28.05.2015 16:56

Mascherano: "Ik wil niet met Messi ruilen"

Messi (izq.) con Mascherano en el Mundial de 2010
Messi (izq.) con Mascherano en el Mundial de 2010

Veel mensen zouden graag met Lionel Messi willen ruilen, maar Javier Mascherano zou dat niet willen. Hij zou niet kunnen omgaan met de druk waar Messi mee te maken heeft.

De twee kennen elkaar goed van het Argentijns elftal en van Barcelona. Mascherano is een verdediger annex middenvelder, terwijl Lionel Messi een aanvaller is. Doordat de linkspoot regelmatig belangrijke goals maakt is de druk op hem ontzettend groot. Mascherano vindt het knap hoe Messi daar mee omgaat. 

"Ik zou nooit met hem willen ruilen", zegt Mascherano tegen Canal Plus. "Je moet een heel bijzonder persoon zijn wil je elke drie dagen, elke wedstrijd, laten zien dat je de beste van de wereld bent. Ik zou dat niet kunnen. Ik kan niet met zulke druk spelen."
Mascherano gaat vervolgens verder en kijkt vooruit op twee belangrijke duels voor Barcelona. Eerst speelt het de Spaanse bekerfinale tegen Athletic en daarna speelt het de Champions League-finale tegen Juventus. "We kijken eerst naar Athletic, want dat is nou eenmaal de eerste wedstrijd die zal komen", blikt Mascherano vooruit. "Ze zijn echte cupfighters, zij zullen alles geven om van ons te winnen. Het is dan ook een hele speciale club. Ondanks alle beperkingen zijn ze nog steeds erg competitief en doen ze altijd wel mee om de prijzen. Dat verdient heel veel respect", aldus Mascherano die daarmee doelt op het feit dat Athletic uitsluitend alleen met Basken voetbalt. 

Na Athletic staat Juventus op het programma. "Dat is het sterkste team uit Italië. Zij hebben jaren naar dit moment uitgekeken. Ook dat wordt een ongelooflijk moeilijk duel, waarin niet de beste, maar de slimste ploeg zal winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner