1 : 0 Torinfos in de Ticker Eden Hazard 19. / Schot met links  (Didier Drogba)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Didier Drogba 22. / Schot met rechts  (Oscar)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Loïc Rémy 73. / Schot met rechts  (Azpilicueta)

90'

In het tweede bedrijf consolideerde Chelsea de voorsprong en liep het zelfs uit naar 3-0. Invaller Loïc Rémy zorgde voor het laatste Chelsea-doelpunt. Tottenham Hotspur werd na rust nauwelijks meer gevaarlijk.
90'
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
90'
Bijna Willian! De Braziliaan trekt van links naar binnen en gaat voor zijn eigen kansen. Het schot gaat richting de korte hoek, maar daar ligt Hugo Lloris ook.
89'
Ook Nabil Bentaleb beproeft zijn geluk. De middenvelder haalt van ver uit en ziet zijn poging meters naast gaan.
87'
Oef, Willian ligt met veel pijn op de grond. De Braziliaan is in zijn gezicht geraakt door Ben Davies, die de bal probeerde te koppen.
86'
Oud-Eredivisie-spelers Nacer Chadli en Christian Eriksen proberen nog wat te forceren, maar ook deze poging mislukt. Het is de Deen die de bal voorgeeft, maar zijn voorzet wordt gevangen door Thibaut Courtois.
84'
Tottenham Hotspur is op zoek naar de eretreffer, maar echt overtuigend is het niet. Zoals het er nu naar uit ziet, zal er niet meer gescoord worden vanavond.
82'
De nummer twee van de Premier League, Manchester City, staat op een 1-4 voorsprong in en tegen Sunderland. Chelsea zal vanavond dus niet uitlopen.
80'
Met een schot van heel ver probeert Vlad Chiricheş Thibaut Courtois te verrassen, maar de Belg kan rustig op zijn plek blijven staan en de bal vangen.
77'
De bezoekers hebben de moed opgegeven. Een achterstand van twee doelpunten was nog te overbruggen, drie keer scoren in iets meer dan tien minuten tegen de Premier League-koploper is bijna onmogelijk.
76'
Wissel in bij Chelsea FC -> John Mikel
76'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Cesc Fàbregas
75'
Bijna de 4-0! De aangever bij de 2-0 en 3-0 bekroont zijn wedstrijd bijna met een doelpunt. Na een mooie aanval komt de bal bij Oscar terecht, de 'm vanaf zestien meter naast het doel schuift.
74'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Soldado
74'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Èrik Lamela
73'
Doelpunt voor Chelsea FC, 3:0 door Loïc Rémy
Loïc Rémy gooit de wedstrijd in het slot! De invaller wordt aangespeeld en wint het fysieke duel van Jan Vertonghen. Vervolgens schiet de Fransman de bal laag in de lange hoek.
71'
'Come on Chelsea! Come on Chelsea!', het publiek wil wat meer zien van de thuisploeg. Erg aantrekkelijk is de tweede helft, mede door het behoudende spel van het team van José Mourinho, niet.
69'
Nog iets meer dan twintig minuten te spelen op Stamford Bridge. Chelsea consolideert de 2-0 voorsprong en Tottenham Hotspur is op zoek naar de aansluitingstreffer. Hoewel de bezoekers meer balbezit hebben, worden ze nauwelijks gevaarlijk.
67'
De man die bij beide doelpunten betrokken was, Didier Drogba, verlaat het veld. Een prachtig spandoek met 'Drogba Hero' hangt in het stadion.
67'
Wissel in bij Chelsea FC -> Loïc Rémy
67'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Didier Drogba
65'
Met een prachtig wippertje probeert Èrik Lamela Nacer Chadli te vinden. Het balletje is net iets te hard, waardoor Thibaut Courtois er tussen kan komen.
64'
Op wilskracht knokt Didier Drogba zich langs Federico Fazio, maar het schot van de Ivoriaan is niet indrukwekkend. Uit de draai probeert de Chelsea-spits Hugo Lloris te verrassen, maar de Fransman pakt de bal simpel op.
63'
De ene ex-Ajacied vindt de andere. Christian Eriksen neemt de corner en hij vindt Jan Vertonghen, die de bal ruim over kopt.
62'
Hoekschop Tottenham Hotspur! De bezoekers zijn op zoek naar de aansluitingstreffer, gaat die er komen?
61'
Harry Kane speelt een goede wedstrijd in de spits. De Engelsman is een echt aanspeelpunt en verliest weinig duels.
60'
Een dubbele wissel bij de bezoekers. Oud-FC Twente-speler Nacer Chadli en Paulinho betreden het veld voor Aaron Lennon en Ryan Mason.
59'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Aaron Lennon
58'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Paulinho
58'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Ryan Mason
58'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Nacer Chadli
56'
Wat een lekker balletje van Cesc Fàbregas zeg. De Spanjaard staat stil en probeert met een wippertje Oscar te bereiken, maar de bal is nét iets te hard, waardoor Hugo Lloris kan ingrijpen.
54'
Het is een alleraardigste fase van Tottenham Hotspur. Het team van Mauricio Pochettino creëert nog geen grote kansen, maar de bezoekers kunnen Chelsea wel terugdringen op de eigen helft.
51'
Christian Eriksen laat even wat van zijn klasse zien! De Deen kruist voorlangs bij Didier Drogba en schiet vanaf 25 meter. Erg gevaarlijk is het schot niet; Thibaut Courtois hoeft niet in actie te komen.
50'
Gele kaart voor Nemanja Matić (Chelsea FC)
En meteen ook een kaart voor een speler van Chelsea. Nemanja Matić trekt even aan het shirtje van Harry Kane en ziet dat met geel bestraft worden.
49'
Gele kaart voor Vlad Chiricheş (Tottenham Hotspur)
De eerste kaart voor de wedstrijd is voor de zwakste man op het veld: Vlad Chiricheş. De rechtsback houdt Eden Hazard vast en krijgt daarvoor terechte een gele kaart.
48'
Chelsea begint de tweede helft met veel balbezit op de helft van Tottenham Hotspur.
46'
Eén wissel in de rust. Gary Cahill, die in de eerste helft wat pijntjes had, is vervangen door Kurt Zouma.
46'
46'
Wissel in bij Chelsea FC -> Kurt Zouma
46'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Gary Cahill
45'

