31.05.2015 09:19

Xavi pakt Spaans prijzenrecord na bekerwinst

Hem werd een wissel gegund in de laatste thuiswedstrijd van FC Barcelona dit seizoen. Xavi viel in tijdens de bekerfinale tegen Athletic Bilbao en sloot winnend af. Hiermee heeft hij de meeste prijzen gepakt in Spanje.

Tot voor kort stond de middenvelder van FC Barcelona op 23 prijzen. Daarmee stond hij gelijk met Francisco Gento, middenvelder van Real Madrid. In het verleden pakte Gento ook 23 prijzen en met dat aantal stond hij lang bovenaan in Spanje. Nu Xavi dit seizoen de Spaanse titel en dus de Spaanse beker pakte, is hij de enige Spaanse voetballer met 24 prijzen in zijn carrière.

De 35-jarige voetballer won drie keer de Champions League, twee keer de Europese Supercup, twee keer het Wereldkampioenschap voor clubteams, drie keer de Copa del Rey, zes keer de Spaanse Supercup en acht keer de competitie in Spanje. Het feest hoeft echter nog niet klaar te zijn voor de routinier, die aan het einde van dit seizoen vertrekt naar Qatar, aangezien hij met FC Barcelona in de finale van de Champions League staat. Daarin treffen de Catalanen de Italiaanse kampioen Juventus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner