1 : 0 Torinfos in de Ticker Ramiro Funes Mori 45. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jesús Navas 76. / Schot met links  (Sergio Agüero)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Romelu Lukaku 78. / Kopbal  (Gareth Barry)

90'
In een aantrekkelijke tweede helft hebben beide teams voor meer vertier kunnen zorgen. Een kwartier voor tijd kwam City op gelijke hoogte na een perfecte counter. Jesús Navas was trefzeker op aangeven van Agüero. Slechts twee minuten later stond Everton echter weer op voorsprong. Lukaku kopte een voorzet van Barry tegen de touwen. De thuisploeg gaat zo over drie weken met een 2-1 voorsprong op zak richting Manchester.
90'
90'
Wissel in bij Manchester City -> Fernando
90'
Wissel uit bij Manchester City -> Kevin De Bruyne
90'
Séamus Coleman moet het veld verlaten met een blessure. Omdat Everton al drie maal heeft gewisseld zal de blessuretijd overbrugt moeten worden met tien man.
88'
Over drie weken vindt dus de return plaats van deze halve finale in de League Cup. Manchester City weet dat het op woensdagavond 27 januari vol aan de bak moet met een 2-1 nederlaag in de broekzak.
85'
De absolute slotfase is aangebroken in Liverpool. Beide teams hebben er in het tweede deel van dit duel toch nog een aantrekkelijk duel van weten te maken.
82'
Wissel in bij Everton FC -> Arouna Koné
82'
Wissel uit bij Everton FC -> Romelu Lukaku
81'
Bij het scoren leek Lukaku een blessure op te lopen. De Belgische spits kon niet genieten van zijn doelpunt en hinkte richting de zijlijn. De man van vier doelpunten in de League Cup staat echter weer binnen de lijnen.
78'
Doelpunt voor Everton FC, 2:1 door Romelu Lukaku
De bezoekers hebben niet lang kunnen genieten van de gelijkmaker. Een prachtige indraaiende voorzet van Gareth Barry wordt gepromoveerd tot doelpunt door het hoofd van Lukaku.
76'
Doelpunt voor Manchester City, 1:1 door Jesús Navas
Een heel goed uitgevoerde counter van de bezoekers. Agüero plukt een lange bal van Fernandinho uit de lucht. De spits maakt wat meters en heeft oog voor de mee opkomende Navas. De invaller trekt de stand gelijk oog in oog met Joel.
74'
Nog een ruim kwartier te spelen op Goodison Park. De tweede helft is in ieder geval een stuk attractiever dan het eerste bedrijf. Gaat City nog op gelijke hoogte komen in de slotfase?
71'
Poging van De Bruyne! Mooie aanval van City via Agüero en De Bruyne. De combinatie tussen beide vedettes mondt uit in een schot van de Belg. Doelman Joel staat echter opnieuw op zijn post en tikt de bal uit de hoek.
70'
Everton blijft de meest dreigende ploeg. Ook met de 1-0 voorsprong op zak weigeren de Blues zich als een bus te parkeren in het eigen strafschopgebied.
68'
Wissel in bij Everton FC -> Kevin Mirallas
68'
Wissel uit bij Everton FC -> Deulofeu
66'
Wat een sprint van Barkley! Aan de linkerkant verschalkt de jonge middenvelder van Everton zijn directe tegenstander Nicolás Otamendi. Barkley kan alleen op doelman Caballero af die uiteindelijk zijn doel uitstekend afschermt.
64'
Dé kans voor Agüero! Jesús Navas stoomt op vanaf links en geeft een lage voorzet richting David Silva. Al vallende geeft de middenvelder van City een kort passje richting zijn teamgenoot Agüero. De spits schiet half mis en kan doelman Joel niet opnieuw testen.
62'
In de andere halve finale van de League Cup won stadsgenoot Liverpool gisteren met 0-1 bij Stoke City. De kans op een Merseyside-derby in de finale lijkt zodoende steeds groter te worden.
59'
City heeft nog een ruim half uur om iets te veranderen aan de score. Een uitdoelpunt is enorm welkom voor het team van Manuel Pellegrini richting de return in het eigen Etihad.
56'
Fabian Delph, de man van de gele kaart, wordt vrijwel direct gewisseld. Zijn vervanger is de rappe Jesús Navas. Door deze wijziging gaat City wat aanvallender spelen.
54'
Wissel in bij Manchester City -> Jesús Navas
54'
Wissel uit bij Manchester City -> Fabian Delph
54'
Bij Manchester City overigens vanavond geen Wilfried Bony op de reservebank. De Ivoriaanse spits is niet wedstrijdfit. Pellegrini kan wel gebruik maken van onder meer Raheem Sterling en Kelechi Iheanacho.
51'
Bijna de 2-0 voor Everton! Het is een schitterende aanval van de thuisploeg, maar de man die het af moet maken staat opnieuw buitenspel. Op aangeven van Barkley glijdt Lukaku richting de bal in buitenspelpositie.
51'
Gele kaart voor Fabian Delph (Manchester City)
De mannetjesputter op het middenveld van de bezoekers gaat hard door en krijgt het eerste geel van de wedstrijd.
49'
Beide coaches hebben dus direct na rust een keer gewisseld. Bij Everton is Leon Osman de vervanger van Tom Cleverley. In de verdediging van City speelt Martín Demichelis in plaats van Eliaquim Mangala.
46'
Wissel in bij Everton FC -> Leon Osman
46'
De tweede helft is begonnen in Liverpool. Kan Manchester City in de tweede helft de achterstand goedmaken? Of gaat thuisploeg Everton met een overwinning aan de haal?
46'
Wissel uit bij Everton FC -> Tom Cleverley
46'
Wissel in bij Manchester City -> Martín Demichelis
46'
Wissel uit bij Manchester City -> Eliaquim Mangala
46'
45'
In een zeer teleurstellende eerste helft heeft zowel Everton als Manchester City niet weten te overtuigen. In een tam en risicoloos eerste bedrijf waren er maar weinig kansen. Vlak voor rust werden twee goals van Everton terecht afgekeurd wegens buitenspel. Agüero kreeg de beste kans via een schot in de korte hoek. Doelman Joel trad echter reddend op. In blessuretijd was het echter alsnog raak. Uit de rebound bracht Funes Mori Everton op 1-0.
45'
45'
Doelpunt voor Everton FC, 1:0 door Ramiro Funes Mori
Een hoekschop in blessuretijd belandt achterin bij Deulofeu. De Spaanse aanvaller haalt hard uit en ziet dat doelman Willy Caballero veel moeite heeft om het schot te verwerken. Ramiro Funes Mori, verdediger van beroep, is attent en werkt van dichtbij de bal in het doel.
44'
Schot van Agüero! Ineens zijn daar de bezoekers uit Manchester voor het doel. Vanaf de linkerkant wordt Kun Agüero gevaarlijk en moet doelman Joel van Everton reddend optreden op het schot in de korte hoek.
42'
En wederom wordt een doelpunt van Everton afgekeurd wegens buitenspel, opnieuw is het volkomen terecht. Deulofeu bereikt Lukaku namelijk in buitenspelpositie.
41'
Everton bijt wat brutaler van zich af in de laatste fase van de eerste helft. City moet zich hierdoor beperken tot tegenhouden en met 0-0 proberen de rust in te gaan.
38'
Goal van Everton afgekeurd! Een indraaiende vrije trap van Leighton Baines wordt met het hoofd teruggelegd door Barry. Bij het koppen staat de aanvoerder echter buitenspel, waardoor het trefzekere schot van John Stones geen waarde kent.
36'
Nog tien minuten te gaan tot de theepauze op Goodison Park. Everton en City nemen geen risico's en doen het betrekkelijk rustig aan.
33'
Na het FA Cup-weekend ontmoeten Everton en City elkaar opnieuw. Op woensdagavond 13 januari vindt de competitiewedstrijd plaats in het Etihad Stadium.
30'
Het eerste half uur van de wedstrijd stelt nogal teleur. Ondanks de hooggespannen verwachtingen weet zowel Everton als Manchester City het publiek tot op heden niet te vermaken.
27'
En ook Everton wordt wat meer dreigend richting het doel van de tegenstander. Muhamed Bešić steekt Deulofeu weg aan de rechterkant. De Spanjaard wil vervolgens uit een onmogelijke hoek doeltreffen van grote afstand.
24'
Het eerste kansje van de wedstrijd is voor Manchester City. Een hoekschop van Kevin de Bruyne wordt met grote snelheid een metertje naast het doel gekopt door de instormende Nicolás Otamendi.
22'
Aanstaand weekend vindt er opnieuw bekervoetbal plaats in Engeland. Zaterdag en zondag barst de strijd los in de derde ronde van de fameuze FA Cup.
19'
Bij City gaat nog bij lange na niet alles goed in de eerste twintig minuten. Met name Fabian Delph heeft moeite om de bal bij zich te houden. Daardoor is er telkens veel balverlies op de helft van Everton.
16'
Blessurebehandeling bij Ross Barkley die bij een aanvallende actie verkeerd terecht komt op de grond. De jonge middenvelder van Everton ligt even op de grond, maar kan verder na hulp van de verzorger.
13'
Manchester City probeert veelvuldig de bal rond te spelen. Het positiespel wordt echter geblokkeerd door het meer fysieke Everton. De thuisploeg begint langzamerhand wat meer body te tonen.
10'
Het is vanavond een speciaal duel voor Gareth Barry. De middenvelder van Everton kende een verleden bij de tegenstander. Barry kwam tussen 2009 en 2013 uit voor de Citizens.
7'
Manchester City grijpt het initiatief in de openingsminuten van de wedstrijd. De bezoekers eisen het balbezit op, maar hebben behoudens een ongevaarlijke hoekschop nog niets kunnen creëren.
4'
De halve finales van de League Cup bestaat dus uit twee wedstrijd. Vanavond is Everton de gastheer, op 27 januari wordt het tweede duel afgewerkt in Manchester.
1'
De eerste wedstrijd in de halve finale van de League Cup tussen Everton FC en Manchester City is begonnen. Een sfeervol Goodison Park is het theater vanavond!
1'
De opstellingen
Everton kan vanavond beschikken over een aantal spelers die terugkeren van een blessure. Muhamed Bešić neemt zijn plaats op het middenveld in ten koste van Aaron Lennon. De doelman van dienst vanavond is Joel, hij speelt in de beker in plaats van Tim Howard. Deulofeu krijgt de voorkeur boven Arouna Koné.

Manchester City voert tevens drie wijzigingen door ten opzichte van de laatste wedstrijd. Willy Caballero staat in het doel en is de vervanger van Joe Hart. Gaël Clichy keert terug van een blessure en krijgt de voorkeur boven Aleksandar Kolarov. Fabian Delph speelt op het middenveld en houdt Raheem Sterling op de bank.

Welkom bij de eerste wedstrijd in de halve finale van de League Cup tussen Everton FC en Manchester City. Het duel op Goodison Park begint woensdagavond om 21.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Liverpool. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Everton FC
Het team van Roberto Martínez presteert wisselvallig. De laatste overwinning in eigen huis dateert van 21 november. Toen won Everton met 4-0 van rode lantaarndrager Aston Villa. Door de wisselende resultaten bekleden de Blues een elfde plaats in de Premier League. Lichtpunt van Everton dit seizoen is Romelu Lukaku. De Belgische spits maakte al vijftien doelpunten in de competitie en is gedeeld topscoorder met Jamie Vardy (Leicester City).

In de eerste van twee wedstrijden in de halve finale van de League Cup kan Everton niet beschikken over Phil Jagielka. De ervaren verdediger is herstellende van een langdurige blessure. Tweede doelman Joel krijgt de voorkeur boven Tim Howard in de beker. Everton bereikte de laatste vier met de nodige moeite. De hordes waren Barnsley FC (5-3, winst na verlenging), Reading FC (2-1), Norwich City (1-1, winst na penalty’s) en Middlesbrough FC (2-0).

De nummer drie van de Premier League is na de winsterstop nog actief op vier fronten. In de competitie dingt City mee om het kampioenschap, in de derde ronde van de FA Cup speelt het team van Manuel Pellegrini tegen Norwich City en in de Champions League komen ze uit tegen Dinamo Kiev in de achtste finales. Woensdagavond start City uit tegen Everton in de tweestrijd om de League Cup finale op Wembley.

Mede dankzij de vier doelpunten van Kevin de Bruyne belandde Manchester City in de halve finale. Er werd drie maal ruim gewonnen van Sunderland (4-1), Crystal Palace (5-1) en Hull City (4-1). Tegenstander Everton werd eerder dit seizoen op een 0-2 nederlaag getrakteerd op Goodison Park. Al vroeg in de competitie waren Aleksandar Kolarov en Samir Nasri trefzeker. De Citizens missen woensdagavond in Liverpool de geblesseerde Wilfried Bony, Vincent Kompany en Samir Nasri.