Tottenham Hotspur begon uitstekende aan de wedstrijd en was via Harry Kane dicht bij de 0-1, maar na negentien minuten spelen kwam Chelsea op voorsprong via Eden Hazard. Niet veel later verdubbelde Didier Drogba de score na een foute uittrap van Hugo Lloris. In het restant van de eerste helft kwam Tottenham Hotspur er nauwelijks meer aan te pas.
45'
45'
Prachtig van Eden Hazard! De linksbuiten omspeelt op de achterlijn Vlad Chiricheş en geeft de bal vervolgens aan Willian, die richting goal schiet. Net als een paar minuten geleden heeft Hugo Lloris weinig moeite met het schot van de Braziliaan.
44'
Tottenham Hotspur kan alleen maar tegenhouden. De thuisploeg is sinds de 1-0 heer en meester op Stamford Bridge en het ziet er niet naar uit dat daar verandering in gaat komen. De bezoekers hebben het hoge niveau van het eerste kwartier niet kunnen volhouden.
42'
Een prachtige combinatie van Chelsea. Na mooi samenspel tussen Oscar en Eden Hazard komt de bal bij Willian terecht, die vanaf twintig meter uithaalt. Het lage schot wordt simpel gepakt door Hugo Lloris.
41'
Harry Kane krijgt een grote kans op de 2-1, maar hij schiet de bal tegen Thibaut Courtois aan. Als de spits wel had gescoord, had ie niet geteld. Kane stond namelijk buitenspel.
40'
Chelsea is het betere team op het veld, maar de supporters van Tottenham Hotspur voeren de boventoon op Stamford Bridge!
37'
..Hoog over! Als de lat tien meter hoger lag, was het nog geen doelpunt geweest!
37'
De Ivoriaan gaat zelf achter de bal staan..
37'
Chelsea krijgt een vrije trap op een meter of dertig na een overtreding van Jan Vertonghen op Didier Drogba.
36'
Pff, Vlad Chiricheş. Die staat niet lekker te ballen. De rechtsback staat aan de zijlijn genageld en krijgt een pass in zijn voeten, maar hij krijgt het voor elkaar om de bal over de zijlijn te laten rollen.
34'
Daar is Tottenham Hotspur weer! Op de rand van het strafschopgebied wordt Ryan Mason aangespeeld, die zijn rechterbeen zoekt en de bal in de lange hoek probeert te krullen. Thibaut Courtois staat opgesteld en heeft niet veel moeite met het schot van de middenvelder.
32'
Het team van José Mourinho staat met 2-0 voor, maar speelt af en toe erg slordig. Didier Drogba krijgt voorin de bal en hij heeft alle tijd om de bal terug te spelen of Eden Hazard aan te spelen, maar de pass van tien meter op de Belg mislukt.
29'
Aaron Lennon, Èrik Lamela en Harry Kane omsingelen de verdediging van Chelsea, maar zij komen niet door de muur van de thuisploeg heen. Het is uiteindelijk Gary Cahill die de bal wegwerkt.
28'
Mooi van Eden Hazard! De buitenspeler draait aan de zijlijn prachtig weg bij Vlad Chiricheş, maar Ryan Mason voorkomt vervolgens dat de Belg zijn actie kan doorzetten.
26'
De bezoekers lijken helemaal van slag en komen nauwelijks meer aan voetballen toe. Chelsea laat Tottenham Hotspur op de eigen helft opbouwen en zet vanaf de middenlijn vol druk.
24'
Chelsea op rozen, en wie had dat tien minuten geleden gedacht?
22'
Doelpunt voor Chelsea FC, 2:0 door Didier Drogba
