31.05.2015 12:25

Iniesta onzeker voor Champions League-finale

Iniesta (l.) en Xavi houden samen de Copa del Rey omhoog na de overwinning van FC Barcelona in de finale tegen Athletic Bilbao. (30-05-2015)
Iniesta (l.) en Xavi houden samen de Copa del Rey omhoog na de overwinning van FC Barcelona in de finale tegen Athletic Bilbao. (30-05-2015)

Het is niet zeker of Iniesta volgende week kan spelen in de finale van de Champions League. De middenvelder van FC Barcelona moest zich in de finale van de Copa del Rey kort na rust laten vervangen met een spierblessure.

In de 54e minuut greep de Spanjaard uit het niets naar zijn kuit. "Hij voelde plots iets, maar we zullen aanvullend onderzoek moeten afwachten", lichtte trainer Luis Enrique de blessure toe na de bekerwinst (3-1). Iniesta deed echter wel mee aan het feestvieren nadat FC Barcelona de Copa del Rey won, dus dat is in ieder geval positief.

"Ik heb hem na het laatste fluitsignaal wel nog zien springen op het veld, dus ik hoop dat het niets ernstigs is en dat hij kan spelen in Berlijn." FC Barcelona staat volgende week tegenover de Italiaanse landskampioen Juventus in de finale van de Champions League.

Mochten de Catalanen winnen, dan heeft de ploeg de felbegeerde treble binnen. Naast de Copa del Rey werd FC Barcelona eerder in het seizoen al kampioen in de Primera División.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner