03.12.2014 22:36

Koploper Chelsea maakt geen fout in derby

Didier Drogba van Chelsea viert zijn doelpunt tegen Tottenham Hotspur. (03-12-2014)

Chelsea heeft in de midweekse competitiewedstrijd tegen stadsgenoot Tottenham Hotspur geen fout gemaakt. De koploper van de Premier League won woensdagavond met 3-0 dankzij doelpunten van Eden Hazard, Didier Drogba en Loïc Rémy.

De beginfase van de wedstrijd was voor Tottenham Hotspur. De bezoekers heersten in het eerste kwartier en kregen twee goede kansen om op voorsprong te komen. Eerst kopte Jan Vertonghen een metertje over, even later mikte Harry Kane op aangeven van Aaron Lennon de bal op de lat.

Hoewel de Spurs het betere van het spel hadden, kwam Chelsea op Stamford Bridge na negentien minuten spelen op voorsprong. Hazard ging de één-twee aan met Drogba, de Belg kreeg de bal terug en schoot vervolgens raak in de korte hoek. Niet veel later zorgde Drogba voor de 2-0. De thuisploeg profiteerde van een slechte uittrap van Hugo Lloris en de Ivoriaan strafte de fout van de Tottenham-doelman af.

Naarmate de wedstrijd vorderde, begon Chelsea behoudender te spelen. Tottenham Hotspur drong in de tweede helft aan, maar werd zelden gevaarlijk. Een paar minuten nadat hij was ingevallen, zorgde Rémy voor de beslissing in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd won de vervanger van Didier Drogba het fysieke duel van Vertonghen en schoof de bal in de lange hoek: 3-0.

Doordat Manchester City woensdagavond het duel in en tegen Sunderland won, bedraagt de voorsprong van Chelsea op The Citizens nog altijd zes punten. De koploper van de Premier League heeft nu 36 punten uit veertien wedstrijden. Tottenham Hotspur vinden we met twintig punten terug op de tiende plaats.

Door: Vincent Houttuin