Een fout van Hugo Lloris wordt afgestraft! De doelman schiet de bal door het midden weg, waardoor Eden Hazard de bal kan oppikken. De Belg speelt Oscar aan, die vervolgens de vrijstaande Didier Drogba vindt. Met zijn rechter schiet Drogba daarna de bal langs Lloris, die zijn fout niet kan goedmaken.
21'
Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino zal ongetwijfeld flink balen van de achterstand. De bezoekers hadden de eerste vijftien minuten niets te dulden van Chelsea en hadden tweemaal op voorsprong kunnen komen.
19'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:0 door Eden Hazard
Daar is de 1-0! Hoewel de beginfase voor Tottenham Hotspur was, begon Chelsea de laatste minuten steeds beter te spelen. Eden Hazard speelt de bal op Didier Drogba, die de bal terugkaatst op de Belg. Met zijn linker schiet Hazard vervolgens de bal in de linkerhoek en daarmee zet hij Chelsea op voorsprong.
18'
Chelsea wordt sterker op Stamford Bridge. De koploper van de Premier League is steeds meer in balbezit en Tottenham Hotspur wordt teruggedrongen.
17'
Schot Cesc Fàbregas! Willian speelt de bal op Didier Drogba, die de bal tweemaal aanneemt en vervolgens teruglegt op Fàbregas. De Spanjaard probeert de bal in de kruising te krullen, maar daar is Hugo Lloris op berekend.
14'
In balbezit is Chelsea vooralsnog erg slordig. Dat is natuurlijk ook een verdienste van Tottenham Hotspur, dat vroeg druk zet.
12'
Voorlangs! Levensgevaarlijk weer, Harry Kane! Gary Cahill begaat een flinke fout, waardoor Kane ervandoor kan. De spits zoekt zijn linkerbeen en haalt uit, maar schiet een net voorlangs!
10'
Het begin is duidelijk voor Tottenham Hotspur! De bezoekers zijn het duel zeer brutaal begonnen en via Jan Vertonghen en Harry Kane al tweemaal dicht bij een doelpunt geweest.
8'
De lat! Zo, dat scheelt weinig! Aaron Lennon geeft een afgemeten voorzet op Harry Kane, die de bal prachtig op de lat knikt. Dit had een beter lot verdiend!
6'
Lachend verlaat Gary Cahill (tijdelijk) het veld. Hij zal zodra weer het speelveld betreden.
5'
Jan Vertonghen kopte niet alleen de bal, maar ook het achterhoofd van Gary Cahill. De Engelsman wordt op het veld verzorgd.
4'
Kopbal Jan Vertonghen! De vrije trap van Èrik Lamela gaat aan iedereen voorbij, maar even later wordt de bal opnieuw voor gegeven. Vertonghen kopt de bal een metertje over het doel van Thibaut Courtois.
4'
De ervaren Didier Drogba werkt het gevaar weg. Even later begaat Branislav Ivanović een overtreding op Harry Kane, vlak naast het strafschopgebied.
3'
De eerste corner leverde de bezoekers niets op, maar Tottenham Hotspur krijgt een herkansing.
3'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Tottenham Hotspur. Aaron Lennon probeert vanaf rechts de bal voor te geven en via Azpilicueta gaat de bal over de achterlijn.
1'
Eden Hazard is in de eerste minuut van de wedstrijd meteen dreigend. De Belg trekt van links naar binnen, probeert Willian te bereiken, maar Nabil Bentaleb onderschept de bal.
1'
Voor aanvang van de wedstrijd is er een minuut applaus voor John Neal. Die 23 november op 83-jarige leeftijd overleed. Neal was tussen 1981 en 1985 trainer van Chelsea.

