10.01.2015 17:52

Chelsea alleen aan kop na zege op Newcastle

Chelsea viert de 1-0 van Oscar tegen Newcastle United. (10-01-2015)

Na twee wedstrijden zonder zege heeft Chelsea op zaterdagmiddag weer eens een zege geboekt in de Premier League. In eigen huis was de formatie van José Mourinho met 2-0 te sterk voor Newcastle United. Omdat concurrent Manchester City niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Everton (1-1) gaat Chelsea weer alleen aan kop in de Premier League.

In de eerste helft was er lange tijd een duidelijk voordeel voor Newcastle United. De bezoekers hadden de overhand, maar wisten dat pas vanaf de twintigste minuut om te zetten in gevaarlijke kansen. Peter Čech, die de voorkeur kreeg boven de ligt geblesseerde Thibaut Courtois (duim), hield Chelsea in die fase knap in de wedstrijd.

De thuisploeg wist pas vlak voor rust voor het eerst op goal te schieten, maar toen was het ook wel meteen raak. Willian nam een gewonnen corner heel snel en speelde daarmee Branislav Ivanović aan in het zestienmetergebied. De verdediger zag bij de tweede paal Oscar helemaal vrij staan, die de bal vervolgens in de korte hoek sterk binnen schoot.

Vlak na rust was het Chelsea wat de wedstrijd verder naar zich toe wist te trekken. In het eerste kwartier na de pauze kreeg  de thuisploeg steeds meer controle en dreiging richting het doel van Tim Krul. Dit overwicht werd na een klein uur spelen omgezet in een tweede treffer. Diego Costa zette samen met Eden Hazard de aanval op, die bij Oscar terecht kwam. De aanvallende middenvelder gaf de bal met een hakje mee in de loop van Diego Costa. De spits had vervolgens weinig moeite om de bal achter Krul te krijgen, met een mooi diagonaal schot.

Na de 2-0 was het verzet van Newcastle gebroken en ging Chelsea op zoek naar een derde treffer. Voornamelijk via Eden Hazard en Oscar wist de thuisploeg enkele fraaie aanvallen op te zetten, maar Tim Krul hoefde niet meer te vissen. Dit onder meer door een goed blok van Vurnon Anita, die daarmee wist te voorkomen dat Diego Costa van dichtbij zijn tweede van de middag binnen kon schieten.

Deze nederlaag heeft voor Newcastle United niet veel gevolgen. Ondanks dat de slechte reeks van de ploeg niet is doorbroken, blijft Newcastle op de tiende plek staan. Voor Chelsea is deze zege goud waard gebleken, aangezien Manchester City niet verder kwam dan een gelijkspel bij Everton (1-1). Met twee punten voorsprong is Chelsea daardoor weer alleen de koploper in de Premier League.

Door: Dennis Korpel