voor de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Twee weken geleden kroonde FC Barcelona zichzelf al tot kampioen van de Primera División, volgende week kunnen de Catalanen ook de Champions League winnen. De finale van de Copa del Rey is dus een tussendoortje in de jacht naar de treble. In 2009 lukte het FC Barcelona al eens eerder om de treble te pakken.

Niets lijkt de ploeg van Luis Enrique nog in de weg te staan om dat te bereiken, want het team is in bloedvorm. In de laatste twintig duels werd slechts één keer verloren. Nu ook Luis Suárez weer terug is van zijn blessure, is de selectie volledig fit. Ook Thomas Vermaelen is er eindelijk weer bij. De Belgische aankoop stond het hele seizoen aan de kant met een blessure, maar maakte vorige week eindelijk zijn debuut voor FC Barcelona. In de bekerfinale kan hij wellicht weer rekenen op speeltijd.

Athletic Bilbao
Athletic Bilbao begon het seizoen nog kwakkelend, maar herpakte zich na de winterstop goed. Dat resulteerde in een zevende plaats, die recht geeft op Europees voetbal. Daarnaast staan de Basken bekend als cupfighters, maar liefst 23 keer eerder werd de beker gewonnen, alleen FC Barcelona won de Copa del Rey vaker. Toch had Athletic Bilbao dit seizoen niet de moeilijkste weg om de finale te bereiken: het schakelde Alcoyano, Celta de Vigo, Malaga en Espanyol uit. Daarmee ontliep het de grootmachten uit de Primera División. De laatste twee keren dat Athletic Bilbao de finale haalde, in 2009 en 2012, verloor het van FC Barcelona.

Vanavond zou het dus wellicht driemaal scheepsrecht kunnen zijn voor de Basken, al missen ze daarbij wel drie belangrijke spelers. Aanvaller Iker Muniain staat al langere tijd aan de kant met een zware blessure, ook Ander Iturraspe is geblesseerd. Tot slot is Oscar de Marcos geschorst.

Er wordt om 21.30 afgetrapt in Camp Nou. Veel plezier bij de finale van de Copa del Rey