Het superdrukke programma in de Premier League is begonnen! Twee dagen nadat de dertiende speelronde was afgelopen, begon gisteren speelronde veertien. Gisteravond werden al zes wedstrijden afgewerkt, vanavond volgen er nog vier met onder andere de Londense kraker Chelsea – Tottenham Hotspur. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kan de opstellingen hier een uur voor aanvang van het duel vinden.

Chelsea aan kop

De thuisploeg van vanavond, Chelsea, staat alleen aan kop in de Premier League. Het team van José Mourinho veroverde tot op heden 33 punten en dat zijn er zes meer dan de huidige nummer twee, Manchester City. Zaterdagavond leed de club uit Londen nog puntverlies. In en tegen Sunderland kwam Chelsea niet tot scoren en eindigde de wedstrijd in 0-0. Daardoor is concurrent Manchester City, dat won van Southampton, weer twee punten dichterbij gekomen.

Tottenham Hotspur en ‘2-1’

Het is bijna bizar te noemen: de laatste vijf wedstrijden van Tottenham Hotspur eindigden allemaal in 2-1. Drie keer werd er gewonnen (van Aston Villa, Hull City en Everton) en tweemaal verloren (van Newcastle United en Stoke City). Na een wat wisselvallige periode zijn de Spurs opgeklommen naar een niet onverdienstelijke zevende plaats in de Premier League. Het gat met de nummer vier, Manchester United, bedraagt slechts vier punten. Daarnaast heeft Tottenham Hotspur zich al in de Europa League geplaatst voor de volgende ronde.

Onderling resultaat

De aartsrivaal van Tottenham Hotspur is uiteraard Arsenal, maar wedstrijden tegen stadsgenoot Chelsea zijn ook bijzonder. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd op Stamford Bridge in een afgetekende 4-0 overwinning voor Chelsea. Alle doelpunten van de wedstrijd vielen in de tweede helft. Samuel Eto'o, Eden Hazard en Demba Ba (2x) zorgden met hun doelpunten voor een grote overwinning op Tottenham Hotspur.