30.05.2015 15:35

Finaledag in Engeland, Spanje en Duitsland

Bacary Sagna (l.) en Jack Wilshere (r.) met in hun handen de net gewonnen FA Cup. (17-5-2014)
Bacary Sagna (l.) en Jack Wilshere (r.) met in hun handen de net gewonnen FA Cup. (17-5-2014)

Maar liefst drie finales staan zaterdagavond op het programma. In Engeland, Spanje en Duitsland strijden in totaal zes ploegen om een felbegeerde beker. De FA Cup, Copa del Rey en DFB-Pokal worden zaterdag beslist.

In Engeland staan Arsenal en Aston Villa tegenover elkaar. De Gunners eindigden dit seizoen als derde en gaan daardoor de Champions League in. Een prijs werd echter nog niet gepakt dit seizoen, waardoor de FA Cup een welkom toetje kan zijn voor de ploeg van Arsène Wenger. Vorig seizoen pakten de Gunners ook al deze prijs.

In Spanje kan FC Barcelona naast de titel in de Primera División voor de dubbel gaan. De Catalanen staan daarnaast ook nog in de finale van de Champions League, waardoor de zogenaamde treble nog in beeld is. Om de Copa del Rey te pakken, moet Athletic Bilbao worden verslagen.

In Duitsland is Bayern München wonderbaarlijk niet betrokken bij de eindstrijd. De recordkampioen van de Bundesliga werd in de halve finale uitgeschakeld door finalist Borussia Dortmund. De ploeg begon dramatisch aan het seizoen, stond halverwege zelfs in de degradatiezone, maar pakte toch nog een plek voor Europees voetbal. Via de beker kan het seizoen alsnog een gouden randje krijgen, maar dan moet VfL Wolfsburg wel opzij worden gezet. De ploeg van Bas Dost draaide een bijzonder goed seizoen in Duitsland.

De strijd in de FA Cup en de Copa del Rey is te volgen via Voetbal.com.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner