2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Oscar 43. / Schot met rechts  (Branislav Ivanović)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Diego Costa 59. / Schot met rechts  (Oscar)

90'
In de tweede helft was Chelsea heer en meester. De tweede 45 minuten waren compleet anders dan de eerste 45. In het eerste kwartier na rust wilde Chelsea de wedstrijd op slot gooien, wat vlak voor het verstrijken van het uur ook lukte. Een prachtige combinatie tussen Hazard, Oscar en Diego Costa leverde de 2-0 op voor de thuisploeg. Newcastle kon vervolgens geen vuist meer maken en kwam bijna niet meer in de buurt van het goal van Petr Čech. De overwinning was, zeker op basis van het spel in de tweede helft, meer dan terecht.
90'
90'
Er komen nog minimaal vier extra minuten bij.
88'
Remy probeert vanaf een moeilijke hoek op goal te schieten, maar ziet vanaf de rechterkant van het strafschopgebied zijn inzet niet eens over de achterlijn gaan.
84'
Wissel in bij Newcastle United -> Emmanuel Rivière
84'
Wissel uit bij Newcastle United -> Moussa Sissoko
84'
Een publiekswissel voor de maker van de 2-0. Loïc Rémy mag hierdoor tegen zijn oude ploeg ook nog enkele minuten maken.
84'
Wissel in bij Chelsea FC -> Loïc Rémy
84'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Diego Costa
82'
Het rustige uitspelen van Chelsea lijkt begonnen. De bal gaat achterin rustig rond, zonder dat Newcastle al te veel komt storen.
79'
Coloccini voorkomt de 3-0. Het schot van Diego Costa heeft Krul al gepasseerd, maar vind de verdediger nog op zijn weg, voordat hij het doel treft.
79'
Oscar heeft zijn werk gedaan met een goal en een assist. Mourinho wil met zijn gele kaart geen risico nemen en haalt de middenvelder naar de kant.
78'
Wissel in bij Chelsea FC -> Ramires
78'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Oscar
78'
Filipe Luís maakt een stevige overtreding op Sissoko, maar krijgt niet meer dan een vrije trap tegen. Daar komt de linksback goed weg.
76'
Gele kaart voor Oscar (Chelsea FC)
Oscar loopt Colback op zijn hakken rond de middencirkel. De man met een goal en een assist, heeft nu ook een kaart te pakken.
74'
Hazard voert zijn actie iets te ver door. Hij leek Oscar aan te kunnen spelen, die de bal dan vrij voor het inschieten had, maar de Belg besluit voor eigen succes te gaan. Wat de verkeerde keuze blijkt te zijn.
72'
Met nog ruim een kwartier op de klok, lijkt de zege voor Chelsea een zekerheidje. Newcastle komt er nauwelijks meer uit, waardoor de 3-0 eerder een optie is dan de 2-1.
71'
Gele kaart voor Nemanja Matić (Chelsea FC)
Daar is de eerste kaart voor Chelsea. Matic zet een keihard blok tegen de opzettende Cabella en ontvangt terecht een kaart.
68'
Weer een heerlijke aanval van Chelsea. Hazerd en Fabregas vinden elkaar makkelijk. Via Oscar valt de bal uiteindelijk voor de voeten van Diego Costa, die van dichtbij net te weinig tijd krijgt om op goal te kunnen schieten. Anita blokte zijn inzet goed.
66'
De kaart van Dummett is alweer de vijftigste kaart voor Newcastle United dit seizoen.
65'
Gele kaart voor Paul Dummett (Newcastle United)
Dummett is de derde Magpie die op de bon gaat, nadat zijn sliding te laat was op Willian.
64'
Sammy Ameobi slingert de bal vanaf links voor, maar de bal vliegt er bijna in. Čech weet de bal net onder de lat vandaan te tikken.
63'
Wissel in bij Newcastle United -> Sammy Ameobi
63'
Wissel uit bij Newcastle United -> Yoan Gouffran
63'
Na de eerste treffer leek Newcastle al aangeslagen, deze tweede dreun heeft ze duidelijk ook geen goed gedaan. Kunnen de bezoekers zich nog terug in de wedstrijd knokken?
59'
Doelpunt voor Chelsea FC, 2:0 door Diego Costa
Diego Costa! Dat is de man die je aan het einde van zo'n aanval wil hebben. Hij zet het zelf op met Hazard. Oscar hakt de bal in de loop van Costa mee. Krul is kansloos op de diagonaal ingeschoten bal van de spits.
58'
Gele kaart voor Jack Colback (Newcastle United)
Colback pakt Hazard vast, die hem eigenlijk al voorbij was. Een terechte gele kaart.
55'
Uit deze corner komt geen gevaar.
54'
Heel Chelsea schreeuwt om een strafschop. Coloccini raakt de bal met de hand, maar de scheidsrechter vind het niet opzettelijk genoeg. Wel een corner voor de thuisploeg.
53'
Een voorzet van Hazard is lastig voor Krul, maar draait net te laat om nog bij Diego Costa te kunnen komen.
49'
Na de rust lijkt Chelsea iets beter uit de kleedkamer te zijn gekomen dan Newcastle. Kan de thuisploeg direct doordrukken?
46'
Newcastle stond al even klaar, maar nu Chelsea ook de thee op heeft, gaat de wedstrijd weer verder.
46'
45'
Als er ooit gesproken kan worden over een onverdiende voorsprong, dan is het vanmiddag wel. De eerste helft was ruim veertig minuten voor Newcastle, totdat Oscar namens de thuisploeg in de 43e minuut voor het eerst een schot van Chelsea tussen de palen wist te krijgen. En dat was ook meteen raak. Weet Newcastle zichzelf te herpakken na deze dreun en zichzelf in de tweede helft alsnog te belonen?
45'
45'
De daaropvolgende vrije trap wordt door Willian recht op de vuisten van Krul geschoten.
45'
Gele kaart voor Mike Williamson (Newcastle United)
Diego Costa lijkt zich vrij te draaien aan de rand van het strafschopgebied, maar daar stak Williamson nog net een stokje voor. Met geel als beloning.
43'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:0 door Oscar
Een hele slimme goal van Chelsea! De verkregen corner wordt enorm snel genomen door Willian. Hij speelt Ivanović aan die de geheel vrijstaande Oscar weet te bereiken. Het eerste schot op doel is direct raak voor de thuisploeg.
40'
Willian dribbelt de bal vakkundig over de zijlijn. Deze actie typeert de hele eerste helft van Chelsea.
37'
Filipe Luís vervangt de geblesseerde Azpilicueta en krijgt de schone taak o Rémy Cabella aan banden te leggen. Cabella is de eerste helft duidelijk de beste speler op het veld.
37'
Wissel in bij Chelsea FC -> Filipe Luís
37'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Azpilicueta
36'
Ditmaal staat de paal een goal in de weg! Azpilicueta valt geblesseerd op de grond, waarna Sissoko een vrije doorgang heeft. Hij schiet keihard in, maar raakt de buitenkant van de paal.
34'
Diego Costa heeft een fantastische omhaal in gedachte. Hij mist de voorzet van Ivanović echter compleet, waardoor het allemaal wat knullig oogt.
33'
Janmaat komt mee op en probeert uit de halen met rechts. Maar de back raakt de bal veel te veel met zijn buitenkant en ziet het leer hoog in de tribune belanden.
32'
Čech redt Chelsea wederom! Een prachtig geplaatste bal van Cabella wordt door de keeper uit de lage hoek weggetikt. Chelsea heeft de gelijke stand vooralsnog maar aan één man te danken.
28'
Terry is in vorm en scoort de laatste wedstrijden er flink op los. De centrale verdediger kan echter bij deze corner van Chelsea niet bij de bal komen, net zoals de rest van alle spelers op het veld.
25'
De laatste vijf minuten lijkt de wedstrijd eindelijk wat op gang te komen en is Chelsea wakker aan het worden. Laten we hopen op meer spektakel in het komende uur voetbal.
23'
Oscar mikt net naast! Met buitenkant rechts mikt Oscar net naast het doel van Krul. De aanvallende middenvelder werd goed ingespeeld door Matic, maar heeft zijn vizier nog niet op scherp.
21'
In de tegenstoot is Diego Costa onzelfzuchtig. Met drie man stoomt Chelsea richting het doel van Krul. De spits besluit af te geven, waar hij beter zelf had kunnen schieten. Dit was wel het eerste gevaar van de thuisploeg.
21'
Čech houdt zijn doel maar net schoon! Een keiharde vrije trap bokst de doelman met moeite uit zijn goal.
20'
Er is maar één ploeg die op dit moment aanspraak mag maken op een goal. Newcastle doet zichzelf vooralsnog tekort.
19'
Weer is Newcastle gevaarlijk. Dit keer dribbelt Rémy Cabella zich een weg richting het doel. Terry kan zijn schot nog net blokken, waardoor het slechts een corner oplevert. Deze wordt door Chelsea makkelijk weggewerkt.
18'
Anita geeft de bal vanaf links scherp voor. Ayoze Pérez komt net niet bij de bal, waardoor Chelsea ontsnapt.
16'
Nee, dit is duidelijk nog niet de wedstrijd van de Blues. Diego Costa is nog geen een keer aan de bal geweest. Nu wordt de loopactie van de spits niet begrepen door Willian, met simpel balverlies tot gevolg.
15'
Bijna het eerste gevaar van Chelsea. Cesc Fàbregas lijkt Ivanović goed vrij te spelen in het zestienmeter gebied, maar de mee op gekomen verdediger komt net te kort om iets met de bal te kunnen doen.
13'
José Mourinho staat ontevreden langs de lijn. De manager is duidelijk niet blij met wat zijn spelers op het veld laten zien.
10'
Chelsea opent de eerste tien minuten alles behalve overtuigend. De thuisploeg heeft nog geen enkele doelpoging ondernomen.
8'
Colback draait de bal scherp richting het doel, maar vindt geen hoofd van een ploeggenoot.
7'
Matic maakt hands wanneer Cabella de bal in de zestien wil steken. Een interessante vrije trap voor Newcastle is het gevolg.
5'
Azpilicueta komt opzetten op de linkerflank en krijgt een lange bal van Matic. De pas is net te hard, waardoor Chelsea niet gevaarlijk kan worden.
3'
Het eerste schot van de wedstrijd is van Sissoko. Vanaf links produceert hij een voorzichtig rollertje richting Čech.
1'
27 punten uit negen thuiswedstrijden. Dat is het resultaat van Chelsea dit seizoen. Newcastle heeft afgetrapt en gaat een poging doen dat perfecte resultaat af te kappen vanmiddag.
1'
De eerste doelpoging is vandaag voor Newcastle. Vanaf links produceert Sissoko een voorzichtig rollertje, in de handen van Čech.
Bij Chelsea is de basisplaats van Čech opvallend. De ervaren doelman neemt de plek in van Courtois onder de lat. De Belg heeft nog teveel last van zijn duim, een blessure die hij op liep tegen Tottenham. Courtois zit vanmiddag wel op de bank.
De opstellingen zijn bekend. Newcastle begint met drie Nederlanders in de basis. Naast Vurnon Anita zien we ook Daryl Janmaat en Tim Krul terug bij de eerste helft, die beide terugkeren van hun blessure.

Wat is er mooier dan op een regenachtige dag een goede wedstrijd uit de Premier League volgen? En wat voor een wedstrijd. Medekoploper Chelsea neemt het vanmiddag in eigen huis op tegen Newcastle United. De bezoekers wisten in eigen huis begin december nog van Chelsea te winnen. Zit er vanmiddag weer een stunt in? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Chelsea FC
Op nieuwjaarsdag liep de ploeg uit Londen een gevoelige tik op in de stadsderby tegen Tottenham Hotspur. De koploper verloor met 5-3 en zag daarmee een goede reeks abrupt ten einde komen. In de eerste thuiswedstrijd van die kalenderjaar wil Chelsea het goede gevoel weer terugvinden. En daar is Newcastle United historisch gezien een goede tegenstander voor. Slechts drie keer wisten de Magpies te winnen op Stamford Bridge, in de afgelopen zestig jaar. Maar de Blues zijn de nederlaag uit december nog niet vergeten en zullen vanmiddag op hun hoede zijn voor een nieuwe zeperd.

Newcastle heeft momenteel te kampen met de grootste blessurelijst in de Premier League. En om alles nog wat eenvoudiger te maken, zagen de Magpies begin dit jaar ook nog manager Alan Pardew vertrekken naar Crystal Palace. Langzaam druppelt er ook wel goed nieuws door in het noorden van Engeland. Zo heeft doelman Tim Krul afgelopen week zijn rentree gemaakt bij de beloften en onder andere aanvoerder Fabricio Coloccini lijkt weer fit genoeg te zijn voor het treffen van vanmiddag. Hoe de opstelling er zaterdagmiddag exact uit zal gaan zien, blijft nog een lange tijd gissen, gezien de vele twijfelgevallen bij Newcastle United.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van scheidsrechter Roger Easy. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.